Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válka gangů v londýnském podsvětí nebo krutá osobní msta? Bob Hoskins v roli muže, lapeného do pasti vlastního sebevědomí. Thriller o válce gangů v londýnském podsvětí. Vypukla – z hlediska šéfa jednoho z nich – ve zcela nevhodný okamžik, neboť do Londýna přijeli Američané, které chce získat za spojence pro své velkorysé plány. A ti se těchto primitivních tvrdých metod obávají a od lidí, kteří je používají, se hodlají distancovat. (Česká televize)

(více)

Recenze (85)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Dle hodnocení a komentářů jsem čekal něco jiného. Film je moc uhlazený, asi je to dobou vzniku. Bob Hoskins sice hraje skvěle, ale ostatní herci jsou jako z nějakého seriálu. Film má dvě nezapomenutelné scény: 1) jatka 2) bodání Jeffa do krku rozbitou lahví. Hudba je to nejlepší, co můžete najít v tomto filmu. Překvapení byl pro mne mladý Pierce Brosnan jako člen IRA. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Někoho možná odradí roztříštěná expozice, ale jakmile dvě nuly sedmička Pierce naláká do sprch vilnou oběť na chlupatou hruď, začíná show, ve které Short Bad Hoskins postupně zjišťuje, kdo mu jde po krku a že ztrácet půdu pod nohama je někdy snadnější, než si připustit, že se tomu tak děje. Do toho atmosféra okolí Temže, kdy jen čekáte, až se objeví Bodie a Doyle, aby urovnali situaci, hudba jak z Carpenterových hororů a několik scén, které si chvíli budou chodit do vaší hlavy pro výpalné. Že se tam objeví pár známých tváří z Ritchieho budoucích filmů není ani tak zajímavé, jako ten konec. Kradou i britští Gentlemani, viď Guyi.. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Syrová gangsterka. Londýnský gangster se dostane do problémů a nemůže příjít na kloub, kdo mu dává bomby do klubuů, zabíjí lidi, zastrašuje. Půl filmu trvá, než na to přijde a zbytek to pak řeší. Bob Hoskins je tvrdej, ale život není fér, je třeba se s ním prát. Rozhodně to není řadová gangsterka, jelikož tady je děj i závěr značně zahalen do mlhy tajemna, éra otevřených konců a nedokončených vět. Pokračování příště...70% ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Tak i angličani natočili pořádnou gangsterku. Není to tak noblesní jako Kmotr či fatalizující jako Scarface, ale prostě svoje anglické. Bob Hoskins v příběhu krále londýnského podsvětí v jednom dni pozná, že na těch britských ostrovech přeci jen najde protivníka, na kterého prostě nestačí. Vynikající jeho výkon. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nadupaná gangsterka, která sice neoplývá nabušenou akcí, ale postupně vtahuje do děje prostřednictvím skvěle zahraných charakterů a stupňujícího se napětí až do okamžiku nezvratně fatálního konce. Až démonický Hoskins si pro sebe krade velký kus koláče a jeho boss je naprosto dokonalou ukázkou většinou všemocného a sebevědomého zmrda. Nutno říct, že oprávněně, a to i když začnete tušit, že tentokrát narazí kosa nostra na kámen. Když totiž potká gangster fanatika , tak je ten gangster mrtvej chlap... Strhující. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Britský filmový magazín Empire v roku 2016 zaradil film na 19. miesto v rebríčku 100 najlepších britských filmov histórie. (Jello Biafra)

Související novinky

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama