Reklama

Reklama

Mission: Impossible III

  • USA Mission: Impossible III (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ethan Hunt se právě zasnoubil s Julií, ale jejich oslavu naruší žádost tajné služby, aby se Ethan vydal zachránit agentku Lindsey, kterou učil. Po dlouhé době tak vyráží do terénu. V týmu má Luthera, Declana a Zhen. Akce nejprve vypadá úspěšně, ale Lindsey pak v hlavě vybuchne časovaná nálož. Ethanův tým je kritizován, proto se Ethan rozhodne se svým týmem podniknout neschválenou akci, aby si napravili jméno a pomstili Lindsey.  Lindsey unesl Owen Davian, po kterém jde tajná služba už celé roky. Ethan vymyslí plán na únos Daviana ve Vatikánu. Plán je složitý, ale úspěšný. Davian Ethanovi vyhrožuje, že ho zabije před zraky jeho ženy, ale Ethan si myslí, že se nic pokazit nemůže. Když letadlo i se zadrženým přistane v USA, čeká je přesun auty. V tu chvíli na most, po kterém auta jedou, zaútočí ze vzduchu a Davianovi se podaří uniknout. Ethan okamžitě vyrazí pro Julii, Davian se k ní ale dostal první. Davian chce, aby mu Ethan obstaral zařízení, o kterém jsou informace v kufříku, který mu Ethanův tým sebral ve Vatikánu. Ethan má 48 hodin, aby tzv. Zaječí packu získal... (TV Prima)

(více)

Recenze (887)

POMO 

všechny recenze uživatele

Iba jedna akčná scéna je naozaj super (a navyše ju už poznáme z traileru) a chýba i hi-tech náboj, tak typický pre predchádzajúce diely. Tieto handicapy ale zakrýva skvelé vyváženie autentickosti (!) s humorným nadhľadom a hlavne dynamická story, v ktorej sa neustále deje niečo dôležité, poháňané urgentnosťou a emóciami. Ethanov vzťah k jeho novomanželke funguje parádne a keď je v hre jej život, ide o viac ako o záchranu sveta. Scény so super zloduchom Philipom Seymourom Hoffmanom sú o to pôsobivejšie, o čo menej ho vidíme. Odlišný, no dobre funkčný diel série. Popcorňák, ktorý, podobne ako Bourneovky, neurazí intelektuála. Úplne najviac ma potešili krkolomné zábery, začínajúce na Cruisovej tvári a kontinuálne sledujúce jeho následné akrobatické kúsky (skok z mrakodrapu, beh po čínskych strechách). Dôstojná záplata absencie De Palmovej a Wooovej eye-candy akcie z predchádzajúcich dielov. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

