Reklama

Reklama

Snímka sa inšpirovala skutočným príbehom mladej desiatničky námorného vojska, ktorej jedinečná disciplína a puto s vojnovým psom zachránili mnoho životov počas ich nasadenia v Iraku. Po disciplinárnom konaní preradia desiatničku námorného vojska Megan Leaveyovú k jednotke psovodov, kde má upratovať po psoch. Vo výcvikovom stredisku K9 sa spriatelí s agresívnym psom Rexom a napokon dostane príležitosť, aby ho vycvičila na stopovanie a vyhľadávanie výbušnín. Megan sa stane psovodom a spolu s Rexom úspešne dokončia viac než stovku vojenských misií. Všetko sa zmení, keď oboch zraní explózia ukrytej výbušniny v Iraku. Táto chvíľa ovplyvní ich ďalšie životné osudy. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (108)

mira007 

všechny recenze uživatele

Můj první film věnovaný psovi. První polovina je příjemný film,kterému bych dal i pět hvězd - holčina s problémy v životě se srovná v armádě, kde se dá k psím vyhledávačům bomb a začne vést jednoho problémového komisaře Rexe a pak spolu odjedou do Iráku, kde se stanou hvězdama v oboru. Do zranění hlavní hrdinky je to hodně příjemný film a celkem to skládá zase další zajímavý střípek k tématu války v Iráku. V druhé polovině to spadne do průměru a těžký Ameriky, kde se řeší problém návrátivší veteránky což je celkem ok, ale hlavně její citové pouto k psíkovi, který se od ní kariérně oddělil a ona to řeší peticemi, interview v televizi a veřejnými akcemi - těžká Amerika. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Jaj, jaj.. Skutočný príbeh... A k tomu o zvieratku... Nehovorím, nie je to zle nakrútené, no niektoré momenty sú na môj vkus až príliš prvoplánové, ale zase na druhej strane, akčné scénky aj tie dramatické sú zvládnuté perfektne. Moja žena išla do kolien, no mne tie úmyselné srdcervúce scény skôr prekážali. Tým, že je divák zvyknutý viac na násilie na ľuďoch, voči zvieratám má menšiu rezistenciu, takže stačí keď tu tento Rexi iba zakopne a už tečú divákom slzy. 2,5* je moje výsledné hodnotenie hoci akceptujem aj vyššie. Má to svoje kvality, no až na výnimky mi podobné Patriotické filmy nezvyknú sadnúť. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zbožňuji čtyřnohé kamarády a mám rád válečné snímky. Tohle bylo navíc točeno podle skutečné události a je to tu už v červených číslech, takže jsem si od filmu dost sliboval. Jenže. Hned hlavní představitelka mi byla dost nesympatická... Klasický armádní přijímač s uřvaným seržou musí mít každý správný válečný film a jelikož se Megan hlásila k mariňákům, nebylo tomu zde jinak.Odlet do zámoří - Iráku a pár misí a akčních scén celkem ušlo, byť jsem se dost divil kolik práce měly dva Hummery se střelišti na střeše a průzkumná jednotka mariňáků se vším tím vybavením proti pár bubákům schovaných za kameny, byť jeden odpaloval jedno RPG za druhým... Holt první Irák to asi nebylo jako dnes. Dneska na kluky někdo vystřelí zpoza palmy či kozy a hned se řve do vysílačky : potřebujeme air support ! A to už je pokyn pro nějaký ten těžce ozbrojený dron nebo nějakého raptora aby z těch nepřátelskejch kluků muslimskejch nadělal mleté do kebabu, nebo rovnou hummus... Když už film jede ve slušných bojových kolejích tak jak to mám rád, letí hrdinka náhle domů. Tam už to pak začne na mně být až moc angažované a patriotické. Navíc i to její posttrauma... Nějak jsem ho nechápal což je opět chyba filmařů. Je mi jasné, že když půjdu v předvoji hledat miny a všelijaké výbušné nástrahy spoléhající jen na vlhký čumák parťáka, asi si z toho strachu něco vezmu sebou domů... A ta angažovanost? Jasně, Amíci to mají jinak. Jsou hrdí na všechny ty Troops co slouží v zámoří a šíří demogracii i v končinách, kde to lépe funguje spíše s diktátorem a jeho katy. Těch návratů vojáků a vojaček z různých misí je plný internet, to když převlečený Santa odhodí u překvapené rodinky doma náhle plnovous a je z něj navrátivší se syn, z bedny ve školce vyleze dojatému dítku jako dárek vojanda mamka (což někdy umí dojmout i mně) či dokonce ona masová vítání na všech těch stadionech co jich jen Amíci mají... Neumím si představit, že třeba Slávisté pro jednou nezapálí nic na stadionu a budou tleskat nějakému tomu našemu Jardovi nebo Pepovi co se vrátí z mise a stoupne si doprostřed hřiště... Takže jak říkám, chápu. Bohužel pro film těch intimních okamžiků sblížení Rexe s Megan aby z toho bylo přátelství až za hrob bylo ve filmu moc málo. Nevěřil jsem tomu a nevěřil jsem tomu ani při vítání Rexe. Milující pes nepřiběhne, nesedne si a nebude koukat do strany byť s vrtícím ocasem. I když je to serža od mariňáků a ,,wardog''. Když se tak zamyslím a to nemám rád dlouhé filmy, možná tomuto snímku chybělo půl hoďky navíc. Mohl tam být vice rozvinutý ten vztah, to pouto. Každopádně z prostředí Iráku docela zajímavá záležitost zase od jiné zbraně po všech těch spešl forces, sniperech a pyrotechnicích co už jsme ve filmech viděli... Dávám tedy za 3 signální praporky k nalezeným výbušninám. * * * ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $13,406,883Tržby Celosvetovo $13,436,000▐ Kate Mara je len také herecké ucho na prvý pohľad ale tu mala šťastie ne výber úlohy nestratila sa, dobre zapasovala. Vojnová dráma, ktorá sa zameriava na výcvik psovodov je pútavo natočené, má to ten správny náboj melodramatu. /75%/ ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Film od ženský, o ženský, pro ženský... Americkej patriotickej kýč jak bitch, Kate Mara je na rozdíl od svý ségry Rooney prostě herecký dřevo, co to tou hezkou tvářičkou nezachrání, Draco Malfoy se tam jen mihne (kromě Kate další castingovej přešlap), dějově je to nesmírně odfláklý, i když film trvá skoro dvě hodiny a na konci si všichni Amíci, s hot dogem v ruce, zatleskají a popláčou. Tak proč tři hvězdy? Pro jedinou opravdovou stár, toho chlupatýho šikulu, kterýho bych nejradši adoptoval taky. Opravdové Megan Leavey však velký respekt a úcta. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

  • V čase 01:01:20 je zřetelně vidět, jak se americký voják kouká přes kolimátor jen jedním okem a druhý má zavřený. Tato praktika je pouze pro optiky na delší vzdálenost, ale nikdy pro kolimátory na blízko. Takto by nefungoval žádný voják v akci a je to chyba. (Ace.A.T.L.)
  • Megan Lavey (Kate Mara) sa po prvej rotácii vrátila domov v čase Vianoc, pričom na zemi aj bolo trochu snehu (umelého), no vegetácia na záberoch bola v rozkvete. (De Large)

Reklama

Reklama