Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Určitě vás všechny zajímají další osudy hrdinů oblíbené pohádky Co takhle svatba, princi? Tak tady jsou! Již sám název vám může napovědět, co důležitého se odehraje tentokrát. Princ David a jeho žena Běla se těší na děťátko, které se jim má co nevidět narodit. Jenže princ David si ze všeho nejvíc přeje syna, dědice trůnu, a když v kolébce zavrní holčička, nedokáže se s tím smířit. Navíc platí pravidlo, že se David může stát králem pouze ve chvíli, kdy se mu narodí syn. Když se tedy narodila dcera, musela zmizet ze zámku. Matěj (K. Černoch) za pomoci hodného rybáře Janka (M. Stropnický) ale našel pro holčičku nový domov u dobrosrdečné a láskyplné Magdalény (I. Janžurová), takže o ni bylo dobře postaráno… Nebojte se, jak to tak v pohádka bývá, i tato skočí šťastně. I když to Davidovi chvilku potrvá, vezme nakonec svou dcerku na milost. A opět se můžete těšit na pěkné písničky "Růžičko červená", "Všechno naruby" či "Byl to nebo nebyl král" a oblíbené herce I. Andrlovou, M. Vladyku, J. Bohdalovou nebo P. Nárožného. (Česká televize)

(více)

Recenze (131)

Specs 

všechny recenze uživatele

Hláška: král: - "... A naše okamžiky zatím padají do propadliště času. To zní skoro básnicky, Pravčický, zapiš to!" komoří: - "Nemáme, udělali jsme ho maršálem, Vaše veličenstvo." král: - "Tak my už nezapisujeme? A proč?" komoří: - "Vaše veličenstvo ráčilo říci, že to stejně k ničemu není." král: - "To že jsem řekl?" královna: - "Jistě, veličenstvo." král: - "No ale to snad zní pěkně, ne?" komoří: - "Do propadliště času, Vaše veličenstvo, to je verš... Ale jaký, jaký! Skvělý!" král: - "Ale nech toho, prosím tě, pořád jenom zdržuješ a naše okamžiky zatím padají do propadliště času! No ale, perla to je! Pravčický, zapiš to!" komoří: - "Nemáme, udělali jsme ho maršálem, Vaše veličenstvo." král: - "Tak my už nezapisujeme? A proč?" ()

wendy221 

všechny recenze uživatele

To snad není možný. Takhle nelogickou pohádku jsem dlouho neviděla. Jasný, je to studiovka, navíc před revolucí, ale ten děj vyzníval spíš jako slohová práce žáka z páté třídy...  Když vynechám nechutné sténání Běly a jejich dvorních dam při porodu, absolutně tu dopackali docela slušnou zápletku. Král chce vnuka, jinak nepředá žezlo Davidovi. Narodí se ale malá princezna. Aniž by ji princ viděl, "šoupla" ji Běla Matějovi a ten za zdlouhavého zpívání holčičku schová k místní pradleně. Ta ji bere, kdo ví proč, jako kluka Honzu a chudák malá si tak myslí, že i kluk je. Pozor, a teď přijde ten největší fail: Mělo uběhnout 7 LET od porodu, ale na dějové lince to VŮBEC není poznat! Mně, jakožto dospělému divákovi, to není hned jasné, natož aby to dávalo smysl dětem! Přitom by stačilo aspoň pár záběrů na přírodu, jak proudí potok, jak se mění roční období... A pak prolnutí po těch 7 letech. Mimoto mi hlava nebere, proč si během té doby "nepořídili" další dítě. Nevím, jsem generace konce devadesátek, takže spoustu - zde zmíněných - politických narážek asi nepochopím, ale tím spíš jsem se na pohádku zaměřila jako malé dítě, které si jen užívá děj. Jedna hvězda za Karla Černocha a druhá za pár pěkných písniček. ()

