Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Gumby 

všechny recenze uživatele

Dobře, viděl jsem to naposledy před dvaceti lety, takže bych to asi, dokud to neuvidim znovu, komentovat vůbec neměl. Ale zas, proč bych se na to měl dívat znovu? Proč bych si měl nějak upravovat ten dojem, kterej jsem z toho tenkrát, v nejlepším věku jedenácti a půl let, měl. Kdy jsem si byl naprosto jistej, že v roce 1996 budou mít všichni virtuální realitu doma, na amize určitě, přesně s takhle soží grafikou..And it´s amazing, with the blink of an eye, you finally see the light :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mäkké, že?“ – „Hej.“ – „Tvrdé, však?“ – Hej.“ Hrozné. Vo filme sú prítomné kingovské motívy (silný náboženský fanatizmus napríklad), ale výsledné béčkarské dielo s jeho poviedkou Chlap s kosačkou skutočne nemá NIČ spoločné (až na to, že aj v nej bol týpek kosičom trávy, ale tým sa ozaj akákoľvek podobnosť končí). Je pravda, že poviedka bola slabá, ale radšej by som podľa nej videl slabý horor, než toto virtuálne čudo, brutálne (a nečakane) skombinované so sci-fi. V ňom geniálny vedec (Brosnan) zaradí retardovaného záhradníka (Fahey) do svojho experimentálneho vedeckého pokusu a urobí z neho virtuálneho magora. Z toho sa nič dobré vykľuť nemohlo. Čudné síce áno, ale je otázne, či to možno pokladať za plus. Snímka sa dočkala voľného pokračovania (už bez Brosnana) a na tú dobu, snáď sa nerúham, mala revolučné vizuálne efekty. Dnes je zastaralá, horor nikde a sci-fi úsmevné. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/sci-fi/476-travnikar-4o- ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice se nejedna o kdovijaky veledilo, ale aspon to je svizny a pohodovy becko. Ale rozhodne to neni horor, to fakt ne. Vetsinu filmu tahne Jeff Fahey, kterej sice nepredvadi nic extra, ale jeho postava je verohodna. Pierce Brosnan si odkecal ten svuj prumer. Co se tyce triku, tak to bylo neco otresnyho, to snad i v Tronu byly lepsi triky. Ale i kdyz je film misty dost stereotypni a misty na me slo spani, tak jsem se vetsinu casu dobre bavil. Slabsi 4*. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu som sa strasne dlho vyhybal a nakoniec som mu dal sancu na pozretie a dobre som urobil. Najprv som som si myslel, ze to bude nejaka sci-fi splatanina s predpotopnou, pocitacovou grafikou, ale mylil som sa. Aj ked ta pocitacova grafika v tom virtualnom svete je v tejto dobe uz skor na smiech:) Najviac zo vsetkeho ma uputal dej filmu a jeho samotny vyvin do zaverecneho finale bol pekne vymysleny. Film ma dobry spad a skoro vsetko je to zahrane do dokonalosti. K lepsiemu hodnoteniu mi tam chybalo troska viac adrenalinu a aj tych napinavejsich scen mohlo byt viacej a lepsie prepracovanejsie, aby to este malo lepsi efekt na moj vkus. ()

VerteX 

všechny recenze uživatele

Kdybych film neviděl nedávno podruhé, dal bych nejvyšší hodnocení. V roce 1992, kdy byl film natočen, byly digitální efekty jednou z jeho silných stránek, dnes už vám připomínají spíše levné počítačové hry. Ale hlavní myšlenka filmu, přerod mentálně retardovaného Jeffa Faheyho (nic proti :-) na počítačového génia, je nápad, který musím ocenit. Druhá půlka filmu má poměrně rychlý spád a člověk skoro nestíhá. Jenom doufám, že se jednou nerozezní telefony v našem domě... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Vytvořit osm minut počítačem vygenerovaných triků, které byly ve filmu použity, zabralo sedmi lidem osm měsíců a stálo to 500 000 amerických dolarů. (hladass)
  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)
  • Stephen King zažaloval výrobce filmu a požadoval, aby bylo jeho jméno odstraněno z titulků. Jediné, co má film a jeho povídka společné, je fráze, ve které policista říká, že chybějící kus mrtvoly je v ptačí vaničce. (hladass)

Reklama

Reklama