Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka Boženy Němcové "Princezna se zlatou hvězdou na čele" posloužila jako předloha pro komediální podívanou s písničkami. Základní dějový půdoris je zachován, je však rozehrán netradičním způsobem, se smyslem pro nadsázku, která tradičním pohádkovým postavám ku podivu svědčí. (oficiální text distributora)

Recenze (31)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tento způsob nakládání s pohádkovou klasikou jeví se mi býti poněkud nešťastný a při " modernizaci" spočívající v tom, že na královském plese se tančí disko se dodnes ošívám, navíc Jan Hrušínský je, obávám se, z celého rodinného klanu nejslabší herec, na druhou stranu ...Když vezmu v potaz výkony ostatních herců , pár chytlavých písniček a hlavně polistopadovou pohádkovou tvorbu, která průměr posunula blíž suterénu, tak to na 50% celkového dojmu postačí. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Obnovená a modernizovaná Princezna Lada, která nemá to naivní kouzlo své stařičké předchůdkyně, má ale vlastní půvab, taky má půvabnou princeznu a královnu, které na kouzlu neubírá ani to, že je už řadu let poněkud zcepenělá. Proč to nemohla klasicky být jen kmotřička víla je mi záhadou, ale když královna tak královna. Mladý Hrušínský ve své ukníkané topornosti je přesně tak ňoumovatý princ, jakého bylo do příběhu třeba, otázka je, jak dlouho po svatbě začal princezně lézt na nervy, jako že začal, ale to už je úplně jiná pohádka. Škoda, že prince nehraje Zich, jenže to by princezně závidělo několik generací divaček. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jakási parafráze na Princeznu se zlatou hvězdou, s ne příliš výraznou Jurištovou a vykuleným Sloupem v roli kuchtíka. V té modernizaci se mi víc líbí O statečné princezně Janě s Magdou Reifovou, tam to dává větší smysl. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Překvapivě nedobrá pohádka, na kterou se lehce zapomene. Je zajímavé, že většina pohádkových příběhů z minulého století se povedla, ale tento prostě a jasně ne! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Mě vůbec navadilo moderní zpracování pohádky. Dokonce můžu říct, že mi přišlo vtipné, i když disco na královském plese považuju za celkem šílené. Ale do této pohádky zapadlo. Také samozřejmě dávám přednost klasickým pohádkám. Stopáž je velmi příjemná. Všechno jde jak po másle. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Humorná pohádka se skvělými písničkami a skvělou hereckou skvadrou. Takové vtipné a zábavné pohádky už nikdo nenatočí. Největší kanón tady je Lubomír Kostelka v roli detektiva Joža Koumeze. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +2* Po krátkém zopakování této veselé televizní pohádky ji musím trochu pochválit. Jde o moderní variaci pohádky Princezny se zlatou hvězdou s mnoha písničkami. Herecké obsazení zejména ve vedlejších rolích je slušné a její humor s lehkou nadsázkou zakryje její nedostatky. Ve srovnání s mnohými dnešními pohádkami u mě rozhodně vyhrává – a uvědomuji si, že to může být i ze sentimentality či infantilnosti ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ... A zase nutné BLÁBOLENÍ BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA nakonec, kvůli zdejšímu novému a omezujícímu pravidlu pro recenze (vysvětlení najdete v mém deníčku) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Hezká pohádka, která má moderní vtipný scénář, jenž podtrhuje vynikající herecké obsazení. Velice mě potěšila především hraběnka v podání Heleny Růžičkové (jak moc se změnila za ty 4 roky, kdy už byla paní Škopkovou), Jožo Koumes a jeho novoty a také celkem hezká hudba. I když, disco na plese a Jan Hrušínský byl možná krok vedle. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Naprosto klasická televizní pohádka, která zcela nepokrytě kopíruje a zjednodušuje nestárnoucí Princeznu se zlatou hvězdnou na čele. Což o to, není špatný nápad obléci starou pohádku do nového hávu, přidat pár celkem chytlavých písniček a obsadit kvalitní herce, ale přeci jen mi přišlo, že se při sledování cítím za herce trapně, jak přehrávají (Nárožný, Kostelka). Ale na nedělní poobědovou siestu je to slušné pokoukáníčko. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Motiv pohádky Boženy Němcové o princezně se zlatou hvězdou se tentokráte dostává k divákovi v podobě televizního filmu. Hudební pohádka plná příjemných písniček potěší i po letech. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

pohádku jsem si pamatovala ještě z dětství, což je docela dobrý základ. Samozřejmě je nutné odhlédnout od srovnávání s předlohou. Sama za sebe pohádka jakžtakž obstojí, některé vtípky jsou povedené a vztah dvou ještě napůl dětí napůl puberťáků mezi sebou i k světu vůbec se myslím povedlo zachytit docela trefně. Hudba na plese byla fakt divoká, stejně jako ten tanec, mne osobně pobavily kostýmy, které na plese zahrnuly od secese po současnost všechny možné módní směry a trendy na jedné hromadě. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Solidní televizní verze klasické pohádky Princezna se zlatou hvězdou na čele. Místo Pepíčka Zímy tu zpívá Kája Zich, místo krále Kazisvěta po princezně pátrá detektiv Jožo Koumes. A trocha diska ještě nikdy nikoho nezabila. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Zbytečně moderní verze Princezny se zlatou hvězdou, kde hlavní hrdinka hraje s kuchtíky kopanou (nepřijdeme ani o replay její trefy) a na plese na krále Hostivíta na přivítanou vybalí bez pozdravu: "Už jsi se našprtal tu básničku?" Nikdo se nepodivuje velkému prstenu, který při výpomoci v kuchyni coby Láďa vystavuje na odiv zejména při loupání brambor. (Btw, všimněte si, jak Sloup "loupe" brambory takovým stylem, že z nich nic nezbývá.) Osmdesátková hudba je spíš na obtíž. V paměti mi zůstane asi hlavně nevídaně nazdobená Růžičková (s jablkem v dekoltu a s párky na klobouku) a fakt, že Ladě to, stejně jako v původní pohádce, sluší víc v převleku než jako princezně. (Tady v převleku s kuchařskou čepicí trochu připomíná Báru Votíkovou.) ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Krásná televizní pohádka, kterou jsem jako malá holka zbožňovala. pěkné písničky, výborní herci, krásný princ a princezna. co více si od pohádky přát? snad jen ty kostýmy byly místy trochu ujeté. Za mne 90%. ()

Reklama

Reklama