Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

choze 

všechny recenze uživatele

Tron meets Scanners. Zajímavé sci-fi béčko na tehdy ještě neotřelé téma virtuální reality, které je v pohodě koukatelné i dneska a zastaralé triky mu podle mě nijak neubírají, právě naopak - komický je spíš sexy vědec Brosnan rozjímající s odhalenou chlupatou hrudí. V pubertě mě to moc nevzalo, ale po letech jsem docela čučel, jak je to perfektně vygradované a napěchované nápady. Že to nemá s Kingovou stejnojmennou, nijak zvlášť dobrou povídkou nic společného, je úlet, ale považuju to spíš za klad. Jako nášup si můžete dát Leonardovu Virtuozitu. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu hodně zajímavej snímek, některé prvky jsou samozřejmě "blbosti", ale jinak i dnes vcelku dobrá podívaná. Velmi dobře ztvárněnej "vzrůst" Joba a dobré vedlejší postavy (maník u pumpy se šátkem a brejlema). Dobře ztvárněná hudba. Ve finalé - nadprůměr, ať si kdo chce, říká co chce :) Jen škoda, že tomuto filmu částečně škodí jeho pokračování, ktere je na opravdu katastrofální úrovni. ()

Reklama

Natascha 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že když jsem film viděla poprvé (a už je to pěkných pár let), hrozně se mi líbil. Teď se mi po dlouhé době opět dostal do spárů a už to nebylo úplně ono. Triky už opravdu působí téměř pravěce i na člověka, který je normálně vůbec nesleduje a člověk si přeje, aby čas, který je jim věnovaný, patřil spíš lepšímu prokreslení příběhu, protože některé Jobovy změny "k lepšímu" mi přišly dost uspěchané...Celkový výsledek je ale přesto spíš dobrý, lepší 3*. ()

lakart 

všechny recenze uživatele

V první polovině filmu jsem byl sám zvědav, kam se film posune. Jestli se vydá po hororové lince, kdy Job začne ve městě chladnokrevně zabíjet ty, co mu celý život ubližovali, nebo se podíváme na zoubek virtuální realitě. Bohužel se vydal tou druhou, kdy se střetl s dříve natočeným Tronem, který je v mnoha ohledech lepší, zajímavější a revolučnější. Celkově to není špatný film, dobře se na to kouká, ale při závěrečných titulkách máte dojem, že jste neviděli nic výjimečného. 60% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, ktorému som v čase keď sa objavil ako novinka v našich končinách neprišiel na chuť. Pochopiteľne to bolo aj vekom, ale film ma ani teraz z odstupom času neoslovil tak aby som mu dal druhú šancu. Možno raz tento názor zmením, ale nateraz v rámci spomienok 2 hviezdičky, nakoľko Job mi nebol vôbec sympatický. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)
  • Vytvořit osm minut počítačem vygenerovaných triků, které byly ve filmu použity, zabralo sedmi lidem osm měsíců a stálo to 500 000 amerických dolarů. (hladass)
  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)

Reklama

Reklama