Lví král 2: Simbův příběh (video film)
Lví král 2: Simbova pýcha
Lion King II: Simba's Pride, The
Leví kráľ: Simbova pýcha
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Muzikál
USA / Austrálie, 1998, 81 min
Darrell Rooney, Rob LaDucaHudba:
Nick Glennie-SmithPlakáty
LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)
Tom Hardy
Oproti jedničce slabé. Tohle už je pouze "standartní" disneyovka, což původní Lví král v žádném případě není...(12.9.2002)
novoten
Pravý opak toho, jak zbytečně někdy mohou působit sequely klasických disneyovek. Žádné náhledy do dětství hlavních hrdinů ani rozmazávání legendárního happyendu. Simbův příběh vypráví osudy nové generace a jestli byl původní Lví král dětským Hamletem, sahá druhý díl po Romeovi a Julii. I s odstupem času navíc legendárnímu animáku nedělá jakoukoli ostudu a naopak jeho příběh dokonale doplňuje.(24.8.2011)
Dever
Soundtrack Nick Glennie-Smith: 1. He Lives In You - Lebo M 2. We Are One - Cam Clarke 3. Upendi - Robert Guillaume 4. One Of Us - Chorus 5. My Lullaby - Chorus 6. Love Will Find A Way - Chorus 7. We Are One - Angelique Kidjo 8. Love Will Find A Way - Kenny Lattimore(19.5.2011)
gr8 escape
To ne.... Todle se nemělo stát. Strašně špatný film, oproti původnímu filmu o několik stupnňů horší snad ve všech aspektech. Animací počínaje, přes písničky až po strašnej příběh... P.S. Dobře..pisničky v originále mají něco do sebe, čeština ovšem i todle zabíjí)(3.8.2006)
Ded@M@tes
Slabý odvar oproti vynikající jedničce. Prvních pár minut vypadá slibně a dává nějakou naději, bohužel se hned ubírá v opak. Film není špatný a hudba je pořád dobrá. ( Hodnocení: 5/10 )(25.5.2012)
MM_Ramone
Štyri roky po uvedení filmu "Leví Kráľ", prichádzajú ľudia z Walt Disney Pictures s jeho pokračovaním. Tento fakt u mňa nezohral žiadnu úlohu. Pretože prvú časť som si pozrel včera a túto druhú práve dnes. S kľudom by som sem mohol skopírovať komentár, ktorý som napísal ku jednotke. Pekné animácie, rodinný príbeh, poučenie, zábava... no a zasa tie nepodarené prerábky originálnych piesní. Omnoho radšej by som pri spievaných scénach uvítal titulky. Keď to zhrniem, tak som sa v podstate bavil rovnako ako pri jedničke. ***(28.1.2009)
Stegr
80% - Hezké. Člověk si u toho odpočine...(6.10.2007)
Jacinda
Moc pěkné pokračování jedničky a krásné písničky(23.10.2008)
iamek
Skvělé pokračování legendárního prvního dílu. Samozřejmě druhý díl není tak kvalitní jako předchozí díl, ale u dvojky se nebudete nudit a druhý díl Lvího krále vám dokáže vykouzlit úsměv na rtech. O humor celých 80 minut se především stará Timon a Pumba. Jejich hlášky nemají prostě chybu a celý film docela slušně táhnou.(21.3.2009)
BigDeal
Ako obyčajný animák to ujde, ale ako pokračovanie Levieho Kráľa ani náhodou, keďže postráda všetku jeho poetiku a aj napriek vcelku slušnej zápletke dej miestami nudí. Poteší ale, že sa znovu stretneme zo všetkými starými postavičkami a tak dávam lepšie 2*.(29.11.2008)
Chermy
Za tu hudbu, která je v originále stále skvělá(24.10.2007)
Turiec
Opäť napínavý príbeh, pekná animácia a hudba ako sme u Disneyho zvyknutí. Za jednotkou to však mierne pokuľháva ***1/2.(2.8.2004)
Lokutus
Naprosto obyčejný druholigový Disneyho animák určený přímo pro video. Rozhodně ne uplně špatný. Hudba Nicka Glennieho-Smithe téměř předčí první díl a i písničky jsou podstatně "poslouchatelnější".(9.8.2002)
sidzej
Nemozem si pomoct ale tento film ma tolko krasnych momentov. Skoda slabsej animacie a hudby(aj keď hudba je rozhodne nadpriemerná, na zimmerove melódie z jednotky však nestačí)........Inak sa ale nemozem stazovat. Zopar pesniciek je naozaj vydarenych a filmu nechyba humor ako aj hrejiva romantika. Aj napriek tomu, ze s jednotkou sa to neda zrovnavat ma pokracovanie Levieho krala ocarilo. V porovnani s trojkou je to excelentne(6.10.2007)
xxmartinxx
Dobré pokračování, které staršímu bratříčkovi nesahá ani po kotníky, ale zároveň mu nedělá nějak zásadní ostudu... Na rozdíl od jedničky mi to k srdci nikdy nepřirostlo - byl jsem starší a kvalita přece jenom pokulhává.(11.12.2009)
SLOTH
jsme tak smutny ze to vic nejde na stupnici smutnosti byc hsi dal 9 z deset slz lvi kral nemel pojkracovat prvni dil byl nejlepsi disneyovka a tohle z ni udleali no fuj jeste kdyz dfo toho hraje v dabingu jojo band...smutne smutne(1.12.2007)
maseer2
s odstupem času určitě slabší než jednička.. ale jako malý jsem si s tím starosti moc nedělal :)(21.3.2008)
gogos
Rekl bych nejslabsi dil cele trilogie, ale stale velmi dobre ;-)(13.12.2006)
tibenskym
Keby neexistovala jednička, tak možno aj hviezdičku pridám, ale sila už kultovej jedničky zráža pokračovanie hlboko dolu.(19.12.2009)
MoiJe
No dobre, súhlasím, že na 1 to absolútne nemá (fajn je, že si to uvedomujú aj tvorci a hodili to hneď na video). Ale som rada, že "dvojka" vznikla a že som ju mohla vidieť. Stále je to pekné.(29.1.2006)
| Na DVD od: | 07.07.2004 Warner |
|---|---|
| Na DVD od: | 05.10.2011 Magic Box |
| Na Blu-ray od: | 05.10.2011 Magic Box |
Související
- Lví král 3: Hakuna Matata (video film) (2004)
- Kolem světa s Timonem a Pumbou (video film) (2004)
- Hodujeme s Timonem a Pumbou (2004)
- Prázdniny s Timonem a Pumbou (2004)
- Timon a Pumbaa (TV seriál) (1995)
- Lví král (1994)
Podobné
- Madagascar 3 (2012)
- Hurá do džungle! 2 (2011)
- Hurá do Afriky! (2010)
- Šťastný a veselý Madagaskar (TV film) (2009)
- Madagaskar 2: Útěk do Afriky (2008)
- Tučňáci z Madagaskaru (TV seriál) (2008)
- Divočina (2006)
- Madagascar Penguins in a Christmas Caper, The (2005)
- Madagaskar (2005)
- Hurá do džungle! (2004)
- Konferenz der Tiere (1969)