• Houdini

Český Lev 3 nominace: Herečka HR - Zuzana Stivínová, Kamera, Zvuk(6.9.2004)

Velice dobře zvládnuté téma o psychologii a mezilidských vztahů čechoslováků na malé slovensko-maďarské vsi. Vše je založeno na drobných věcech příběhu, Stivínová a Hubinská zde ze sebe vymáčkly opravdu co mohly. Kamerou natočen příjemný snímek, střihově však divák místy ztrácí orientační přehled. Celkem příjemná podívaná, pokud se soutředíte a necháte se vtáhnout do děje. Pokud ne, pak je to vše o ničem.....(27.6.2004)

• ripo

Najhoršia možná kombinácia filmu je, ak je slovenský, zo súčasnosti, psychologický, s prvkami drámy a kríze v manželstve. A toto je tá kombinácia. Sorry .....(1.1.2006)

Úžasně civilní, o to ale přesvědčivější. Scéna klavírního duetu je něco neuvěřitelného.(15.7.2008)

Jedno z nejpříjemnějších překvapení, která se v českém filmu posledních let odehrála.(19.6.2005)

O hudbe, priateľstve, láske, nevere, ignorácii a živote na cudzej dedine. Veľa sa zmestilo do tohto príbehu o obyčajnom živote, ktorý prežívajú mnohí z nás. Vo vzťahoch, ktoré nie sú zlé, iba strácajú hravosť a pozlátko. Nahraditeľné veci sa núkajú na dosah a poskytujú blískavú predstavu budúcnosti. Má však cenu porovnateľnú s hĺbkou alebo ju nahradia hry?(1.1.2006)

• Webb

(Kinovýdělky v ČR: 1 022 155 Kč, počet diváků v ČR: 11 888)(20.12.2008)

Postavy se chovají povědomě a proto jsou velice věrohodné. Jsou i dobře obsazené a skvěle zahrané, ale jejich vzájemná interakce mne nedokázala dostatečně zaujmout. Zajímavé obrázky Martina Štrby jsou jednoduše dokonalé.(10.6.2003)

• lennyd

Klavíristka Eva (Zuzana Stivínová) následuje svého manžela (skladatele) Petera (Peter Bebjak) do zapadlé vesnice kdesi na slovensko-maďarské hranici. Peter zde nachází klid na svoji práci, ale pro "městskou" je zdejší prostředí terorem. Jazyková bariéra (obyvatelé moc slovenštinu neberou, češtinu už vůbec), problém s hledáním práce (příležitostné hraní v kostelech) a ochladnutí partnerského vztahu + návštěva temperamentního rodinného přítele Andreje - to vše dospěje k jedinému - milostnému románku právě s Andrejem... Těžce psychologický film Michaely Pavlátové mě svoji rychlostí (resp. pomalostí) děje uspával. Ani pokus o noční rej mě z ospalosti nevytáhl - postavy jsou (až na Andreje) dost nevýrazné (a v některých případech i zbytečné). Nejlepší scéna (kromě finálního klavírního duetu) je asi nakupování Evy v místním (= maďarském) obchůdku...(28.7.2008)

Pekná letná dedinská maďarská atmosféra, skoro ako u nás doma... dobrá muzika, výborne civilne sympatickí herci a potom všetky tie klasické malicherné, drobné a pritom obludne veľké veciktoré robia život tak nešťastne obmedzeným a neznesiteľným, neschopným radosti zo všetkej tej parády života. ___ Oproti iným, podobne vzťahovo zameraným dielam veľmi prirodzený snímok, za všetky drobné..(3.3.2010)

Dobré drama se skvělou Zuzanou Stivínovou(4.8.2008)

• ypres.bass

Tohle nemělo ani hlavu ani patu! Ovšem je pravda že jsem to viděl pěkně dávno, takže hodnocení není ještě konečné - až to uvidím podruhé, upravím --- 50%(29.6.2008)

Jak může vypadat taková "samota ve dvou" o tom vypovídá právě tento příběh. Hledání úniku z osamění, nudy, (ne)lásky, neporozumění.... Na české poměry docela zajímavě zpracovaný film s obstojně hrajícími dospělými i těmi malými představiteli.(13.6.2009)

Po shlédnutí několika Českých moderních propadáků mne tento film potěšil. Hezký, jemný příběh, hezké herecké výkony.(17.4.2009)

Příjemný, komorní film o partnerském vztahu, rozhodování se mezi kariérou ve velkém městě nebo obyčejným životem v zapomenuté končině a o tom, že si někdy neumíme vážit toho, co máme. Pokud je vám tohle téma blízké, film vás vtáhne, pokud ne, alespoň kvůli Zuzaně Stivínové stojí film za shlédnutí.(14.4.2011)