Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mocná korporace se snaží koupit celou čtvrť a přestavět ji se značným ziskem. Joe Santo (Arnold Schwarzenegger) je majitelem malé posilovny nazvané Olympic, kde se připravuje na brzké kulturistické klání Mr. Universum a o prodeji nechce ani slyšet. Craig Blake (Jeff Bridges) je najat, aby ho přesvědčil k prodeji, ale brzy začne mít místní lidi rád a zamiluje se i do Joeovy přítelkyně Mary Farnsworth (Sally Field). Ale korporace se tak lehce nevzdává.
Arnold Schwarzenegger dostal za tuto roli Zlatý Glóbus za nejlepší herecký filmový debut roku. (monolog)

(více)

Recenze (63)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém je Arnold Schwarzenegger v úvodních titulcích uveden až jako třetí v pořadí, ve své první scéně má kostým mexického zápasníka a ve druhé Jeffu Bridgesovi oznámí, že má nejkrásnější sbírku broušeného skla jakou kdy v životě viděl. A umí hrát na housle! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Film bez kúska lepšieho deja, od úplného balastu to zachráni len pár frkov(napr. Arnold ako kulturistický Batman), škoda toho nevyužitého zaujímavého hereckého obsadenia(Bridges, Field, Schwarzenegger či Englund). /35%/ ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hodně napumpovaná nuda, která selhává jak režijně, tak dramaturgicky. Všem pitomcům jako já, co mají pocit, že musí vidět úplně všechno: tohle fakt vidět nemusíte. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Myslela jsem si, že vy kulturisté jste všichni ... homosexuálové?" Neznám nic lepšího než sex v posilovně a i na ten v tomto snímku došlo. Také jsem byl svědkem rejdění polonahých kulturistů po městě a házení činkami, ale co se taky dá čekat od snímku, který se nenápadně točí kolem rakouského Schwarzebatmana. Tento jedinečný houslista podal svůj tradiční prkenný výkon, což nevadí, neboť alespoň svými trapézy nezastínil love story Craiga s Marie-Tate a už vůbec ne sexuální řádění plemenného divocha Thora. A nyní jsem si vzpomněl, že bych asi měl napsat, že to byla hrozná blbost, což je z mých předchozích řádků špatně čitelné, ale je tomu tak. Mr. Universe je mi svědkem. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je docela dobrej úlet. Arnold se celej film usmívá jak kdyby byl zhulenej a místo toho, aby předved nějakou akci, tak hraje s bandou vidláků na housle, že by Šporcl zblednul závistí. Jeff Bridges je pro změnu skoro celej film vožralej a Sally Field buď hystericky ječí a nebo se obnažuje a souloží s Jeffem Bridgesem. Zajímavej je taky majitel posilovny, kterej má hroznou paruku a pořád chlastá. Ke konci si to navíc rozdá s kurvou, což ho tak nabudí, že si něco šňupne a pak rozmlátí celou posilovnu na sračky :-) No jediná normální postava v celym filmu je snad akorát sluha Scatman Crothers. Jako musim uznat, že jsem se u toho nenudil. S vypnutym mozkem se to dá celkem v pohodě sledovat, ale ten scénář snad napsal cvičenej orangutan. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Naoko len vedľajšia rola Arnolda je určite hlavným pútačom filmu. To, že párkrát ukáže svaly a zapózuje, však film bez pointy a príbehu nezachráni. Hlavná dejová línia totálne zaostáva za riešením svojho problému a vlečie sa popri hercoch. Arnie si ani raz (!) neudrie. :) 50%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná slátanina a naprosto zbytečná reklama bodybuildingu. Arnold udělal svalům mnohem větší reklamu v Pumping Iron. Tady navíc ještě hraje na housle, naproti tomu Bridges poodhaluje kde možná vznikly jeho problémy s alkoholem:) Kdybych nebyl Arnoldův fanda, tak to po 5 minutách vypínám. 20% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

