Co je historická pravda v bitvě o Kosovo? A co je mýtus se dnes již asi nedá vypátrat. A právě do této historie se pokouší film nahlédnout. Myslím, že se tvůrcům nesporně tuhle dějinnou událost pozdního středověku podařilo zachytit ve filmové podobě dobře. Úmyslem bylo asi taky snáze pochopit srbský symbolický význam této bitvy o Kosovo z hlediska historie. To ovšem neznamená, že film nemá slabá místa, ale nechce se mi zde podrobně rozebírat dílčí nedostatky, protože to je spíše pro odbornou kritiku. Ovšem to nic na věci nemění, protože jde o film, se kterým jsem byl spokojen.(11.12.2011)

Boj na Kosovu je jeden z tech filmu, ke kterym by se obycejny smrtelnik vazne nedostal, nebyt Serbia-loving kolegy, ktery do vas zacne hustit, ze tu ultimatni dokonalost proste musite videt! Neni duvod proc neexpandovat kulturni rozhled do Srbska a nedat tomu sanci. Ve finale to neni uplne spatne, jako historicky film to funguje dobre a ziskate dostatecne popsane povedomi o udalostech verne zobrazene dane doby. Podle ocekavani to sice neni zadna hi-def pastva pro oci/usi, ale co, useknute hlavy skonci tak jako tak nabodnute na kulech, takze ve finale vsichni muzou byt spokojeni. 5/10(8.6.2010)