Reklama

Reklama

Milostný život Budimira Trajkoviče

  • Jugoslávie Ljubavni život Budimira Trajkovića (více)
všechny plakáty

Budimír Trajkovič (Predrag Bolpacic) je sedmnáctiletý mladík, který je jedináček a rodiče se o něho dobře starají. Jediným problémem je, že otec Vojislav (Ljubiša Samardžič), stejně jako dědeček, je konstruktérem mostů, a proto se rodina často stěhuje z místa na místo. S tím má potíže Budimír, protože jakmile si najde kamarády, už odjíždí do dalšího místa na jinou stavbu. Když do života zasáhne puberta a láska, je to ještě těžší. Nyní se rodina Trajkovičů zabydluje v hlavním městě Bělehradě. Budimír se zamiluje a prožívá intenzivní milostný románek. Dalšímu stěhování se vzepře... (curil)

(více)

Recenze (4)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 15.2.1983, réžia českého znenia (ÚPF 1978) = ZDENEK SIROVÝ (17.2.2011) ()

Reklama

curil 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděl film v roce 1980 v české   televizi. Příběh mladého kluka mě zaujal, ale   hlavně účast "partyzánské" trojice   z filmů Puriši Djordjeviče Dívka, Sen, Jitro -   Samardžiče, Živojinoviče, Dravič-ové.   Tehdejší moje nadšení bylo i zřejmě   poznamenáno současně uváděný seriálem   jugoslávské televize Horký vítr, kde hrál   Ljuba S. roli Borivoje "Šurdy"   Šurdiloviče. Stejně dodnes nepochopím, jak se   mohl objevit v té době na obrazovkách české   televize Šurda, který převážně nemakal a   chodil neustále po doktorech a stěžovat si na   úřady. Dnes, když jsem se na film z netu   podíval znovu, už nejsem tak nadšený.   Představitel Budimira není žádná budoucí   herecká hvězda a jeho postava působí trochu   nepravděpodobně. Rodinka Trajkovičů v pohodě,   bezvadný děda, naivní představa kluka vychovat   k pokračování rodinné tradice. Ten se po   zkušenostech z dětských let určitě nepotatí.   Z nostalgie ponechávám maximální ohodnocení. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

moja zaujímavosť: Na XXIV. festivale juhoslovanských filmov v Pule v roku 1977 získal film Veľkú bronzovú Arénu. (dyfur) ()

Reklama

Reklama