Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama zarámované atmosférou a prostředím automobilových závodů líčí příběh vztahu dvou bratrů, jejich přátelství i sportovní rivality. Odhaluje zákulisí jejich rodinného i sportovního života. Starší bratr Marco je slavný závodník, ze začátku je i vzorný manžel a otec. Milostné vzplanutí k televizní reportérce však zkomplikuje jeho život i život rodiny a vnese rozkol do vztahu s bratrem. Až těžké zranění a následná tragédie v rodině pomůže navrátit dětem otce a smířit oba bratry...Místy přelyrizovaný příběh zaujme atraktivností prostředí sportovních klání i přesvědčivým vylíčením rodinných a přátelských vztahů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Italové uměli přitlačit na pilu, tohle není žádná Rosamunda! Když už si říkáte, že toho cukru se sype moc, hodí tam serpenýny a už jsme v černém. Italské pohřby jsou fascinující, komisař Corado by o tom mohl vyprávět. Ústřední čtveřice je opravdu skvěle vybraná, o dabingu nemůže být pochyb - Štěpánek, Balzerová, Prager a Krbová si vás získají. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Rallye seriál o dvou bratrech, který proběhl českými televizemi v porevolučních letech. Dnes už se na něm podepsal zub času - filmový materiál na který byl točen je hrozně mizerný, zápletka předvídatelná a naivní, bouračka po trikové stránce naprosto směšná ( model autíčka spuštěn z kopce) milostné scény komické ( vášnivý sex znamená rychlé hlazení oběma rukama po oblečené ženě ) jenže co naplat - já si tenhle seriál pamatoval jako malej a největší devízou tohoto seriálu je bezesporu téma závodění rallye. Pravda z dnešního pohledu velice primitivně udělané, nicméně to téma je tak málo zpracované ( nevybavuji si žádný film ani seriál ), že nejvíce hvězd dávám za tu originální tematiku rallye. ()

JohnnyB. 

všechny recenze uživatele

Při vzpomínce na italskou třídílnou minisérii Vůle zvítězit odvysílanou ČT na počátku devadesátých let se mi vybaví rally, Lancia Delta, bratrská rivalita, láska a smrt. A to, že mě to tenkrát, a snad všechny kolem mě, dost bavilo. Na druhou stranu je fakt, že je to už dávno, já byl tenkrát ještě malý a v TV pořádně nic nešlo... :-p ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Naprosto bezvadná, hodně silná a adrenalinová série z prostředí Mistrovství světa v rallye..Neviděl jsem to už strašně dlouho ale vybavuji si to jako včera, hlavně Lancii Deltu S4 v barvách Martini, to se mi zažralo do hlavy jak máloco ..Chci to znovu vidět ...Nejvíc mně dostalo, když se usmířili a vytyčili prvotní cíl : Vyhrát Rallye Akropolis..z toho se mi ježí chlupy ještě dnes .. ()

rytir1 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem jako malý baštil, auta, rallye, bratrská rivalita bratří Bessonů, Lancia Delta. Škoda že už to není nikde ke shlédnutí, tohle za znovu podívání stojí. ()

Akrub 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto po více než 20 letech, seriál rozhodně kvalitní na svou dobu, sice trochu klasická zápletka, ale v originálním prostředí. Hezky zpracováno...4* ()

PetrHej 

všechny recenze uživatele

Téměř antický příběh o rivalitě a někdy až nevraživosti dvou bratrů zasazený do prostředí automobilových soutěží. Starší je nejlepší závodím pilotem na světě, a mladší je průšvihář, který chce všem dokázat, že je lepší než bratr. No a jak to obyčejně bývá, i přes tragické události vše dobře dopadne. Pokud je mi známo, Vůle zvítězit je asi jediným hraným seriálem, který se z větší části odehrává v prostředí MS v rallye. Ovšem samotné závody nejsou dostatečným námětem, který by zaplnil několik dílů seriálu. Proto je logické, že na závodníky jsou „naroubovány“ další postavy, ať už rodina nebo členové závodních týmů (a od toho se odvíjí děj). Nicméně hlavní příběh je hodně banální a velice předvídatelný (až na pár okamžiků) a to na celkovém dojmu hodně ubere. Samotnou kapitolou jsou pak chyby týkající se závodů. To že scénárista neměl dostatek fantazie a použil „napodobeniny“ reálných pilotů (záměrně podobná jména a vzhledy) by zas tolik nevadilo, ovšem hvízdání pneumatik na šotolinovém povrchu už bylo teda moc. Dobrým nápadem bylo použití skutečný záběrů z MS, ale zařazování záběrů evidentně z jiných závodů za sebe byl naopak nápadem velmi špatným. Nějaké maličké chybky člověk celkem pomine, ale když se tam vyskytnou takové věci, jaké jsem popsal, tak je to už k smíchu. A to jsem nepopsal hodně úsměvnou, rádoby těžkou nehodu hlavního hrdiny. Nicméně hodnotím třemi hvězdami, protože mám prostředí automobilových soutěží rád a snaha italských tvůrců se cení. ()

ORi_SV 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál. Italové prostě umí a tento počin to dokazuje s přemírou. Jediná škoda je, že prostředí Rally není věnováno více času a zápletka je taková... No... Ehm... Béčková. A zvuk kvílení pneumatik na šotolině hvězdu zrovna taky nepřidá. Jinak ale zasloužené čtyři *! ()

Reklama

Reklama