Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo by neznal jednu z nejznámějších filmových písniček "Když se načančám". Tuto a další písničky (např. "Taková jsem já", "Princezny jdou si hajnout" či "Nevadí, to zvládnem") si můžete znovu vychutnat v této oblíbené hudební pohádce režiséra J. Adamce, který do hlavních rolí Běly a prince Davida obsadil I. Andrlovou a M. Vladyku. Královský pár si zahráli J. Bohdalová a P. Nárožný. Teď už se ale přenesme do královského sídla. Princ David v zápalu boje při šermu rozbije zrcadlo. Potrestána je však služebná Běla, která je za zrcadla zodpovědná. Ponížená a zklamaná odchází ze zámku. Král se vzápětí rozhodne oženit svého syna. Jak ale vybrat tu pravou princeznu? Pomocí tří úkolů (musí oškrábat brambory, ušít vestu a složit a zazpívat písničku), při jejichž plnění bude princeznám Babetě a Brigitě pomáhat služebná Běla, k nepoznání převlečená v mužském převleku. Kdo nakonec dostane prince za muže, je tedy nasnadě… (Česká televize)

(více)

Recenze (179)

meda2016 

všechny recenze uživatele

Obvyklý koncept pohádky hvězdně povyšuje nádherný hlas Karla Černocha, koncert Petra Nárožného, Vlastimila Bedrny a Jiřiny Bohdalové, písničky princezen. ... Když se načančám je tak dobrá, že by ji mohla mít i ABBA jako titulní svého budoucího alba. ... Druhá půle už se táhne ale z hodnocení neuberu. ... Pak, jestli vzpomináte, pokračování ještě ozdobí výkon Romana Skamene jako maršálka. ()

Elisebah 

všechny recenze uživatele

Dvojice Nárožný a Bohdalová v této pohádce nemá chybu a skvěle se doplňují. Ovšem nesmíme zapomenout ani na komořího, který za nicmi vůbec nezůstává pozadu. Úkoly pro princezny jsou vymyšleny velice dobře, princezna, co má škrábat brambory, aby si zasloužila prince, se hned tak v pohádce nevidí. Pěkné písničky, originální kostýmy, prostě paráda ()

Reklama

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

První pohádka, kde se mi nelíbili písničky. Příběh se mi také dvakrát nezamlouvá a ty kostýmy ... jsou otřesné. Královské duo je ovšem ohromné. Král, který se nemůže dopočítat a královnu zase zajímá jen móda (Ovšem jestli princezna Tavinská se předvede zase v manchesteru, tak já puknu smíchy!) . Líbací scény komořího královny jsou nezapomenutelné. ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Hudební pohádka o princi, který si má vybrat ze dvou princezen tu pravou, která by se nakonec stala královnou. Jenomže vybrat si správně není jednoduché, zvláště, když jedna princezna se zdatně ohání mečem a ta druhá je zase "ufňukaná" a pořád se jí stýská po tatínkovi. Ještě, že je tu Bořivoj, který vymyslí princeznám poněkud zvláštní úkoly. V pohádce jsou pěkné písničky, humor a vystupují v ní oblíbení herci, především duo Bohdalová - Nárožný v roli královských rodičů nemá chybu. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Úmorně dlouhá pohádka (spousta výplně a pitvoření) s takovým množstvím písniček, že postavy mezi dvěma čísly pomalu nestihnou říct ani dvě věty. Navíc melodie se opakují. Co se ale opakuje nejvíce, je slovo "urozenost". Až se divákovi zoškliví. Scénář hodně kulhá a princova náhla proměna je bohužel zcela nevěrohodná. A Vladyka se nenamáhá ani otvírat pusu, když za něj zpívá někdo jiný. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • „Vůbec se nezlobím na lidi, kteří mě mají zaškatulkovanou jako princeznu Babetku. Ztvárnila jsem řadu rolí, ale jestliže jsem pro někoho Babetka, tak to taky není špatný,“ uvedla Jarmila Švehlová. (SONY_)
  • Vlastním hlasem ve filmu zpívá pouze Karel Černoch. Za Ivanu Andrlovou zpívala Iveta Bartošová, za Miroslava Vladyku Marcel Zmožek, za Jiřinu Bohdalovou Jitka Zelenková, za Jarmilu Švehlovou Heidi Janků a za Jaroslavu Kretschmerovou Marcela Holanová. (MahYa)
  • Postava moudrého vychovatele Matěje byla psána na tělo Vladimíru Menšíkovi. Jeho zdravotní stav mu ale nedovolil se natáčení zúčastnit, a tak byl nahrazen Karlem Černochem. (Fenk)

Reklama

Reklama