Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Potom, ako sa Manchurijská vláda dozvie, že šaolinský chrám je tajným útočiskom rebelov, komando vedené Pai Meiom (Lieh Lo) chrám spáli na popol. Zvyšok rebelov ktorým sa podarí utiecť, v utajení putuje po krajine v prestrojení za kočovné divadlo. Vodca rebelov Hung Hsi Kuan (Kuan Tai Chen) prisahá pomstu a po dlhých rokoch tréningu sa rozhodne vyzvať Pai Meia na súboj. (kitano)

(více)

Recenze (12)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Podobná zápletka ako Clan of the White Lotus. Hlavný hrdina vodca rebelov Hung Hsi Kuan (Kuan Tai Chen) si žije kľudný život so svojou ženuškou (Lily Li Li Li, či jak sa volá) na samote u lesa a popri výchove svojho syna trénuje kung-fu štýl tigra ostošesť, aby si raz za pár rokov mohol odskočiť na súboj s totálnym megazloduchom bielovlasým Pai Meiom (Lieh Lo), aby ako inak, sa mu pomstil za krivdu z minulosti. Samozrejme, že zakaždým prehrá až kým ho to nakoniec nadobro nedorazí. Takže štafetu preberie jeho syn (Wong Yu), ktorý sa našťastie učil aj postelový kung-fu štýl, neroztiahnem nohy ani za boha, od jeho matky. Skombinovaním týchto dvoch štýlov snáď nájde kľúč ako poraziť eunucha Pai Meia, ktorý má namiesto péra zvončeky a keď sa fakt naserie, tak aj čiernu dieru, ktorá vcucne nohu protivníka. Finálny súboj bude fakt na telo. Zápletka sa tvári strašne vážne, ale vo výsledku ako ste snáď pochopili, pôsobí strašne smiešne. Bitiek tu je len priemerné množstvo a aj ich kvalita je len taký mierny nadpriemer. Len sam tam sa dočkáme nejakých zaujímavejších chvatov. Vidno, že Lau Kar Leung sa ešte len oťukával a aj on sám sa tu mihne len na pár sekúnd ako radový henchman, aby predviedol svoju trademarkovú trojitú nunčako-palicu. Takisto je prekvapivé, že Gordon Liu sa tu len mihne na začiatku, aby hrdinsky položil svoj život. Asi ešte nebol hviezdou a na svoje hviezdne holohlavé časy v komnatách Šaolinu si musel ešte rok počkať. Takže celkovo to je dnes už len priemerné kung-fu. 5/10. ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

Najlepší film s Paj Mejom. Ten je tu celkom charizmatický a miestami blahosklonný. :) Stále to ale nie je veľká sláva - je to nevyvážené - mladé ucho s ani nie ktovieakým tréningom (resp. nebol zobrazený správne) nakoniec pobije Paj Meja (pričom jeho otec trénuje 10+7 rokov a aj tak prehrá), mmm, nepáčilo sa mi to. (V Gigant Šaolinu je toto poriešené ďaleko lepšie.) ................. Srandovný pánsky účes (syn) aj na staročínske pomery. xD ................. Mimochodom, málokto v beloškých končinách vie, že to nie je len tak, že je Paj Mej v tom peknom bielom hábe (: . V jednom dokumentárnom filme bola čínska taoistická pustovníčka v podobnom kompletne bielom, krásnom, oblečku. A on bol taoista (na rozdiel od budhistov v Šaoline), takže taaaak... (: ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Kněz Pai Mei (Lo Lieh) dostává příkaz od mandžuského dvora, aby podnikl nájezd na Klášter Šaolin, protože se zde v utajení ukrývají revolucionáři, kteří se zde učí bojová umění. Klášter je obklíčen a zapálen a Pai Mei zabije v souboji opata Chi Sana (Lee Hoi-Sang), který se snaží chránit své studenty. Přeživší se musejí dostat z obklíčení a zraněný Tong Qianjin (Gordon Liu Chia-Hui) obětuje svůj život jako hrdina, aby to Hung Sze Kwan (Chen Kuan-Tai) a ostatní dokázali. Z Hunga a zbylých rebelů se stávají operní umělci, kteří putují od města k městu v červených lodích. Při jednom z vystoupení se Hung seznámí s Fang Yung Chun (Lily Li Li-Li), která ovládá styl jeřába a zanedlouho se stane jeho ženou a budou mít syna Hung Wen Tinga (Wong Yu). Hung poslechne svoji ženu a deset let se zdokonaluje v tygřím stylu, aby změřil své síly s Pai Meiem a pomstil mistra, ale napoprvé se to nepodaří a tak stráví zdokonalováním svého bojového umění dalších sedm let... Liu Chia-Liang snímek pouze nerežíroval, ale postaral se i o akční choreografii a lze ho zahlédnout v malé roli jako bojovníka s třísekční tyčí ve druhém souboji před Pai Meiovým chrámem. Pai Meiovy čtyři bojové scény jsou to nejlepší z celého filmu a tato záporná postava má potenciál diváka zaujmout. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Nebyť faktu že v tejto snímke sa nachádza legendárny majster kung-fu Pai-Mei asi by som oň nezakopol. Keďže sa jedná o úplne sterilnú a štandartnú "kopanicu" akých sa v Hong Kongu natočilo mraky. Skupine šaolínskych mníchov zabijú majstra čo si s ich strany žiada chladnú pomstu. Avšak nezničiteľný Pai-Mei a jeho muži kosia jedného protivníka za druhým. Ako v každom takomto slušnom kungfu filme boje, techniky a akrobatické kúsky boli vynikajúce pozerať sa na nich bola jedna radosť avšak chýbal k tomu nejaký lepší príbeh. Celí film je tréning, boj, tréning, boj a to trvá v snímke asi 20 rokov čo je dosť. Hlavný charakter trénuje 10 rokov stretne sa v boji s Pai meijom.. prehrá avšak ujde. Trénuje ďalších 7 rokov znova sa utká avšak znova prehrá tentoraz však neujde. Potom na scénu nastupuje syn hlavnej postavy ktorý tiež trénuje a či vyhrá alebo nie no.... koniec bol otvorený takže pokračovanie v KILLBILL. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hm, tak od Tarantinova inspiračního zdroje jsem opravdu čekal poněkud víc a ne až natolik nudnou hongkongskou taneční hodinu jen s několika povedenými party. Bělovlasý, bělovousý a zřejmě i bělochlupý Pai Mei má jisté kouzlo, ale vyvolává jej spíš vzpomínka na Kill Billa než cokoliv jiného, jeho bojové kreace nepostrádají originalitu, nicméně o nějakém paf se rozhodně nedá mluvit a vzhledem k tomu, že celý film je de facto postaven na jeho čtyřech vystoupeních, převažuje notné zklamání. K tomu si připočtěte necharismatického hlavního i vedlejšího hrdinu, o ostatních postavách raději ani nemluvě, typicky pitomoučký děj a dávku čínského hihi humoru. Co Vám pak může vyjít? ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Pai Mei (Lo Lieh) a Hong Xi Kuan (Kuan Tai Chen) byly opravdové historické postavy, které žily opravdu v době vypálení kláštera Shaolin, jako v tomto filmu. (Modiwish)
  • Některé dialogy použila hiphopová kapela Wu tang clan na svém debutujícím albu Enter the Wu tang (36 chambers). (Epistemolog)

Reklama

Reklama