Reklama

Reklama

Někdo klepe na dveře

  • USA Knock at the Cabin (více)
Trailer 4

Rodinná dovolená v chaloupce utopené v lesích, daleko od veškeré civilizace, probíhala skvěle. Než se na jejich prahu objevili ti čtyři. Vypadají jako členové šílené náboženské sekty a snaží se nebohým dovolenkářům vysvětlit, že svět, jak ho znají, skončí, pokud ho právě oni nezachrání. Nechtějí po nich vlastně nic složitého. Stačí, aby se mezi nimi našel dobrovolník, který pro spásu planety ochotně udělá to, co by nikdo dobrovolně neudělal. Zní to šíleně, že jo? A když k tomu přičtete, že čtveřice zvěstovatelů se skutečně chová jako naprostí magoři, kromě argumentů sahají tu a tam i k násilí a barvitě líčí nejrůznější apokalyptické vize, je jasné, že ten, kdo jim uvěří, by musel být stejný blázen jako oni. Jenže zatímco zpočátku v členech terorizované rodiny ani náznakem nehlodá semínko pochybnosti, události postupně nabírají takový spád, že je otázka „A co když je to pravda?“ čím dál relevantnější. Najdou sílu učinit neuskutečnitelné? Pokusí se osud oblafnout? Nebo se z nich už taky stávají šílenci jako ti samozvaní jezdci Apokalypsy? Jsou to otázky, ze kterých mrazí. A připravte se na to, že z odpovědí bude mrazit ještě víc. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (290)

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Opět jsem nalítl na doporučení téhle zhovadilosti. Nenadchlo mě to pro svoji stupiditu, apokalypčtí jezdci zvěšťují konec světa a jediná záchrana je ...to bych už moc vyzrazoval. Závěr jsem správně předpověděl. Celý děj je jeden velký nesmysl, přesně ten typ filmů co nemám rád.  Hned ze začátku, jak jsem viděl v titulkách M. Night Shyamalan jsem správně uhádl, že to bude další odpad. Škoda, že jsem si toho nevšiml dřív hladov po dovolené po filmech. Někdo klepe na čelo. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Z čumění na televizi... už mi hrabe. A mám vizi." Ach jo. Kde jsou ty časy, kdy jsem ve vyvolené tajemné vesnici hledal znamení a veden šestým smyslem jsem radostně skotačil v dešti stavebních dělníků, pršících na mě ze střechy. (4*4*4*5*4*). Časem (3*) kvalita klesala. Až přijeli Čtyři osli apokalypsy, vedení počmáraným mončičákem XXL velikosti, vydávajícím se za náboženského pošuka (věř, kdo chceš), který sem zabloudil z castingu pro dobrodružný komediální film. KVÍZOVÉ OKÉNKO: [][] Kdo to klepe na dveře? A) Chlupatá tlapa gorily Bautista, odhodlaně svírající Bibli. B) Lysá tlapička makaka Shyamalana, křečovitě držící výtisk jehovistické Strážné věže. C) Homofobní chachar z Ovy, svým komentátorským hetero ocasem.  D) Tolerantní, leč zklamaný Omnibus, svou lysou hlavou. [][] Správná odpověď je O). Odstřel přebytečného taťku, zachráníš svět! Podvodně adoptovaná dceruška jenom pokvete, sice bez taťky, ale s taťkou, a zbytek lidstva taky. Miliarda mrtvol sem, miliarda tam, všechno vyčistíme, Bibli pochopíme... a Bludmanovi na nebesích se pokloníme! Kolikrát udeřit čelem o zem? Stačí jednou. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kedysi režisérska extra trieda, s ktorým chcel pracovať každý herec. Každý jeho film mal atmosféru i pointu, dnes je to bieda. Námet na ktorom je založený celý film je čistý debilizmus.  Celý dej absolútne nepresvedčivý, chovanie záhadných štyroch postáv v istom momente síce zaujme a chvíľu divák tápe, domýšľa si, že to asi nebudú len tak obyčajný ľudia. Za tým asi niečo musí byť...Pravda však je, že za tým je akurát veľké hovno a to určite mnoho divákov naserie, no mňa teda určite. Jeden z tých filmov, ktoré sa celý čas tvária, že sú niečo viac. Ak mám niečo pochváliť tak je to určite Dave Bautista, ktorý ma svojím kľudným hereckým výkonom udivoval. Na to sme u svalnáčov neboli zvyknutí. Inak bieda...40%. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Shyamalan má ten dar, že si nájde námet vhodný na film a je len otázkou jeho umu, ako sa s ním vysporiada. Táto psychologická sonda do dnešného sveta je silno aktuálna a takto uvarený štipľavý guláš skĺbil náchylnosť ku konšpiráciam, fanatizmu viery a globálnych nebezpečenstiev. Všetko v komornom prevedení, čo si zaslúži jednu hviezdičku naviac.  Apropo, hudba je fantastická. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Spíš než o napínavou podívanou šlo tvůrcům o psychologickou hru postavenou na dialozích a činech, ve které jde o to přesvědčit normálně smyšlející lidi o na první posleh absolutní kravině. Což o to, on by to byl i dobrý nápad, ale to si troufám říci, že by vše muselo být mnohem promakanější, herci měli být o level výš z hlediska svého umu a některé dialogy vyhodit a jiné mnohem věrohodněji působící dopsat. Opravdu, když mě o něčem tak absurdním jako je konec světa a to co msuím udělat, abych tomu zabánil přemlouvá potetovaná dvoumetrová brejlatá gorila se starostlivým výrazem medvídka pú, asi bych tam měl výtlem jak krávu. To už nemluvím o těch dalších tajtrlicích. Takže na tohle se měl film úplně vysrat a věnovat se divácky vděčnejšímu - konci světa. Není to špatně natočeno MNS pořád umí, stejně tak jako se pořád umí obsazovat do miniroliček, v některých scénách působil film zajímavě, ale snaha udělat všechno povrchně tzv na popcorn tady zabila docela hodně slibnej námět. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Když Ericovi (Jonathan Groff) mění obvaz hlavy, má ruce svázané vpředu. Když se posadí zpět na židli, má ruce svázané za zády. (mikki089)
  • Film sa natáčal v Burlingtone a Tabernacle Township (New Jersey, USA). Obdobie natáčania trvalo od 19. apríla do 10. júna 2022. (Arsenal83)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Reklama

Reklama