Reklama

Reklama

Hra o smrti

  • Velká Británie The Reckoning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1380 a Anglií zmítají mocenské boje mezi církví a světskou vrchností. Mladý kněz Niccolas de Valans je nucen uprchnout poté, co se dopustil cizoložství. Na své cestě narazí na potulnou hereckou společnost, v čele s Martinem (WILLEM DAFOE), a protože je schopný, přidá se k nim. Putují do města Daremu, kde mají hrát místnímu lennímu pánovi k narozeninám. Stržený most přes řeku je však donutí, aby prošli panstvím lorda de Guse a zastavili se u jeho hradu. Přicházejí zrovna ve chvíli, kdy je město vzrušeno vraždou malého chlapce, z níž byla obviněna hluchoněmá žena. Niccolas brzy pozná, že něco zde není v pořádku. Společně s Martinem se zapletou de temné sítě zločinu a nenávisti (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Herci jsou protagonisté reality, odkrývají spletité nitky příběhu a hrají hru o smrti, která sama o sobě je soudem, soudem zločinu zahaleným maskou, který de facto sám je divadlem. Složité? Ale pravdivé. Nikdy bych nevěřil, jak absolutně strhující může být návštěva u hluchoněmé vězenkyně, která vám vypráví svůj příběh...mistrovský výkon Willema Dafoa zastínil i samotného, i když opět vynikajícího, Paula Bettanyho. Ale vynikající jsou i vedlejší role, takový Matthew MacFadyen každou scénu, v níž se objevil, prosytil charismatem a hlubokým hlasem. Můj oblíbený herec Vincent Cassel předvedl naopak odporného a slizkého záporáka, k čemuž jeho přirozeně drzý vzhled ostatně sám vybízí. Jediné, co bych vytknul, je lehce upovídaný a slzopudný závěr, jinak jsem byl naprosto stržen věrnými středověkými reáliemi a atmosférou života před mnoha sty lety. Všude kolem smutné oči, smutné a vyděšené oči, strach, podezřívavost, lidé mlčí, ale z jejich očí jasně čtete, co si myslí...síla očí Elviry Mínguez (odsouzené Marty) je highlightem tohoto filmu. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Hra nejen o smrti, ale hlavně o tíživosti viny a možnosti ji smýt, smyslu trestu, o tom čemu má pomoci. Dokonale vytvořený středověk a v něm dokonale vystavěný příběh. Odvíjí se často velice nečekaně a přitom logicky. Vlastně je to jednoduché - takový byl a je prostě život, ale někdy se to trefuje hůř, než se to povedlo zde. ()

Reklama

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Nostradamus, i Hra o smrti slibuje velké věci, naneštěstí většině slibů nedostojí. Úvod nadějí, závěr epifanií a uprostřed propast s mostem malátným a rozeklaným, až jsem si říkal, že kdybych film v půli utnul, o nic bych nepřišel. On totiž pan mostař McGuigan většinu přednášek z filmové režie promarodil, zatímco druhý z Paulů, samozvaný soudce Bettany, ztrácí na charismatu, jelikož mu ho zcizil Willem Dafoe, nepřiznané dvojče Miroslava Etzlera. A Gina McKee? U té je vše při starém - od ságy Forsytů se na její rozkošné tvářičce usídlil utrápený výraz a ne a ne odmigrovat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je nezbytné, aby tento život byl plný utrpení." Asi proto jsem takovej fanda církve. Kážou svým ovečkám o nutnosti trpět a sami si pak souloží s farnicemi či ministranty. Přitom s vírou problém nemám. Mám problém s těmi, kteří mají číslo na Boha a tvrdí, že já mu nemůžu zavolat napřímo, ale pouze přes jejich kutny. Ale já k tomu nechci žádnýho spojovatelku, já se s ním umím spojit hned. Ovšem jak se má domoci spravedlosti hluchoněmá obviněná bez právníka? Těžko, ale jsou tu vyšetřující herci a já mám podezření, že ani ve středověku to nebyla běžná funkce. Nicméně mi byli sypatičtí, tak jsem jim fandil a dokonce jsem dostal i poučení - obracet v hrobě se nelze, neboť je tam těsno. Vlastně se mi to celkem líbilo, ale cestovat v čase budu určitě jinam. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

No, že by som bol obzvlášť nadšený sa nedá povedať. Jednak som nevedel identifikovať žáner, nedokázal som uveriť príbehu a moje predstavy o živote, správaní, reči a konaní ľudí 14. storočia sa dosť líšia od toho, čo Paul McGuigan ponúkol. Ostatné bolo v poriadku. Herci svojim výkonom vylepšovali nedostatky scenára a réžie, hudba a kulisy prispievali k ponurej atmosfére, v ktorej sa to celé odohrávalo. Určite sa film dal nakrútiť lepšie, i keď v žiadnom prípade ho nezatracujem, pretože aj v tejto podobe je lepší, ako priemerný. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Psát levačkou byl ve středověku hřích. Bratr Simon Damiens se to naučil, když se na něj zrovna nikdo nedíval. (akisha)
  • V závěrečné scény zúčtování, jsou scény, kde Lord De Guise mluví, i když ústa má zavřená, to kvůli vytvoření efektu dezorientace. (akisha)
  • Filmovanie snímky prebiehalo vo Veľkej Británii a taktiež v Španielsku. (MikaelSVK)

Související novinky

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama