Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychopat Ryan Gaerity uprchl z vězení v Irsku. Do USA jej žene silná touha pomstít se Liamu McGivnymu, který byl před dvaceti lety jedním z členů jeho teroristické skupiny. Ten ale teď žije pod jménem Jimmy Dove v Bostonu a svou vinu se pokouší odčinit obětavou prací u policejního pyrotechnického oddílu. A patří ve svém oboru mezi nejlepší. Jimmy se nedávno také rozhodl požádat o ruku svou Kate, kterou miluje, stejně jako její dcerku Lizzy; navíc hodlá odejít z aktivní služby do funkce instruktora. Než může uskutečnit své plány, nelítostný Ryan poprvé nečekaně udeří… Působivý akční thriller, věnovaný stále aktuálnímu tématu terorismu, natočil režisér Stephen Hopkins (známý tituly Predátor II, Lovci lvů, též jeden z tvůrců úspěšných seriálů 24 hodin či Californication). Úlohu Ryana ztvárnil Tommy Lee Jones (Muži v černém, Tahle země není pro starý, Takoví normální zabijáci), postavy Jimmyho Dovea se chopil Jeff Bridges (Starman, Nebeská brána, Big Lebowski). (Česká televize)

(více)

Recenze (116)

Luqi 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že to má slabší, miestami naivný scenár, ktorý z toho robí taký lepší priemer. Ale i tak som to videl už tri krát. Na Bridgesa a Jonesa sa veľmi dobre pozerá a i ostatné postavy boli zaujímavo obsadené (Whitaker, L. Bridges, Gooding jf....). A tiež Hopkinsovi sa niektoré odpaly fakt vydarili, napr. ten kde odpálil Maxa a plus je aj hudobný podklad, symbolicky od U2............... K tomu scenáru. Jeden terorista "skončí" s bombami, ukryje sa v USA ako pyrotechnik a druhý, čo s ním bomby vyrábal sedí v base, ujde a vypátra ho, to je veľmi zaujímavý príbeh a je škoda, že tomu sa obdobiu "pred" venovali len pár minút a na miesto toho naváľali všetky tie scény okolo rodiny a pod. Viem si predstaviť že by to bol film, ktorý by ukázal postupne všetko čo sa udialo odvtedy ako sa Liam a Ryan prvý krát stretli, ako to bolo v teroristickej jednotke, ako sa rozdelili atď. A to, čo tu tvorí takmer celý film by stačila možno posledná polhodinka. S týmto hereckým obsadenim a režisérom by to mohol byť oveľa zaijímavejší film. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Ok, musím dát kladné hodnocení. I když film teda je na můj vkus pomalý, vše je udělané s patřičnou grácií. Od vizuálu, hlavně výbuchů až po výkon Jonese. Začátek člověk musí přežít a pak dostane spletitost po sobě jdoucích událostí jednotky nebo spíše jedince z jednotky pyrotechniků. Děj je fajn, i když je to klasický příběh o pomstě, zneškodnění bomb má opravdu dobrou atmosféru a udržuje si napětí. Na svůj rok je to opravdu povedený filmek, akorát akční bych ho úplně nenazýval, mimo výbuchy a závěrečnou bitku to s akčním žánrem nemá moc společný. Hledal bych ho spíše v jiných odvětvích. Ale Bridges mne tímhle filmem překvapil. Fajn podívaná. ()

Reklama

danny_21 

všechny recenze uživatele

Klasický scénář filmů munstru : Společná minulost ( tady v IRA ) s tragickou událostí ( tady uvěznění jednoho ) po x letech postaví kladnou a zápornou postavu v mstící honičce - prostě klasické klišé. Co ale dělá ze šedého šalonovitého námětu lehounký nadprůměr jsou oba herci, hlavně teda krásně magorskej Tommy Lee a hodně umně natočené detonační scény s hudbením doprovodem irských mágů U2 v ulicích irského Bostonu - 75 % ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi velmi těžko hodnotí. Na jednu stranu ten feel devadesátek jsem si užíval plnými doušky, střet hereckých es z nejvybranější smetánky taktéž nebyl k zahození a došlo i na kvalitní praktické efekty plné výbuchů. Jenže na druhou stranu mě příběh neoslovil, zápletka vypadala dost naivně a konec podle mě autoři pěkně odflákli, což považuji za obrovskou škodu. Po herecké stránce si divák absolutně nemůže stěžovat, herci předvedli úctyhodné výkony (neberu to jako nějaké překvapení, holt taková jména jsou zárukou kvality). Tommy Lee Jones podle mě malinko nechal ve stínu svého hereckého kolegu, jeho role šíleného Ira s tendencí nechávat všechno vybuchovat mu sedla jednoduše parádně. Proto mě nakrkl ten konec, kdy jeho pobyt na plátně utnuli zničehonic, to se takovému formátu nedělá. Akce obstojná, výbuchy stály za to. I když ale musím dodat, že pár přebíhání před explozí a ohněm zdigitalizovali a ve výsledku to spíše napáchalo neplechu než užitek. Viděl jsem stokrát lepší filmy. Za mě dávám 57 % ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Podivuju se nad zdejším nízkým hodnocením tohohle filmu. Mně k dokonalosti scházely snad jen výraznější herecké výkony a naopak hrubě přebývaly heroické běhy (v horším případě pochody) s ohňovým pozadím. Nicméně napjatej jsem byl úplně pokaždý, když šlo do tuhýho, a to je hlavní. Zkrátka mi ani tak neučarovaly mohutné exploze, to je koneckonců jeden velký kýč, k naprosté spokojenosti mi stačil nespočet perných chvilek. Navíc - už jen fakt, že "Blown Away" dokázalo udržet i v jednu ráno pozornost někoho, kdo trpí evidentním spánkovým deficitem, je záslužný. :-) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (5)

  • V románu "Prince of Thieves", který napsal Chuck Hogan, je tento snímek zmíněný jako "nejhorší film všech dob" (Terva)
  • Natáčení filmu probíhalo od 23. srpna do 24. listopadu 1993. (GASTON73)
  • Vrcholná exploze lodi byla tak silná, že během natáčení rozbila 8 000 oken ve východním Bostonu. (GASTON73)

Reklama

Reklama