Reklama

Reklama

Medicopter 117

(seriál)
  • Německo Medicopter 117 - Jedes Leben zählt (více)
Německo / Rakousko, (1998–2005), 62 h 18 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Serge Falck, Hanno Pöschl, Sabine Petzl, Roswitha Meyer, Urs Remond, Julia Cencig, Hans Heller, Tom Mikulla, Jo Weil, Edita Malovčić, Heinz Weixelbraun (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Obsahy(1)

Jejich největším nepřítelem je čas. O životě a smrti totiž často rozhodují sekundy. Vrtulníkový záchranný tým doktora Lüdwitze to ví, a tak často riskují svoje životy pro záchranu lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (205)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Když už prostě nešlo machrovat furt jen na dálnici, musel někdo sednout ke stolu a hodit na papír progresivní změnu – přidělat autu vrtuli a poslat ho do luftu. Heleťte, tady nejde o žádnej realistickej pohled do života záchranářů. To si jen nějaký německý Helmut či Horst bouchnul do stolu a otevíraje prkenici řka: “Teď těm amíkům ukážem, že my taky umíme akci!“ Celé to stojí na stupidním principu, že v každém díle se musí něco jedné z hlavních postav (pokud ne všem) něco přihodit. Nedivil bych se, že by tu na pláži někomu spadla na hlavu kovadlina. Ale vždyť je to vlastně konzum, zabíjačka času na odreagování trochu napařená na adrenalinu ala Kobra 11 a kupách zběsilých momentů. Díl od dílu ta hra s osudy vcucne nic netušícího diváka, který pak na úkor všímání si absurdit (čiliže nedostatkového voyeurství) pouze požírá „příběh.“ Shlédnout tři, čtyři díly, tak vpálím nemilosrdně odpad jako vyšitej, ale zase sem se zasmál pár neuvěřitelným náhodám a situacím, takže dávám jednu odřenou a potrhanou hvězdičku.[1/10] ()

Pharao20 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu že to všetci odsudzujú už len preto že je to nemecké, musim odporovať.Seriál je kvalitný, herci síce nie sú najsympatickejší ale nemusia byť v každom seriáli fešáci a kozaté blondinky..takto aspon postavy posobia reálnejšie ..je pravda že dej je takmer vždy podľa jednej šablóny, idú niekoho zachrániť a sami sa vždy dostanú do smrtelneho nebezpečenstva...napriek tomu je to ale vždy dostatočne napínavé, nafilmované zručne a akčné scény tiež nie sú špatné a ako plus beriem aj to že nie vždy sa to skončí šťastne ako vo väčšine podobných seriálov, dosť často sa epizody končia smrťou niektoreho z hlavných hrdinov....v konečnom dôsledku ma to vždy udrží pri telke počas celych 40 minut ()

Reklama

Brundisson 

všechny recenze uživatele

Nechapem,ako moze niekto napisat na tento serial ze je to odpad!Ja si naopak myslim,ze je jeden z najpodarenejsich nemeckych serialov zo zachranarskeho prostredia vobec.Vobec nebol prehnane akcni.Kazda cast bola ina a venovala sa nielen zachranarskym akciam,ale aj klasickym ludskym problemom jednotlivych postav serialu.Vzdy si ho rad pozriem znova aj ked to bude sta repriza.Ja mu davam 85 percent. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ale kdepáák, tohle není odpad! Medicopter je seriál, který drží vše v solidním průměru a nemá se za co stydět. Nabízí nádherné záběry na Německo-Rakouskou přírodu, mnoho drsných příběhů a nebezpečných situací. Před pár lety jsem se na Medicoptera díval často a bavilo mě to, takže jít pod 3 hvězdičky by mi šlo proti srsti. ()

Alexandre 

všechny recenze uživatele

V rámci německých seriálů rozhodně jeden z těch lepších. Pro mě osobně je to seriál mého dětství. Jednou jsem v televizi zkouknul první díl a pak jsem se neubránil sledování dalších dílů. Postavy se mi silně vryly do paměti a některé jejich záchranné akce taky. Některý díl je nudný, jiný lepší, další zas perfektně vygradovaný - nicméně i tak se to pro mě stalo nezapomenutelnou klasikou. ()

Galerie (661)

Zajímavosti (36)

  • Existují 2 různé verze téhle epizody. První původní verze byla odvysílána mezinárodně jako část 04x01, druhá verze byla odvysílána pouze v Německu jako část 05x07. Originální epizoda měla být v domovském Německu původně odvysílána 11. září 2001. Kvůli teroristickým útokům v New Yorku, které se odehrály ten samý den, epizoda odvysílána nebyla, protože některé scény z této epizody pŕipomínali teroristický útok na Dvojčata v Manhattanu. Televize RTL teda musela premiéru o rok odložit. Nastal však problém, v 5. sérii totiž už nehráli Dr. Michael Lüdwitz a pilot Thomas Wächter, takže původní epizodu museli tvůrci prostříhat, scény s Michaelem a Thomasem zahodit a natočit nové scény s novými postavami Jensem, Markem, Ginou a Höpplerem. Tím pádem se nová verze značně lišila. Samotný zásah B-týmu (záchrana pilota a Enrico pilotující letadlo) však zůstal v druhé verzi nezměněn. (patrik1177)
  • Overaly pro potřeby seriálu vyrobila dnes již neexistující německá firma Fire Fly Fashion a červené bundy pro lékaře a zdravotníky vyrobila firma Fristads. Bundy bylo svého času možné i zakoupit, samozřejmě bez nášivek Medicopteru 117. (patrik1177)
  • Herečka Julia Cencig, která hraje v seriálu pilotku Ginu Aignerovou, si v tomto seriálu zahrála již dříve, a to motorkářku v epizodě „Věřina smrt". (patrik1177)

Reklama

Reklama