Střídání laskavého humoru s cynickým mi vždycky dokázalo zvednout náladu víc než cokoli jiného:) A navíc načančaná Babetka je dneska už něco jako symbol, no ne?(15.5.2003)

• AngelAngie

Vladyka s Andrlovou v poměrně nepodařené pohádce...(21.8.2008)

Papundeklové televizní pohádky, kde se nezřídka odehrávají situace, kdy je postarší herečka uvězněna mezi třemi panely kulis, na nichž je namalováno pár smrčků a zcela nehybný zajíc, a ona předstírá, že je mladá naivní princezna, že se ocitá v lese a že se tam bojí, se mi většinou nelíbí. Nicméně tohle je jedna z mála výjimek, kdy ve studiu se točí jen interiéry typu "Trůnní sál", má to bezchybný scénář a herce, kteří si užívají své komediálně vyhraněné role. To je případ Petra Nárožného, Jaroslavy Kretschmerové nebo Vlastimila Bedrny. To, co zde předvádějí, je taková sranda, že se to nedá slovy popsat, to se musí vidět. 100%(28.4.2003)

Příjemná pohádka s chytlavými písničkami a výborným Petrem Nárožným.(5.7.2007)

Jedna z mála výjimek, kde mi ten papundekl opravdu tolik nevadí, za což může především povedená hudební stylizace a takřka bezkonkurenční vladařská dvojice Nárožný - Bohdalová.(8.10.2005)

Jedna z mých osobně nejzamilovanějších pohádek, i když jde o televizní tvorbu. Pro hraje jednoznačně celé obsazení, Ivanka Andrlová jako jedna z nejmilejších českých princezen, všudypřítomný humor a nadsázka a dokonce i těch několik málo písní... Klasika na kterou se vždycky rád v televizi mrknu, když už nic jiného, tak není tak okoukaná jako "plnohodnotná" Popelka či Pyšná princezna. 80%(6.7.2007)

Velmi hezká a vtipná hudební pohádka s pěknou výpravou (na televizní poměry) a výtečnými hereckými výkony nejen Petra Nárožného a Jiřiny Bohdalové, ale třeba i Karla Černocha. V dětství oblíbené, i dnes mající svoje kouzlo. 70%.(25.12.2010)

Do mírného nadprůměru tuto pohádku řadí herecké obsazení, humorný nadhled a texty několika písniček - především těch, kterými se u dvora představily obě princezny. Celkový dojem 60 %.(18.7.2008)

• WANDRWALL

Oženit prince jen proto, že rád šermuje a občas něco rozbije? Proč ne. Úkoly, které princezny dostávají je jasně selektují. Úkoly jsou to snadné, ale pro princezny obtížné, neb jejich kvalita není vysoká. Nepřipomíná vám to dnešek? Mě ano. A tak jim v pohádce musí pomáhat služebná Běla, neb jinak by nestačily. Dneska jim mená kdo pomáhat, je demokracie a mohou si najít základní informace sami a formovat se sami.(30.8.2010)

Ze všech nízkonákladových pohádek, co se v 80. letech natočily, patří tahle mezi nejlepší. Velký podíl na tom má místy až nepohádkový humor, herecké obsazení a několik vypečených songů, jako níže zmíněná "když se načančám" v podání Heidi Janků.(16.1.2008)

Nostalgií ověšená, má nejoblíbenější studiová pohádka.(30.4.2006)

jedna * za královský pár.. :-)(19.1.2008)

Vlastně si z téhle pohádky pamatuju akorát nesouvislé fragmenty, ale jako dítěti se mi líbila, byla veselá, vtipná. Což samozřejmě neznamená, že to nemohla být úplná krávovina - děti jsou zkrátka divné:-).(30.4.2009)

Urozenost člověka je v jeho srdci. Království, kde král nemá srdce, je jako ořech bez jádra. Princ si nakonec vybral podle svého srdce, protože to se nikdy nemílí. No, ale to by nebyla pohádka, aby to takhle nedopadlo. Pohádka je proslavená svými písničkami.(21.10.2008)

"Když se načančám" opravdu patří k nejznámějším filmovým melodiím, které v československém filmu kdy zazněly. A Nárožný-Bohdalová jako královský pár nemá chybu. Škoda, že o ostatních se to říct nedá.(7.6.2004)

Jedinou špatnou věcí na téhle pohádce je ten dabing ve zpívaných částech, ale komu na tom sejde, když jinak je to tak krásný...? "Co takhle svatba, princi?" je pohádka plná moudrých řečí o tom, co je správné, a vše je to řečeno tak poeticky, básnicky, že to má celé ve výsledku ohromné kouzlo. Ke všemu je to ještě vtipné...a ty písničky!! Nádhera :o) Jednoduše je to jedna z mých nejoblíbenějších pohádek z dětství :o)(8.11.2008)

Pohádka, kde se jasně projevuje scénáristický um Václava Chalupy (zkuste srovnat tuhle televizní pohádku s jakouliv, kterou ČT vyprodukovala za posledních pět let), textařská genialita Zdeňka Borovce a taky to, že rejža Adamec byl vždycky looser.(6.1.2005)

Tak tohle můžu. Ale hlavně proto, že mám na tuto pohádku vzpomínky, kdy jsme ji spolu se sestřenicí coby gramofonovou desku točily pořád dokola až jsme ji uměly úplně nazpaměť. Nejlepší hlášky jsme potom pořád omílaly a řičely jsme u toho až nám tekly slzy. "Rozbité zrcadlo! A zrovna moje nejmilejší!! Jedině v tomto zrcadle byla růžová na mých šatech skutečně růžová!!!" "Zelená, zelená..."(11.10.2007)

• wuxia

Břečka ohudebněná sektářem Zmožkem. První díl jako druhej, obojí jsou shity.(24.2.2005)

Duo Narozny - Bohdalova???? deset hvezdicek(13.1.2007)

<< předchozí 1 2 3 4 5