Reklama

Reklama

Hra o smrti

  • Velká Británie The Reckoning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1380 a Anglií zmítají mocenské boje mezi církví a světskou vrchností. Mladý kněz Niccolas de Valans je nucen uprchnout poté, co se dopustil cizoložství. Na své cestě narazí na potulnou hereckou společnost, v čele s Martinem (WILLEM DAFOE), a protože je schopný, přidá se k nim. Putují do města Daremu, kde mají hrát místnímu lennímu pánovi k narozeninám. Stržený most přes řeku je však donutí, aby prošli panstvím lorda de Guse a zastavili se u jeho hradu. Přicházejí zrovna ve chvíli, kdy je město vzrušeno vraždou malého chlapce, z níž byla obviněna hluchoněmá žena. Niccolas brzy pozná, že něco zde není v pořádku. Společně s Martinem se zapletou de temné sítě zločinu a nenávisti (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Nostradamus, i Hra o smrti slibuje velké věci, naneštěstí většině slibů nedostojí. Úvod nadějí, závěr epifanií a uprostřed propast s mostem malátným a rozeklaným, až jsem si říkal, že kdybych film v půli utnul, o nic bych nepřišel. On totiž pan mostař McGuigan většinu přednášek z filmové režie promarodil, zatímco druhý z Paulů, samozvaný soudce Bettany, ztrácí na charismatu, jelikož mu ho zcizil Willem Dafoe, nepřiznané dvojče Miroslava Etzlera. A Gina McKee? U té je vše při starém - od ságy Forsytů se na její rozkošné tvářičce usídlil utrápený výraz a ne a ne odmigrovat. ()

Ratherfly 

všechny recenze uživatele

V první polovině naprosto výborné. Stylová, spíše komorní výprava, herecký manšaft na který je radost se dívat (Dafoe by zastínil i slunce kdyby tam nebylo pořád zataženo) a příběh, který mě nasával čím dál blíže k obrazovce. Bohužel, nutno dodat, ve druhé půli snímek znatelně zrychlí děj na úkor jeho hloubky a scénář -ve své (filmové) reálnosti- dostane párkrát lehce přes držku. Ale i tak nemůžu jinak než doporučit. 85% ()

Reklama

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem temnou atmosféru zimního středověku, spolehlivé herectví a něco na způsob povedené historické detektivky. Vše se mi dostalo mírou vrchovatou s tím, že tvůrci mi navíc přidali trocha té filozofie o morálce, vině a trestu... Co se týká monsieura Cassela, musím souhlasit s kolegyní EastWickou, je to Ďábel. Nejen, že tak vypadá, ale on jako Ďábel i hraje. Kluci a holky se tam snaží skoro dvě hodiny a pak přijde ON! Stačí mu jen pár minut a podmaní si scénu takovým způsobem, až vás nutně musí napadnout, že nějaká ta smlouva s peklíčkem u něho určitě proběhla. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku zvláštní, skoro až artové ale ve chvíli, kdy se film přehoupne na historickou detektivku o pátrání po skutečném vrahovi malého chlapce, začne být film nejen působivý ale i nesmírně zábavný. Hlavní podíl na tom má nejen vydařená režie ale především výborné herecké výkony a špinavá středověká atmosféra. Velice povedený film. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Četl jsem knižní předlohu Kdo zabil Tomáše Wellse od Barryho Unswortha a knížka se mi docela líbila, takže jsem byl zvědav, jak se povede filmové zpracování a musím říct, že to nebylo vůbec špatné. Pohled do středověké kočovné herecké společnosti a do tehdejší společnosti vůbec je realistický a dostatečně středověce syrový. Paul Bettany s Willemem Dafoe odvádějí skvělé výkony a výborně jsou doplňováni dalšími hereckými esy Brianem Coxem a Vincentem Casselem. Silné čtyři hvězdičky. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Skupinka hercov sa pri táborovom ohni chce ísť na sever, ale po páde mosta sa rozhodujú, či ísť na východ, alebo západ. Ale smery svetových strán ukazujú naopak. (vander19)
  • Filmovanie snímky prebiehalo vo Veľkej Británii a taktiež v Španielsku. (MikaelSVK)

Související novinky

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama