Reklama

Reklama

Havana, kubánská kráska

(TV film)
  • Francie Cuba, à la decouverte de la Havane (více)
Francie, 2015, 53 min

Režie:

Jacques Vichet

Obsahy(1)

Úchvatná metropole plná historie, barev a bezmezné energie... Havana je živé město překypující energií a pohybem. Patří mezi největší města v Karibiku. Její slávu podporují zajímavá historická místa i osobnosti s městem spjaté. Proto návštěvníci nevynechají pevnost El Morro u havanského zálivu nebo Plaza de la Catedral, architektonický celek pocházející z koloniální éry. Mezi oblíbená místa turistů patří i hotely a bary, kde si Ernest Hemingway vychutnával své oblíbené koktejly s kubánským rumem. Důkazem o kráse a významu historického centra Havany svědčí i fakt, že v roce 1982 bylo zapsáno na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Milá pohodová komentovaná procházkou po slunečné, neuspěchané Havaně. Nemají to snadné žít blízko militantního souseda, kde jedinou podmínkou zde žít je uvěřit v boha Dolar. Nebo o nastěhování amerických gangů a mafií k zorganizování nevěstince Ameriky. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní pořad je vhodný nejen do hodin zeměpisu. Žáci se při něm mohou dozvědět, jak vypadá život na Kubě. Vhodnější je ale pustit pouze kratší vybrané pasáže, protože při zařazení celé epizody budou mít problém s udržením pozornosti. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama