Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film ACID HOUSE je složen ze tří povídek:
MASAŘKA - Boab má fakt těžkej den; opustila ho holka, vyhodili ho z práce, vyloučili z fotbalového týmu a navíc je vyhozenej z bytu. Ještěže Bůh chodí do stejnýho baru jako on...
MĚKKEJŠ - Johnny je prostě "měkkejš"... Stará se o nevlastní dítě své manželky, která klidně spí se sousedem. Když s ním přijde do jiného stavu, je to zase Johnny, který neumí říct ne...
ACID HOUSE - Narkoman Coco se při jednom drogovém tripu převtělí do těla nově narozeného dítěte. Duše dítěte se zase dostane do Cocova těla. Coco si tak dudlá palec a novorozenec mluví na svou matku sprostě...

Irvin Welsh (autor scénáře kultovního filmu TRAINSPOTTING) ve svých povídkách zabývá klasickými, a přitom moderně pojatými tématy lásky a zrady, manželství a dětí, náboženství a víry v Boha. Každá za tří filmových epizod je samostatným celkem, i když se zde charaktery jednotlivých postav překrývají Jedním z hlavních motivů celého filmu jsou (stejně tak jako v TRAINSPOTTINGU) drogy způsobující ztrátu kontroly nad promarněným a zdánlivě zbytečným životem. Film je velmi kvalitní sondou do života anglické mládeže, a tím i celé anglické společnosti. Režisér Paul McGuigan byl v r. 1998 za tento film nominován na cenu nejlepšího debutujícího režiséra na Filmovém festivalu v San Sebastian. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (176)

fantoci 

všechny recenze uživatele

Výtečný povídkový film navazující na úspěchy Trainspottingu. Uchvátila mě část s Bohem (Kultovní hláška: Bob: Vypadáš přesně tak, jak jsem si tě představoval. Bůh: To protože máš hovno představivost.) a Bobem, kdy Bob se promění v mouchu a v značně naturalistické scéně jako moucha zabije své perverzní rodiče... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

The Acid House je solidně ujetý film, ale o tom až později… Masařka: Když se vám posere celý život během jednoho dne a když navíc potkáte Boha v hospodě, který vám řekne, že sice existuje, ale že je to líná píča, která na vše sere, myslíte si, že nemůže být hůř. Ale ono může. Jinak ocenil jsem hlavně ten vyhazov z fotbalu, protože za tu dobu, co žiju ve Skotsku (sice ne přímo v Edinburghu, kde se film odehrává) jsem poznal, jací jsou Skotové fotbaloví fanoušci, a myslím, že stačí, když napíšu, že jsou do téhle hry ještě více zapálení než my. 80 %. Měkkejš: Chlápek, co je opravdu měkkej. Vezme si prostitutku a vychovává její dítě jako vlastní a když se mu zahazuje se sousedem, tak mu není schopný ani jednu ubalit. Na téhle povídce mě nejvíce bavil Kevin McKidd, který "měkkejše" podal přesvědčivě. 70 %. Acid House: Asi nejdivnější povídka ze všech, aneb jaký to je být miminem, když vás přitahuje vlastní matka. Nicméně je to zábavné a chvíli i podivně strašidelné (mimika mimina, například). 80 %. Celkové zhodnocení: Tenhle film je opravdu dost ujetý. Ale když si na tohle zvyknete, stejně jako jsem si po chvilce zvykl já, tak se dočkáte podívané, na kterou jen tak nezapomenete. S Trainspottingem bych to moc nesrovnával, protože tohle si jede vlastní cestou a docela slušně. 80 %. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Ne každý den je posvícení a ne každá adaptace knihy Irvina Welshe dopadne jako Trainspotting. Trainspotting to rozhodně není, ani to neměl být. Přesto se určitá podobnost najde, v atmosféře snímku a zejména v postavách. Oba jsou o mladých chlapech, kteří nějak neví, co se životem. V Transpottingu mi ovšem byli ti feťáci sympatičtí, i když se jejich život topil ve sračkách (někdy doslova), dalo se jejich chování svým způsobem chápat a jejich život ve filmu prožít s nimi. Acid House tak bohužel vůbec nezafungoval. Postavy mi byly ukradené, atmosféra mě nevtáhla, hudbu si už nepamatuju a ani nic z filmu mi neutkvělo v paměti. Někomu to může sednout více, ale pokud film minete, o nic zásadního nepřijdete. ()

frolish 

všechny recenze uživatele

Prva poviedka ok, druha velmi dobra (bolo mi toho chlapa fakt luto) a tretia v podstate uplne bizarna zlatanina, ale celkom zabavna (to decko bolo smiesne a strasidelne zaroven). Mam z toho trochu zmiesane pocity, ale svojou ujetou originalnostou ma to oslovilo, takze sa priklonim k vyssiemu hodnoteniu. Zrovnavanie s celistvejsim, hlbsim a omnoho kvalitnejsie spracovanym Trainspottingom ale podla mna nie je velmi na mieste, navyse ja by som toto ani neoznacil ako film o drogach. 70% ()

geklon 

všechny recenze uživatele

je to kýč co prodává odpudivé Edinburské sádrové trpaslíky naprosto šokovaným, nic nechápajícím kolemjdoucím? nebo nastavené zrcadlo pánu bohu do oken? Nevím, nechci vědět, jen zapomenout. Kdybych náhodou v hospodě plkal s někým kdo ze mě udělá mouchu, nebo se ve svém zmaru budu utápět na dvě kojenecké lahve...zapněte mi to prosím...mám ve skřínce u rodičů v pokojíčku na vhs, hned vedle Transpotingu a záznamů koncertů Germs. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Pre Ewena Bremnera a Kevina McKidda je to druhá adaptácia Welshovho diela, v ktorej si zahrali. Ako Spud a Tommy sa už stretli v snímke Trainspotting (1996). Minirolu si opäť strihol autor predlohy Irvine Welsh. (BlackTom)

Reklama

Reklama