Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válka gangů v londýnském podsvětí nebo krutá osobní msta? Bob Hoskins v roli muže, lapeného do pasti vlastního sebevědomí. Thriller o válce gangů v londýnském podsvětí. Vypukla – z hlediska šéfa jednoho z nich – ve zcela nevhodný okamžik, neboť do Londýna přijeli Američané, které chce získat za spojence pro své velkorysé plány. A ti se těchto primitivních tvrdých metod obávají a od lidí, kteří je používají, se hodlají distancovat. (Česká televize)

(více)

Recenze (85)

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Takový britský odvar tvrdých sedmdesátkových amerických kriminálek. Film určitě zdobí drsná atmosféra, originální zápletka a hezká znělka, ale na druhou stranu je pohled do života londýnského gangstera moc povrchní a nedokázal mě pořádně napnout a zaujmout. Hodně prvků a styl natáčení mi připomněl seriál The Wire (2002), kde se ale díky daleko delší stopáži pořádně vžijete do děje a to se mi tady prostě nestalo. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Dle hodnocení a komentářů jsem čekal něco jiného. Film je moc uhlazený, asi je to dobou vzniku. Bob Hoskins sice hraje skvěle, ale ostatní herci jsou jako z nějakého seriálu. Film má dvě nezapomenutelné scény: 1) jatka 2) bodání Jeffa do krku rozbitou lahví. Hudba je to nejlepší, co můžete najít v tomto filmu. Překvapení byl pro mne mladý Pierce Brosnan jako člen IRA. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky zajímavě postavená kriminálka, kdy místo obvyklé přehledné války dvou stran útočí na jednu stranu - Hoskinse - strana po většinu filmu neznámá a on se snaží zjistit o koho jde. Hoskins se sice pro podobné role narodil (a Mirren sedí role gangsterovy reprezentativní i diplomatické manželky), ale už jsem viděl mnohem zajímavější a zábavnější gangstery, než je tady ten jeho a to samé platí i o vedlejších postavách a o ději, který by mohl být pohrocenější. Ale hudební téma je ale stylové. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tenkrát krásná Helen Mirren jako žena jednoho z šéfů londýnského podsvětí, kterej má zrovna trochu problémy s vraždama svejch blízkejch spolupracovníků a neví proč. A ztvárňuje ho skvělej Bob Hoskins, jehož gesta, ksichty a mluva dokonale k takovýmu charakteru sedí. Škoda, že jsem to viděl v originále bez titulků, takže jsem rozumněl tak polovinu. Ale stejně to stálo za to! A ta chytlavá hudba na začátku a na konci je prostě super. Mimochodem film, ve kterém má Pierce Brosnan svou nejlepší roli. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neznámý (alespoň já o něm donedávna vůbec neslyšel) ale celkem povedený gangsterský snímek, který se s ničím moc nepáře. Popravdě jsem čekal větší maso a více "vyřizování účtů" ale určitá brutalita zde nechybí. Jen je škoda, že se film více nerozjede a zůstává spíše u slovních "akcí". Bob Hoskins je však výborný a atmosféra Londýna má také něco do sebe. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Britský filmový magazín Empire v roku 2016 zaradil film na 19. miesto v rebríčku 100 najlepších britských filmov histórie. (Jello Biafra)

Související novinky

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama