Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí Max Dugan nikdy v životě nedosáhl žádného úspěchu a navíc se stal černou ovcí rodiny, když před lety opustil ženu i s dítětem. Jeho dcera Nora je dnes osamělou, chudou učitelkou, která se bez pomoci zbytku rodiny snaží uživit sebe a svého syna Michaela. Není příliš potěšena, když se jednoho dne před dveřmi jejich malého domku objeví Max, který právě opustil brány vězení. Je vážně nemocný a sebou kromě plného kufru peněz, přináší nepříjemné vzpomínky na dětství bez otce, který opustil rodinu, když jí bylo devět let. Max tvrdí, že trpí těžkou srdeční vadou a zbývá mu posledních pár měsíců života, během nichž chce alespoň částečně napravit to, co kdysi pokazil.
Přestože Nora nad jeho návratem neprojevuje příliš radosti a nemá zájem ani o jeho podvodem získané peníze, dovolí nakonec otci, aby nějaký čas zůstal. Max se poněkud nemotorně pokouší navázat vztah s Michaelem a zahrnuje ho i Noru spoustou menších i větších dárků. To ovšem vzbudí podezření policisty Briana Costella, který chodí s Norou, natolik, že se o Maxe začne zajímat nejen coby přítel její dcery, ale také coby policista. A tak se zdá, že v okamžiku, kdy k sobě otec, dcera a vnuk nacházejí cestu, bude opět vše ztraceno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Skvelé slovné prestrelky. Film permanentne stojaci na dialógoch a hereckých výkonoch. Rieši sa tu zapeklitá situácia a myslím, že každý z nás by sa s paní McPheeovou zrejme príliš nestotožnil, hlavne nie v ťažkej životnej ( čiže finančnej ) situácii. Od toho sa potom odvodzuje divácka pojitosť s filmom. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Obsah je natolik vyčerpávající, že v podstatě hovoří za vše a film samotný vás pak nemá čím překvapit. Největší předností je přítomnost několika zvučných mladých jmen, občasný divadelní nádech a pro našince potěšující zpráva, že se vyvedl dabing. Slabinou je pak rozpočet. Soudím podle toho, že zdejším expertům mandesovi s ´Tédvojkou´ se jej nepodařilo dopátrat. Tolik tedy stručný komentář a již tradiční rýpnutí do Dua úchylů na dolary. Všimněte si, že oba jejich ´komentáře´ dělí takřka tři roky, a přesto mají totožnou vypovídací hodnotu. Mandes není schopen za pět let doplnit rozpočet, aby svému příspěvku dodal alespoň diskutabilní smysl, a o ´Tédvojce´ ani nemluvě. Ten se očividně naučil jen zkratky ctrl+c a ctrl+v. Bravo, pánové! Máte vliv i na mně. Protože místo toho, abych se věnoval popisování filmu, sarkasmus mě opět nutí do nekonečné písničky. Už se docela těším, až vás tu zase někde uvidím a budu vám smět sepsat další sloku. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vycerpavajuci obsah od distributora da vediet hodne . Tentokrat uz len priemerny film od rezisera herberta Rossa /California Suite, Devce pro Zabavu/. Medziludske vztahy su v norme, dialogy su na urovni, take normalne, k tomu este vyborne exteriery a slusne tempo. A ako vidim, uzivatelia T2 a mandes nesklamali so svojimi komentarmi : 69 % ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se bok po boku objevil otec Donald a syn Kiefer Sutherland. Později se spolu dvojice objevila také ve snímku Čas zabíjet (1996). (DruidKarel)

Reklama

Reklama