K Arnoldovému zlatému glóbusu ma prehovorila jeho kniha, inak by som si (napriek tomu, že som od Arnieho všetko videl) toto asi nepozrel. Čo sa týka filmu, tak hodnotenie hovorí za všetko. Slušný herci (Arnieho postava a charizma vládne), ale príbehová nuda to ťahá dolu. Odkaz pre činkárov: Arnie je tu asi tak max. pol hodku, je stále v špičkovej forme, kedže neskor získal ďalšiu Olympiu, zopár záberov sa tu nájde ako sa predvádza, inak nič moc jeho postava nepredvedie, okrem super tréningu ramien v Bat-kostýme, či čo to bolo. 55% - 3* ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější na tom filmu je že Arnieho vidlácká postava je už tady mezi všemi těmi snoby tou viditelně nejrozvážnější, a že ta vysoká politická kariéra o desítky let později vlastně nemohla být nic nečekaného. Jinak je ten film hlavně o Bridgesovi a jeho "hledání vlastní cesty", což je tady jednak kýč, a jednak spíše nesouvislý sled více či méně zábavných scének co moc nesedí dohromady. 6/10 ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Film bez jakéhokoliv děje se silně nevyužitém hereckým potenciálem, který od naprostého odpadu zachraňuje jen charisma Arnolda Schwarzeneggera a jeho hra na housle... Něco tak bizarního se jen tak nevidí... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Postarší majitel posilovny si to rozdává s objednanou prostitutkou, zatímco jeho kámoš černoch dává té druhé v kumbále masáž. :-) Tenhle film dost dobře nechápu. Zvláštní a možná i dost slabý děj, který se točí jenom kolem prodeje fitka partě obchodníků a účasti Arnolda v soutěži Mr. Olympia. Má tady na csfd dost špatné hodnocení. Přesto jej nejsem schopen úplně zavrhnout. Líbila se mi (povětrná) Mary Kate, měla opravdu krásné nohy, ale bohužel se k ní nechovali moc dobře a její postava je tak trochu zvláštní. Další zvláštností je, jak si Arnold coby Joe a Bridges coby Craig Blake hned na začátku vyměnili přítelkyně. Mimochodem, Joe Santo není majitelem posilovny. Určitě stojí za to tenhle film vidět, pokud vám nebude vadit, že to není tak úplně normální příběh. Už pro toho Arnolda hrajícího na housle a kulturistický konec. Škoda, že neukázali, jak hraje curling :-) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprosto ujetý a šílený scénáristický výtvor nějakého zhuleného hipízáka.Bridges tady hraje neuvěřitelně otravného a povrchního sráče, který neustále chlastá a přebere Arnoldovi tehdy opravdu sexy Sally Field.Jinak je příběh prakticky o ničem, vše se točí v rámci žánrových klišé, na pozadí kulturistického světa Arnolda Schwarzeneggera, ten získal za svou roli zlatý Glóbus, mno ehm...dejme tomu že s odstupem času to pochopitelné je, protože zde předvedl svůj první a předposlední herecký výkon v životě, sbíral porcelán, hrál na housličky, furt se usmíval...jen toho Franca nevykouřil....na drama je to moc naivní a hloupé a na komedii zase moc infantilní.Čirý a právem zapomenutý průser a pro mě jen další smutné potvrzení, proč si jen nerad doplňuji filmové resty svých oblíbenců, které se natočili mezi roky 1950 a 1979.Slabé : / 20%.Fascinující je, že to natočil ten samý režisér co legendárního Brubakera.... pfuuu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film natočen podle příběhu Charlese Gainese. Arnol Schwarzenegger jako Joe Santo si tu zahrál přistěhovalce z Rakouska do USA. Jako kulturista se snaží stát se plnohodnotným státním občanem. To není deja vu - to je jen film, ne nepodobný Arnoldovu osudu. Dá se říci, že film je šitý na míru pro Arnolda. Příběh je o stavebních makléřích, kulturistice, přátelství i lásce. Film doprovází pěkná a příjemná country hudba. Hudbu k filmu tvoří Bruce Langhorne a Byron Berline. Joe ( Arnold ) si zde dokonce zahraje na housle, Jeff Bridges si tady pěkně zatancuje a Robert Englund dostane tágem přes koule. Film je tak trochu zdlouhavý a některé dialogy působí nudně. Také jsem nechápal proč Thor ( R. G. Armstrong ) , který celý film čekal na to, až Joe Santo vyhraje hlavní cenu v kulturistice, začal den před soutěží tak vyšilovat, že to nakonec nedopadlo moc dobře - tady mi scénář nějak unikal. Jedna zajímavost - Jak jistě každý ví, legendární věta Arnolda Schwarzeneggera " JÁ SE VRÁTÍM " a její odnože jako je třeba ...ona se vrátí... ...přijdu hned... ...jsem zpět... a podobné, které obsahují v původním znění slovo BACK, jsou skoro legendou. Zde zazní z úst R. G. Amstronga. Mluví o Joe Santovi (Arnold Schwarzeneggwer ), ve smyslu - On se vrátí. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

No jo začátky jsou těžký včetně Arnieho :-),ale není to zase tak špatné jak by někdo mohl čekat,jen mi střih filmů přišel někdy nelogický a působilo to,jakoby některé scény chyběly nebo na sebe nenavazovaly,ale příběh o tom,že ti dole se postaví proti těm nahoře nikdy neurazí proto za mě 65 % a tři hvězdy. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Hodně bizardní zážitek vidět v jednom filmu Arnolda S., kterak pumpuje železo a ještě k tomu hraje na housle! Opravdu velmi zvláštní, Arnold jako kulturista intelektuál a vedle něj ještě Jeff B. a Robert "Freddy Krůgr" E. Jako třešnička ještě Sally F., na tomto vcelku prapodivném bizarním a hodně za hair přitaženém dortu. ()

Vessper 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je velice zvláštní film. Nějak mi u něj chyběla pointa, příběh rozhodně nenapsal žádný mistr a několik věcí jsem celkem nepochopil. Na druhou stranu, jsem se rozhodně nenudil, je to nenáročné a vcelku zábavné. Takové příjemné a odpočinkové pokoukání. Jeff Bridges je zamlada švihák. Počínající Arnie je super a dokonce i ty housle bych mu s přimhouřenýma očima uvěřil. K hlavní herečce nemám komentář, podle mě je taková nemastná-neslaná a ten vedoucí fitka je slušnej magor. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pekne ako sa Arnold Schwarzenegger v pociatkoch len trapil. Film bez dejovej linie a bez hereckych vykonov, presne to je Stay Hungry 1976 : 10 % ()

Reklama

Reklama