Bez tváře (TV film)

Psychologický

Česko, 2008, 80 min

Samé šup sem, šup tam a...jinak nic.(19.4.2010)

• Morien

Celou dobu jsem si říkala, kdo proboha takovej kapitulální blábol napsal. A ejhle, on to sám pan Krejčí spolu s Markem Epsteinem. No to mi podrž tašku. Film má v profilu napsáno psychologický, ale z vnitřního světa postav se v nedozvíme nic, jenom z toho vnějšího (a ještě se jedná většinou o soulože nebo aspoň sténání). A ačkoliv jsem volnomyšlenkář, tak tady bych za nejednoznačný konec dala facku.(18.4.2010)

• TheRaven

Cítím se trochu jako kazík, když mé dvě hvězdy zahnaly film do modrého (jako kdyby to nebylo uplně jedno jakou má film "barvu"), ale nemohu si pomoct. Záčátek byl v podtstatě odpadem, naštěstí však v průběhu došlo k výraznému zlepšení po dějové i dramatické stránce a nebýt těch prvních trapných 20-30 minut, asi bych bez okolků hodnotil jako ostatní, tedy 3-4 hvězdami, ale takto film po vcelku zajímavém závěru zůstal na nějakých 50%, z kterých se už nestihnul dostat. (FNR Písek 2009)(9.8.2009)

Hudba: Ondřej Brousek(1.5.2010)

• paascha

Samoúčelná pitomost, ze které vyčnívá jen tu a tam něco ještě strašnějšího. Vladyka, prcač dětí, Hraběta, myč auta, nesmyslné postávání a dokonce i mrdání v bažinách pod elektrárnou, hloupá a zbytečná špína a kal, Natalia Oreiro, učící české venkovánky newyorskou anglinu a mazalka, vydávající se za malířku, ouu ouu, to bolelo.(18.4.2010)

Velmi dobří herci, výborná kamera a vlastně i natočeno je to s přehledem. Scénář se dokonce nebojí šlápnout ani do ožehavých témat, ale stejně nakonec tenhle milostný mnohoúhelník dojíždí zejména na žánrovou neujasněnost. Začíná to jako komedie z vysokoškolského prostředí, pak to na chvíli zvážní, potom se to romanticky projasní a závěr nehodlám prozrazovat. Ale i tak je to velice sympatický film (70%).(18.4.2010)

Vztahy přátelské, milenecké, manželské, kolegyální. Škoda, že autoři scénáře nenaznačovali podobně jako v závěru (obraz bez tváře, rozhodování) v průběhu celého filmu, kdy byli zbytečně polopatističtí. I zařazení nesmyslné "romance" učitele s žačkou snižuje hodnotu příběhu. Hudba Ondřeje Brouska navozuje patřičnou atmosféru.(18.4.2010)

• raroh

Blábolivá hra na umění, která sice pár momentů k pochvale neztratila (kamera, civilní herectví), ale stojící dost mimo realitu, a hlavně klišovitá, až to bolí.(19.4.2010)

• Zakk

Já jsem pro kdejakou haluz, ale všechno má svý hranice.(20.4.2010)

Nejdřív ten s tou a ten s tamtou, pak tamta s tímhle a tenhle s tamtou, ještě tak dvakrát prohodit a vznikne slušný zasouvací guláš. Rozhodně bych tomu nedal nálepku psychologický film. Bylo to ale vcelku zábavné a nijak jsem se nenudil, takž pohoda na jedno kouknutí a dost.(10.4.2011)

• honajz

Klišé na klišé, dokonané nelogickým klišé v tělocvičně... Zatopený hřbitov jako symbol v každé druhé minutě, aby divák, nedovtipa, pochopil. Naprosto neujasněné charaktery, stát se mohlo cokoliv a závěr tudíž neměl z čeho vyplynout, takže se žádný ani nekonal. Hvězda za Vladyku, spíše jeho větší návrat na obrazovku.(18.4.2010)

• Ellise

Pořád jedno a to samý. Láska, zrada nevěra. Ten konec tomu dal teda korunu. Ať se rozhodne tak nebo tak, stejně to bude jeden a ten samý blábol. Prostě tohle každý neocení.(18.4.2010)

Nechápu tak nízké hodnocení. Bylo to vtipné, zajímavě zapletené, a nerozluštěné. Prostě to bylo na 80% super.(23.4.2010)

Řekl bych, že poměrně zdařile udělaný film pro nedělní večer. Není třeba moc přemýšlet, jen se nechat unášet...Příběh pravdivě odráží to jak to dneska chodí...každej s každým bez ohledu na kohokoliv..(kamarády, rodinu..)(18.4.2010)

• iantomasik

Traffic nadvláda gangů 2? :D(18.4.2010)

Oddychovka na nedělní večer, nic víc. Sice tam nějaké náznaky psychologického dramatu byly, ale je to tak max. na 3*.(19.4.2010)

Někdy mi připadá, že tady v lidech téměř každý český film vzbuzuje pocit, že mu musí dát pro jistotu raději o jednu hvězdičku méně....občas nechápu :/(18.4.2010)

• Greg25

Tak mělké a plytké drama jsem už dlouho neviděla a to ani v televizním provedení. Nejen, že film nedisponuje žádnými emocemi, což o to, snaží se o to seč může, ale marně. A musím říct, že mi ještě před polovinou filmu bylo vážně jedno jak to s nima všema vlastně dopadne, což je u dramatu krapet na závadu. Střih zvolený ve stylu stručného prostřihování podle mě moc nevyhovuje duchu filmu, který se snaží být jiný až příliš. Bez tváře je jeden z televizních počinů, který se snaží být stašně moc nezávislý, umělecký, emotivní a jiný až je ve výsledku nakonec jenom další povrchní snímek s unyle mělkým dějem a bez jakékoliv inovace a ještě navíc s mizerným scénářem. Je mi líto Vladyky a Hraběty, tak špatný film si nezasloužili. 20%(19.4.2010)

Včera jsem viděla jinej televizní film (Katyň; provokace záměrná) a tohle mě teda bavilo víc. Dat tomu nálepku "psychologický" je poněkud nadnesený, je to takřka čistokrevná oddychovka, která mě ovšem bavila celou dobu. Nevadily mi oscilace mezi komedií a dramatem a kdo ví čím ještě, nebyla tam snad žádná trapná replika, která by zatahala za uši, ani trapnej hereckej výkon (na televizní film úspěch), bylo to i lidech mně věkově blízkejch, sem spokojená.(18.4.2010)

Dochází zde k nepříjemnému směšování vážných životních okamžiků. Jakoby neuvěřitelné na tak malém prostoru, tolik dramat a míchání karet. To samotnému filmu spíše škodí. Ale skutečnost je možná někdy ještě komplikovanější. Milostný trojúhelník vygradoval až do víceúhelníku. Návraty střídaly útěky. Mužští hrdinové nejsou pro mě prototypy osudových mužů, ale ztvárnili jasné kontrasty toho, jak vypadá podlé a dobré srdce. Miroslav Vladyka v prekérní roli ukázal opravdu maximum, za to ho chválím. Ale jeho samotná role jakoby do děje snad ani nepatřila. Ženy hrály obstojně.(23.4.2010)

<< předchozí 1 2