Reklama

Elisebah 

všechny recenze uživatele

Druhý díl k pohádce Co takhle svatba, princi. Snad o malilinko horší než první díl. Ovšem král, královna a komoří opět nemají chybu. Piere Bujon (v královnině podání Piere kujon) je taky neodolatelný. Opět velice pěkné písničky, originální kostýmy, ovšem ty jejich klobouky nemají chybu, ale na hlavě bych je mít nechtěla. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Filmová hudební pohádka Ať přiletí čáp, královno! je udělaná pro ty, které oslovil popový hudební proud předchozího dílu. A ještě výrazněji pro něj platí stejná charakteristika. Královské herecké kreace v zábavné parodické nadsázce jsou rozmetány bezduchostí a laciností hudební složky. Hvězdou příběhu je král Bedřich (velmi dobrý Petr Nárožný), který s neutuchajícím nadšením polohy ostentativní převahy střídá s lidskou laskavostí. Užívá si svojí roli a strhává sebou i ostatní. Hlavní ženskou postavou je princezna Běla (příjemná Ivana Andrlová) s mateřskou rozervaností a manželským zklamáním. Bělin manžel a korunní princ David (Miroslav Vladyka se zpěvem Marcela Zmožka) opět a zcela nepochopitelně získává ztracenou důvěru. Důležitou postavou je královský vychovatel Matěj (Karel Černoch), který v božském syndromu určuje lidské osudy. Výraznou postavou je komtesa Veronika (Světlana Nálepková se zpěvem Heidi Janků) s vlastní intrikánskou cestou ke štěstí. Zajímavou postavou je královský komoří (dobrý Vlastimil Bedrna) s důležitým komickým přínosem. Z dalších rolí: starostlivá královna (sympatická Jiřina Bohdalová), snaživý rybář Janek (Martin Stropnický), láskyplná ochranitelka a pradlena Magdalena (příjemná Iva Janžurová), způsobná princezna Jana v utajení (Kateřina Hejdušková), Veroničin úlisný spojenec Pierre (zajímavý Jan Hartl), škodolibá i laskavá bába kořenářka (příjemná Marie Rosůlková), maršál v rozpacích (Roman Skamene), či sousední moudrý král Matyáš (Edward Tomas). Tento způsob podání dětské pohádky zdá se mi nešťastným. I přesto snad dokáže někoho okouzlit a královsky pobavit. ()

HouseMK 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní. Ačkoli oproti "jedničce" přibyla opravdu pohádková postava - kouzelná babka kořenářka - hraje se zde na o poznání vážnější notu hraničící skoro s rodinným dramatem. Nazvali byste únos dítěte na nějakých sedm let společně s napjatými vztahy mezi manželi s potenciální nevěrou, vedoucí skoro k válce za pohádkové téma pro děti? Naštěstí je vše řešeno s nadhledem a humorem, o který se kromě opět výborné trojice Nárožný - Bohdalová - Bedrna stará i Jan Hartl coby básník Bujón a maršálek Skamene. Trochu mi vadí hodně přehnané kostýmy. Mimo papundeklu se zde objevují i záběry z exteriéru a Andrlovou konečně nezpívá Bartošová. Apropo písničky - opět moje srdeční záležitost, ikdyž bez takového hitu jako Píseň Babetky. O to víc přibyla hloubka a na rok 87 také poměrně odvážné texty ("Všechno naruby tu je"). Osobně mě nejvíc bere píseň Karla Černocha - "Neklečte princi před mocí". Takže trochu jiná pohádka než uvolněná Což takhle svatba, princi?, nicméně neméně dobrá. Pro mě dokonce výborná. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Než odjede Miroslav Vladyka do boje, zpívá s Ivanou Andrlovou na schodech, přičemž je v úvodu skladby vidět novodobý radiátor. (Pepy)
  • Na rozdíl od prvního dílu zde Ivana Andrlová skutečně zpívá. (M.B)
  • Pro natáčení tvůrci využili prostory zámeckého parku v Průhonicích. (hippyman)

Reklama

Reklama