Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (194)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Nostalgia na ranné detstvo ako i pre mňa nezabudnuteľná a neuveriteľne clivo prenádherná pesnička od skupiny America, nadčasovo krásny príbeh, ktorý ma z dnešného pohľadu pre mňa oveľa bližšie k Miyazakovej tvorbe ako k Disneyovkám. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejhlubší kouzlo atmosféry a nostalgie a takřka dokonalý příklad mnohoznačného konce. Příběh navíc překračuje hranice jak fantasy, tak dětské pohádky a předkládá ďábelského démona, zahořklého krále nebo cestu posledního za vlastním osudem. S čarokrásným hudebním podkresem se v téhle nadčasové odysee dá ztratit s prvním tónem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po dôkladnom štúdiu som dospel k záveru, že Posledný jednorožec je nezabudnuteľný film pre tých, ktorí ho videli ako deti. Ja som si ho prvý raz pozrel až po štyridsiatke (inšpiroval ma komiks od Gillisa, ktorý v ČR vydalo Comics Centrum) a teda za mňa to nie je žiadna sláva. Príbeh ma bavil len o trochu viac, ako v komikse (Beagleho román som nečítal). Čiže priemerne. Atmosféra bola príjemne snová. Pesničky ma prekvapivo neiritovali. Páčilo sa mi, že to paradoxne nebolo ktovieako orientované na detského diváka (prsia v rôznom štádiu, vcelku melancholický koniec). ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Animák tak krásný, přesahový a dokonalý, že mu nemůžu nedat pět. Opět jsem si jednou uvědomil, jak mi chybí 2D animace a myslím, že ani nevzpomenu na nějakou hezčí než právě tady teď. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Kam že se Poslední jednorožec zatoulal? V dětství jsem tuhle pohádku (a lidskou podobu jednorožce) miloval. Ohromě poetické, citlivé, romantické. Kéž bych sám uměl takové příběhy tvořit. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Opäť jedna veľká nostalgia a spomienka na detstvo. A hlavne na to, aké boli kedysi Disneyovky nádherné, s krásnou hudbou (titulná pesnička je naozaj očarujúca) a hlavne s očarujúcim príbehom. A stačilo tak málo. Klasická rozprávka. Nesnaží sa len pobaviť, alebo len rozplakať. Každý si tu nájde ten správny pomer. 80%. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Krásný pohádkový příběh, který však trochu pokulhává po své animační a v mém případě i hudební stránce. Ale dětem to určitě vadit nebude. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Veliká paráda... japonští mistři animé přišli s pohádkově pohádkovou grafikou, kluci ze západu dodali příběh, který ´tématicky čerpá z těch nejlepších tradic mytologie západní civilizace... Výsledek je nepopsatelný. Krásný, poetický, mile směšný a na pohádku zvláštně posmutnělý a (relativně) tragický. To všechno s hromadou alegorie a chytlavou stejnojmenou ústřední písní v dárkovém balení. Jeden z nejlepších animovaných kusů, co jsem kdy viděl, JDĚTE A SEŽEŇTE si ho... já dávám s čistým svědomím 90% P.S.: Nečetl jsem knížní předlohu, což mám v úmyslu co nejdřív doplnit... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dlhá cesta bájneho, mystického tvora, až na konec sveta za svojimi druhmi. Nájde ich? Alebo je on ten „Posledný jednorožec“? Bezpohlavná bytosť, ktorú raz oslovovali v mužskom, inokedy zasa v ženskom rode, ma nijak nedojala. Nezapôsobili na mňa ani piesne od pop-rockovej kapely America. Snaha konkurovať rodinným, animovaným filmom zo štúdií Walt Disney Pictures sa japonsko-anglicko-americkej koprodukcii nie celkom podarila. Disneyho ľudia vedia podobné témy spracovať oveľa lepšie, zábavnejšie, dojímavejšie. *** ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Videl som to prvýkrát až teraz po tridsiatke a okamžitý kandidát do topky animákov. Prvých asi 15 minút to vyzerá ako nie príliš vydarená kópia disneyoviek, ale v momente ako začne hlavný príbeh mi každou minútou padala sánka nižšie a nižšie. Krásna story, parádna atmosféra a úžasný film ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Krásná animovaná fantasy s jasně definovaným zlem a dobrem a jejich typickými odlišnostmi, jeden z prvních animé, které jsem kdy viděl....a musím uznat, že jeden z nejlepších.!! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, keď som to pozeral ako decko na VHSke a viem, že okrem jednorožca tam bol aj ohnivý býk, ktorého som sa bal. Na to, že sa jedná o rozprávku je to podľa mňa celkom strašidelne (pre deti určite), minimálne ten býk a zámok. Každopádne pekna rozprávka, fajn animácia a vydarené pesničky a výborná hudba. 75% - 4* ()

burina 

všechny recenze uživatele

Posledný jednorožec patrí k najzvlášnejších filmom, aké som kedy videla. Funguje ako rozprávka pre deti, ako aj plnohodnotné fantasy pre dospelejšieho diváka, a ja som celkom rada, že som ho nevidela v detstve, pravdepodobne by ma jeho depresívna atmosféra obrala o všetky ilúzie života už v rannom veku. A nemôžem nespomennúť krásne melancholický soundtrack od skupiny America, ktorý radím do osobnej TOP 10. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

NÁDHERNÁ rozprávka, ktorej nechýba elegancia, atraktivita a aj napriek prvému dojmu zaujímavý príbeh (miestami hraničiaci s podobenstvom), ktorý má čo ponúknuť divákovi všetkých vekových kategórií aj dnes. Spolupráca s japonským produkčným a technickým týmom sa vyplatila, a influencia výhodného animačného bloku je postrehnuteľná aj v kombinovanej kresbe, rovnako však motívoch a prvkoch týkajúcich sa deja i postáv. Tento kúsok si aj v dnešnej dobe veľmi rád zopakujem. K dokonalosti mu veľa nechýba. 85% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Obrovsky citlivá animovaná pohádka, nádherná hudba Jimmyho Webba, která přesně podtrhuje pohádkový ráz, krásný příběh a vysoká úroveň (oproti dnešním animákům). Čistá nostalgie mého dětství. Kdysi jsem se na to díval se zatajeným dechem a nyní? Tenhle snímeček neztratil nic ze svého kouzla a dojemnosti! Většinou se animákům vyhýbám, protože slibují lacinou zábavu pro infantilní a zinfantilnělé jedince, jen Poslední jednorožec je JINÝ. V čem? V tom, že není jen o těch líbivých písničkách, o roztomilých zelených potvůrkách a jiných zvířátcích, o crazy hudebních číslech a druholigových vtípcích, ale o síle prožitku z příběhu a emocích, které zažívá poslední člen svého druhu...poslední jednorožec. A ten jednorožec byla kdysi moje platonická láska! Jedna z mých nej nej srdcovek. ()

Reklama

Reklama