Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack Kelson (Jeff Bridges) se vrací z vězení a chce začít zcela nový život "na vrcholu světa" na Aljašce. Jeho sen není tak jednoduše uskutečnitelný. Je totiž příliš svázán s podsvětím, které chce Jacka za každou cenu získat zpět do své moci. Na něho však čeká i jeho patnáctiletý syn Nick (Edward Furlong). A tak oba začínají nerovný boj proti celému světu - státní policejní moci, podsvětí a svým milostným vztahům... Tento napínavý, hluboce lidský film se snaží netradičně ukázat problematiku podsvětí současné Ameriky. (Golden Crown)

(více)

Recenze (26)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Brzo budu vyďelávat velký prachy, fakt velký...Nemáš čtvrťák?" Stačilo vidieť plagát k filmu, letmo prečítať obsah filmu a vedel som , že to bude niečo pre mňa. Komornejšie ladený film o vzťahu otca a syna je založený hlavne na príbehu a hereckých výkonoch. Jeff Bridges hraje fantasticky a toho bývalého zlodejského grázla a neschopného otca mu hravo uveríte. Ako otec stál za hovno, no postupom času si začína na synovu prítomnosť zvykať až to vyústi v skutočný vzťah, ktorý v závere dokáže chytiť za srdce. E. Furlong akoby iba odskočil z filmu T2, na jeho tvári nebadať rozdiel. Herecky to ustál a vedľa skúseného Bridgesa pôsobil presvedčivo, čo vzhľadom na jeho vek berte ako veľkú pochvalu. Scéna konfliktu na izbe kde Furlong rozbije bridgesovu gitaru je výborná. Musím pochváliť Bridgessa, ktorý si dal záležať na postave a je vidno, že v posilovni niečo odmakal. je dosť pravdepodobné, že mu s tým pomohol Arnold, s ktorým sa pozná. Prekvapuje ma nízky počet hodnotiacich, film je menej známy, ale ak na neho natrafíte, dajte mu šancu. 80%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších a najúprimnejších predstaviteľov amerického realizmu, aký bol kedy natočený. To som si uvedomoval hlavne v druhej polovici filmu, pretože tá prvá nie je až tak silná a iba pripravuje pôdu pre to, čo sa odohrá neskôr a robí to dokonale. Aký je film úžasný a realistický, si uvedomí divák až v samom závere, keď zostane mnoho otázok nezodpovedaných a namiesto sĺz, dojímavých preslovov a patetickej hudby nás dojme zopár pohľadov jedného z najlepších hercov (najlepšieho?) posledných 30tich rokov a jedného zmareného silného talentu. Ako kontrast ku vzťahu otca k synovi, ktorý nechce, aby jeho chyby opakoval, je tu vzťah matky k dcére, ktorá si naopak svoje chyby neuvedomuje a reálne hrozí, že jej dcéra skončí v jej šľapajách. Toto je neprikrášlený život a je pre mňa záhadou, prečo film zapadol a prečo sa jeho aktérom od scenáristu, cez režiséra až po hercov nelesknú v obývačke (na WC) Oscary. Ďalekohľad ako symbol svetlejšej budúcnosti, siluety sveta mrakodrapov za zátokou (neprekonateľnou prekážkou) ako nedosiahnuteľný cieľ americkej spodiny. A ten záver, čo bude ďalej? S oboma deťmi? ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Pro Američany klasický příběh vedený tradičními postupy o rozvíjejícím se vztahu otce a syna a zejména o tom, jak je těžké se vymanit z delikventního prostředí, když je pro ně člověk uhněten a ani okolí mu k tomu příliš nepomáhá. Zavádějící je název opisující název projektu pro korespondenci s vězni iniciovaném jakýmsi časopisem , když vztah hlavním protagonistou a jeho přítelkyní je pohříchu až druhotný. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tady je to naprosto jasné. Úžasné drama s mírně kriminálním podtextem, které je především o sbližování otce propuštěného z vězení, se svým čtrnáctiletým synem, kterého už nebaví vyrůstat na farmě u své tety a chce začít žít se svým otcem. Nechápu, proč se tento film vyhýbá české distribuci a českým TV stanicím. Až nyní se v česku objevil díky stanici Cinemax, a já jsem velmi rád tomu, že jsem tenhle film měl možnost vidět. Vždycky mám totiž ohromnou radost, když objevím film, při kterém ani nepostřehnu, jak ten čas rychle utíká. A to přesně se mi stalo u filmu Americké srdce. Jedná se o úžasně natočený film s parádními zvraty, který je originální a já osobně neznám žádný film tomuto podobný. Otec se synem žijou ze dne na den, syn nechodí do školy a fláká se s partičkou po ulicích, zatímco otec myje okna a začíná randit se ženou, se kterou si ve vězení dopisoval díky inzerátu v časopisu "Americké srdce" (ano, odtud název filmu). Ale nemyslete si, že tohle je nějaký veselý film. Pokud byste podlehli tomuto klamu, tak závěr filmu vás z něj ihned probere. Ale nechci spamovat, a tak jen řeknu, že tento film by nebyl tak úžasný a kvalitní nebýt hereckých výkonů hlavních představitelů. Otce si zde parádně zahrál Jeff Bridges, kterému role bývalého kriminálníka a zároveň tak trochu svobodomyslného otce sedla naprosto perfektně. Ale celý film jednoznačně ovládl patnáctiletý Edward Furlong, kterému role nezdárného synka toulajícího se po ulicích prostě sluší a jeho herecký výkon je bez debat jedním z nejlepších teenagerovských hereckých výkonů, jaké jsem kdy ve filmu viděl. Minimálně nominaci na Oscara by si zasloužil. Takže abych to neprotahoval, tomuto filmu nemám co vytknout a jsem z něj u vytržený ještě nyní. Rozhodně tedy neváhám a uděluji pět hvězdiček. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Jeff Bridges pred časom vyšiel z väzenia a snaží sa opäť začleniť do spoločnosti, ktorú ešte pred pár rokmi upozorňoval na svoju prítomnosť vykrádaním zlatníctiev. Na krku má však svojho neodbytného syna Edwarda Furlonga, ku ktorému si musí vytvoriť vzťah, a konečne prestať utekať a usadiť sa. To však nie je v dnešnom svete také jednoduché, ako sa zdá, a on nie je nijakým otcom roka, a tak začne zakrátko jeho syna vychovávať ulica a jeho bývalý kumpán... Americké srdce je pohľad na dnešnú spoločnosť a súčasnú Ameriku, v ktorej už tradičné hodnoty upadli so zabudnutia a celý život je len bojom sám za seba. A tak sa otec a syn pokúšajú pretĺkať, ale je to skôr od problému k problému, z dažďa pod odkvap. Film má pomalé tempo, a preto som sa miestami trocha nudil, asi som si na pozeranie vybral zlý čas, ale v podstate je to dobrý film a vidieť ho má svoj zmysel. Ostatne Bridges zahrá skvele aj kotúľajúcu sa mandarinku. Ak ste jeho (alebo Furlongovi) veľký fanúšikovia alebo máte radi takéto filmy, tú jednu hviezdičku si pridajte. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama