Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Bond (Pierce Brosnan) překonává všechny limity a vydává se na nezapomenutelnou a vzrušující dobrodružnou jízdu kolem světa! Z temné cely severokorejského vězení až na krásné kubánské pláže zavádí agenta 007 hon na ďábelského zločince, který je odhodlaný rozporcovat svět... a to doslova. Teď je na Bondovi, aby s pomocí smyslné tajné americké agentky (Halle Berry) uložil zločincovy plány k ledu. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (678)

Psema 

všechny recenze uživatele

Brosnan se rozloučil solidně. Škoda, že se celý film nechal strhnout sci-fi hračkami a přeefektovaností, když právě triky nejsou na příliš kvalitní úrovni. Obzvlášť scény Brosnanova surfingu vypadají imho více než směšně. Na dobu vzniku dost špatná vizitka. Jinak spousta odkazů na předchozí díly, hlášek, solidní záporák, bondgirls i zápletka. Takže pěknou 7 si Pierci zasloužíš. And Never say never. ;) ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Tahle bondovka nabízí to nejlepší i to nejhorší, co bylo k vidění v posledních devatenácti dílech. Brosnan samozřejmě nepostrádá své charizma a nadhled .Halle Berry s Rosamund Pike zase sex-apeal. Pokud máte tedy rádi všechny ty Bondovi serepetičky (neviditelné auto,nůž+vysílačka v jednom, apod.) a Bondovky vůbec je Dnes Neumírej pravou volbou. Pro vás ostatní se jedná o dálší zaměnitelný akční film. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Poslední bondovka s Piercem Brosnanem a taky jeho nejhorší. Halle Berry je sice moc pěkná, ale do role bondgirl mi nějak nesedla. Příběh se mi poměrně líbil, ale byly už natočeny lepší. Ústřední píseň Madonny není špatná. Rozhoduji se mezi třemi a čtyřmi, ale s ohledem na předchozí díly s Brosnanem dávám tři. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Játra nejsou v nejlepším stavu, takže je to určitě on." Identifikovat Bonda podle stavu jater je vskutku brilatní počin, ale dost důležitej. Třeba já jsem ho moc nepoznával - samá akce, stále v tempu a ani v posteli se příliš nezdrží. Kdyby se pořád nepředstavoval, tak bych vážně pochyboval o jeho totožnosti. Jasně, že jsou tu ty játra a hračky od Q, ale já mám radši protřepat, nemíchat, procvičit kámasútru a pak v klídku ledabyle zachránit svět. Jenže tady je to neviditelnej Aston, neviditelný kluzáky, box mezi lasery, surf s padákem, dobíhání letadla a vtipy na úrovni Fidela Kastráta. Nic proti, ale od Bonda obvykle dostávám víc. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že nová mise 007 bude do KLDR , tešil jsem se, že James najde atomový bomby a narve je Kim Čong-Ilovi do tý jeho komunistický prdele a odpalí tak nejhoršího tyrana současné doby do hajzlu, vím je to pohádka i pro Bonda, ale já rád sním. Ovšem děj snímku je jen záminka pro ukázku bombastičnosti efektů a skvělé akce / detonace nejstreženější hranice na světě je mistrovská pyroshow/. Bond nabral zpátky i vtip, který chyběl v minulých dílech. Z odkazů na starší bondy, kterých ve filmu je požehnaně jsem ocenil hlavně výstup z moře a-lá Ursula Andress v podání Halle Berry, kde jsem konečně naplno využil zpomalovací funkce na DVD. Ovšem Halle Berry se na mě nebude jistě zlobit, když řeknu,že bych viděl ještě raději z moře vystupovat Rosamund Pike to byla pro mě ta správná mrcha, do které bych šel. Efekty se na filmu nešetřilo a kdyby nebylo závěru, dal bych plný počet hvězdiček, ovšem takhle mě to přislo jako kdyby po konzumaci velkého sladkého dortu vám byl nabídnut dort ještě větší a ještě sladší z cynickou poznámkou dnes neumírej. ()

Galerie (175)

Zajímavosti (61)

  • Doslovné překlady jména tohoto filmu (jež v angličtině zní "Zemři v jiný den") v různých zemích zahrnují "Smrt může počkat" (Finsko a Itálie), "Nový den ke smrti" (Brazílie), "Smrt přijde zítra" (Polsko), "Dnes neumírej" (Česká republika) a "Zemři, ale ne dnes" (Rusko). (Morien)
  • Při natáčení se bond girl Halle Berry (Jinx) uprostřed flirtování s agentem 007 Piercem Brosnanem (James Bond) začala dusit kouskem ovoce. Zabiják jí tedy chladnokrevně aplikoval Heimlichův hmat a vyřešil problém v zárodku. (Epistemolog)

Související novinky

Kdy se vrátí James Bond?

Kdy se vrátí James Bond?

25.07.2017

Produkční společnost MGM začala po Spectre přehodnocovat budoucnost Jamese Bonda. Místo rychlého pokračování přišly 2 roky čekání, během nichž se objevily drby o odchodu Daniela Craiga, návratu… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Parfémový vrah montuje bouchačky pro Bonda

Parfémový vrah montuje bouchačky pro Bonda

26.11.2011

Produkce nové bondovky Skyfall konečně odtajnila, koho bude hrát dávno obsazený Ben Whishaw, jehož proslavila role Grenouilla v Parfému: Příběhu vraha. A je to docela překvapení: jde o roli Q,… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama