Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodinný film Cirkus Maximum je založen na příběhu rozporu dvou bratrů a jejich otce. Podobné motivy, „biblické“ (Kain a Ábel, Jákob a Ezau), se objevují v literatuře poměrně často, z nejznámějších stačí jmenovat například „Hrozny hněvu“ a „Kmotra“. S tím druhým má Cirkus Maximum společný prvek tzv. široké rodiny, vedené otcem. Na rozdíl od Sicílie, v Čechách se tento typ rodiny zachoval v podstatě pouze v komunitě světských a cirkusových umělců. Historie slavných českých cirkusových rodů je dobře známa. I do cirkusových rodin však doráží nová doba a tak, když si otec Ferdinand, principál, trpce postěžuje, že dříve cirkusy držely pohromadě jako rodina, dnes rodina držící pohromadě je jak cirkusová atrakce, musí se všichni zamyslet nad tím, jak zachránit mezinárodní cirkusový festival a vlastně i Cirkus Maximum… Ve filmu divák uvidí špičková světová artistická čísla klasického cirkusu. Uvidí je ale trochu jinak, než jak byl zvyklý z živého cirkusu, starších filmů nebo z televize. Nahlédne do zákulisí, příprav, díky moderní technice uvidí často nebezpečná a náročná vystoupení z pohledu jejich aktérů. To vše bez počítačových triků, naživo, v reálném světě a čase. Cirkusový život není jen tvrdá práce, ale i svérázný svět lidí, kteří mají rádi legraci a obětují se pro úspěch v manéži. Film Cirkus Maximum chce divákům zprostředkovat výlet do tohoto světa s pořádnou porcí zábavy. Vhodnou jak pro děti s rodiči, tak pro rodiče s dětmi… (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

mira007 

všechny recenze uživatele

Na půl sekundy jsem si myslel něco ohledně navázání na dobrou tradici tématu cirkusu v české kinematografii  a vzpoměl si na Cirkus Humberto (1988), ale do pěti minut člověk zjistí, která bije. Když pominu, že tam je trestuhodně nevyužité cokoliv z cirkusu, krom závěrečného sestřih top čísel, tak se to celé rozpadlo na scénáři, dialozích, hlouposti. Tam nefungovalo lautr nic. Ten pocit, kdy si divák připadá trapně byl permanentní. Jedna hvězda za Kaisera. ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z nejméně kompetentních českých filmů, co jsem za roky viděl - a to jsem jich viděl dost. Budí to hlavně lítost spíš než nějaký odpor, je to takové neškodně smutně nezvládnuté. Jako že režisér netuší, jak režírovat, kameraman jak záběrovat, střihač jak stříhat a herci jak hrát, ale společně byli uvězněni v tomhle očistci a museli dát něco do kupy. Proč tam aspoň nebylo víc cirkusu? ()

Reklama

Dr.film odpad!

všechny recenze uživatele

Po filmové stránce je z pohledu diváka prakticky nemožné se něčeho chytit. Veškeré kinematografické atributy, které mají za následek, že film je pro diváka pozorovatelný a něčím zajímavý, se pod Kaiserovou režijní taktovkou a Šíškovým scénářem mění v naprosté tvůrčí diletantství a zoufalou beznaděj. Hledat alternativy není složité; Filipův Cirkus Humberto stále představuje báječnou literární adaptaci a pokud bychom chtěli život cirkusáků zmapovat zcela detailně, tak jednoznačně doporučím prvotřídní dokument The Circus - American Experience. Tam je totiž úplně všechno. ()

Solverino odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak blbýho se jen tak nevidí.... "herci" desáté kategorie, kteří hrají jako pod drogama. Neustále se tváří jako úplný dementi, repliky jako by četli z papíru a drtí je přes zuby. Nejsou schopný vyslovovat a motají se jako trubky. Trapné rádoby "vtipy". Otřesná trapná "komedie". Nekoukatelné! Docela se divím na co všechno jdou dneska sehnat peníze... 🤮 ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Debut Artura Kaisera a to i na poli scenáristiky nejspíš nedopadl tak, jak si nejspíš představoval. Přitom ale musím říct, že Cirkus Maximum není zdaleka tak špatný, jak naznačují zdejší hodnotitelé. Bohužel je pravda, že místy je film velmi nedotažený a záležet si tvůrci nedali třeba na zdánlivě nepodstatných detailech. Až trapně pak působí třeba scéna, kdy stan sice stojí na špatném místě, ale protože úřednici jeden z bratrů přefikne náhle je povolení k dispozici. Nemyslím si, že jsou zde důkladně popsány problémy cirkusáků, zvířat vidíme docela málo. Vše působí jako nějaké poslepované epizody pamětníků z kdysi dávno realizovaného festivalu. Chybí ucelená dějová linka, která by spojovala všechno ostatní. Takhle se děj tříští, místy nedává smysl. Pořád by vše ale mohl zachránit kvalitní humor, když už jde údajně o komedii. Ten bohužel chybí. Tedy, chybí ho víc. Je zde bohužel znát, že se jedná o hodně levný film. Produkční práce není nejlepší. Na druhé straně jsou herecké výkony celkem slušné, však taky obsazení není nejhorší. Leč snímek sráží strašně slabá dramaturgická linka, slaboduchý humor a těch pár cirkusových čísle, ačkoli nevypadají nejhůř, film zachránit nemohou. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Provazochodec Ladislav Kaiser speciálně pro film provedl chůzi po kotvícím laně cirkusoveho stanu, a to bez speciálních triků a bez zajištění. (ElDiablo78)

Reklama

Reklama