Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (195)

burina 

všechny recenze uživatele

Posledný jednorožec patrí k najzvlášnejších filmom, aké som kedy videla. Funguje ako rozprávka pre deti, ako aj plnohodnotné fantasy pre dospelejšieho diváka, a ja som celkom rada, že som ho nevidela v detstve, pravdepodobne by ma jeho depresívna atmosféra obrala o všetky ilúzie života už v rannom veku. A nemôžem nespomennúť krásne melancholický soundtrack od skupiny America, ktorý radím do osobnej TOP 10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jasné, že to už nie je na päť, ale pri tomto filme ma napadlo niečo zaujímavé. Nechcem to nazývať nostalgiou, ale skôr nejakým psychologickým efektom, ktorý by si vyžadoval kľudne aj nejaký hĺbkový psychologický rozbor. Totiž fakt, že pri skoro každej scéne som si uvedomoval, že som ju videl pred 25 rokmi a skoro celú si ju pamätám. Tak som sa tešil stále na ďalšiu a ďalšiu a mal nesmiernu radosť zo svojej dlhodobej pamäti. Z filmov, ktoré som videl pred dvoma týždňami si totiž pamätám podstatne menej. No a tá neuveriteľne kúzelná nostalgia je druhý stupeň zábavnosti. Tretí je samotný film, ktorý emocionálne stále funguje aj po tridsiatke. Keď raz budem mať slovnú zásobu prevyšujúcu obsahy komentárov na csfd, tak prisámbohu tú štúdiu napíšem. ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně se nějaká nadpřirozená bytost chová přirozeně, nechce se mermomocí stát člověkem a když už se jím nedopatřením stane, nemá nic proti tomu přeměnit se zpátky... A i ostatní postavy se chovají neobvykle, ale přitom zajímavě a ne nelogicky, takže člověk rozhodně nemá chuť zvolat "to je zase blbost, přátelé!". Ve vedlejší roli se nezapomenutelně blýskla rozdováděná kostra - notorik. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ojedinělá fantasy x pohádka se otevřeně zaobírá přesahovými tématy (samota, sebeuvědomění, štěstí), kterak kouzelně činí oděná v poetickém rouše lyrické melancholie, téměř smutku. Legráckami pro nejmenší "otravuje" jen v nejnutnější míře, odpustit se dá i určitá "epizodkovitost". Animace ani samotné vizuální pojetí pak možná nezastřou svá léta, ale kdo z nostalgiků by to po nich chtěl? ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Opäť jedna veľká nostalgia a spomienka na detstvo. A hlavne na to, aké boli kedysi Disneyovky nádherné, s krásnou hudbou (titulná pesnička je naozaj očarujúca) a hlavne s očarujúcim príbehom. A stačilo tak málo. Klasická rozprávka. Nesnaží sa len pobaviť, alebo len rozplakať. Každý si tu nájde ten správny pomer. 80%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Meno Harpie je Celaeno, čo je podľa gréckej mytológie skutočná harpia, ktorú stretol Aeneas. (Lulu13)
  • Soundtrack bol jeden z najpredávanejších albumov roku 1983 v Nemecku. (Lulu13)
  • Tržby v USA za první víkend: 2 250 000 $ (648 kin) (Geriel)

Reklama

Reklama