I když jsem věděla, co a jak bude, stejně mě to zaskočilo. Byla to vážně fantastická jízda a bojim se, že výstižně popsat tu smršť všeho ani dost dobře nejde a tak chválím a děkuji za výtečnou zábavu. Jen ještě kdyby ošklivý a velmi nadaný chlapec Hoffman dostal pro svého zlého víc prostoru a neobtěžovala mě otázka, jestli ten kreativní machr Abrams skutečně točil i konec? :-) ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Bourne Supremacy vs. M:I:1 a M:I:2 feat. Alias. Abrams to vzal za správný konec. Hunta polidštil, a i když se mu jej nepodařilo polidštit do důsledků srovnatelných s tíživostí patrnou v Bournově mýtu, posun v psychologii je to znatelně příjemný. Aby živelná akce á la Abrams vyzněla, nemusí nově vystupovat z příběhu, což z M:I:3 činí nejen nejsoudržnější a „nejrychlejší“ film série, ale i dílek nejlepší. Abrams v něm nehledá tolik samolibých zpomalovaček jako Woo, ale realistický prostor naplněný akcí, adrenalinem a pohybem kamery i objektů před ní. K tomu výborné, přitom nevyčnívající triky a nekompromisní záporák... mlask. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Komplikované špionážní hrátky ala De Palmova ´jednička´ až na druhé koleji, Abrams předkládá ryze akční podívanou, při které divák s nadhledem v klidu překousne i nechtěně sebeparodickou resuscitační scénu i skutečnost, že citový vztah Hunta ke své manželce Abrams přibližuje skrze za uši tahající dialogy typu: "Miluji tě. Věříš mi? - Věřím ti. - Věř mi. Follow me." a mě, jako obyčejného diváka, bude stěží zajímat, jestli jde jenom o vysmívání se žánrovému klišé (čemuž můžu a nemusím věřit). A tak když pominu z poslední doby nadčasový ´Bourne Supremacy´, podobnou jízdu jsem si na velkém plátně užil snad naposledy před dvanácti lety při de Bontově ´Nebezpečné rychlosti´. Působivý úvod, který představí Seymora Hoffmana jako opravdu lahůdkového nekompromisního záporáka, vystřídá zvolněné nadechnutí k velké nepřetržité akční smršti, která s několika cool dějovými zvraty a velmi malými oddechovými přestávkami skončí až s nástupem závěrečných titulků. Užil jsem si to fakt dost.___PS: Cruise se jeví jako schopný producent a v poslední době i jako čím dál lepší herec, ale tady si zase se svým místy teatrálním projevem vybral slabší chvilku. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší díl z M:I série. žádný zbytečně překomlplikovaný a zamotaný děj, skvělá akce, výborné triky, prostě je se na co dívat a nenudíte se. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Tohle není nejistý filmový debut, ale nefalšovaná dvouhodinová adrenalinová jízda, která v posledních letech nemá obdoby. Abrams vás hned na začátku chytne za koule, dámy prominou, aby vás na konci nechal totálně odvařené, pravděpodobně s otevřenými ústy, zírat na dojíždějící titulky. V tomhle filmu funguje vše. Od geniálního záporáka až po hláškujícího černocha. Lidem, kteří nevidí, kdy si Abrams dělá prdel a kdy na diváka pomrkává bych doporučoval oční kapky, protože nad slunce jasnější už to asi nikdy více nebude. Zapomeňte na předchozí díly, tohle je oproti nim snímek z jiné dimenze. A pokud někde pracují nadlidé, tak zcela určitě kopou za ILM. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mám velký problém s tím, když se něco, co je postaveno na VELKÉ nadsázce a nereálně nabušené zábavné akci, a co se nebere příliš vážně (pamatujete na vrtulník svištící si to lehce nedobrovolně pod Kanálem, že?:) Pamatujete si Tomboye s jiskřivými kovbojskými botkami, kterak si ojíždí podrážky v láskyplném objetí se silným jednostopým vozidlem, že?:)) , najednou snaží vytvářet dojem, že tentokrát je to fakt smrtelně vážné a OSOBNÍ (btw pozdravme Daniela Kamenného Ksichta Craiga, který má tentýž "problém";)) Nechápu, co to J. J. Abramse popadlo - jak dokazuje pět akcí našlapaných sezón Alias, zábavnou akci s téměř neprůstřelným hlavním hrdinou dělat umí. Ale ne, on prostě musel natočit kus příhod děsně tajného agenta, ve kterém prokládá pro mě zcela neslučitelné složky absolutně nereálné akce a úchylárny typu miniaturních bomb v mozcích s hlubokými a strašně vypjatými emocionálními "tentokrát už to není legrace, ale skutečný život" scénami s frekvencí hodnou stroboskopu. A to jsou tu ještě scény zcela zbytečné akce pro akci samotnou, ať už jde o free climbing pod vatikánskými krovy nebo běhání po mostě ve stylu "jedna plus jedna, tam a zpět". Tohle se prostě vážně nepovedlo. A ano, je to i tím, že Cruise není z mého pohledu ani zdaleka takový sexuální objekt jako Jenn Garner;) Ale vážně - kde jsou ti, co se posmívali Woově příspěvku do série za jeho klasickou baletní choreografii, za pompézní hlášky pronášené s výrazem operetního padoucha? Mně přijde daleko směšnější "miluju tě a teď už se neptej a vpal mi těch 220 do hlavy":) Jistě, je tu výborný Philip Seymour Hoffman, je tu výborná technická stránka, ale jako celek to na mě absolutně nezabírá. Restek-p a 60%, ale jenom proto, že i u Casina Royale jsem šel docela vysoko. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Prototyp dokonalého akčňáku 21. století! Králičí pracka je MacGuffinem, který by potřebovala většina současné hollywoodské produkce a zároveň tím, co z M:I 3 činí akční film, jenž dobře zná své diváky. 90% Zajímavé komentáře: Marigold, Visáč, Vitason, castor, Bobek15, Triple H, Cornon ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

V určitých chvílích mi "okamžiky manželského vztahu uprostřed akce" připadly víceméně nefunkční, PS Hoffman měl podle mě dost malou roli na hlavního záporáka. Akční pasáže byly ohromné, občas až moc, teď myslím spíš z hlediska logiky. Nechyběl humor. Ale mám prostě pořád pocit, že mi NĚCO k dokonalému zážitku chybí. A nejsem si úplně jistý, co by to mohlo být. Uvidíme. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Od prvních vteřin nekompromisně nesmlouvavá, v akčních momentech nadživotní se strhující trikovou stránkou a ve správné chvíli vždy parádně odlehčená, thrillerová pecka, která v posledních letech nemá ve špionážním subžánru obdoby (vyjma Bournů, kteří jsou však v úplně jiné lize). Abramsova režie šlape přesně jako švýcarské hodinky, které se nezaseknou ani v komorněji laděných scénách zasnoubeného tajného agenta (návrat domů po neúspěšné akci patří k tomu nejdojímavějšímu) a díky geniálnímu castingu ani v té nejslabší chvilce nesklouzne k teatrálnosti. Oscarový Phillip Seymour Hoffman je chladnokrevný zmrd jako nikdo jiný, Ving Rhames sype suché hlášky jedna radost, Michelle Monaghan hraje víc než jenom „krásku v nesnázích“ a i Tom Cruise je sledovatelný, i když i zde občas zahraje svou obvyklou pózu. Ale i tak je M:I-3 tou nejlepší možnou jednohubkou, která může z vod standardního hollywoodského mainstremu spatřit světlo světa. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $134,029,801Tržby Celosvetovo $397,850,012Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,405,213 //počet predaných kusov 67,429Tržby za predaj DVD v USA $49,918,125 //počet predaných kusov 2,891,336║ J.J. Abrams konečne našiel tu správnu vyváženosť pre túto dosť rozpačitú sériu, konečne to má niečo do seba a nie je to len o bezduchej akcii. /videl v kine: 85%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, ale nijak převratné. Abrams to zkusil po svém a zřejmě mu to u diváků vyjde, k čemuž nezbývá než gratulovat. Při bližším ohledání však nelze nevidět kompromisy, kterých se dopustil... Ethan se změnil - příliš mluví a když jedná, nemá to už ten velkolepý říz... Abramsovy dialogy a pečlivě budovaný mikrosvět se možná tváří, že mají hloubku, ale co na tom, když klíčovým scénám chybí důraz? Philip Seymour Hoffman se může stavět na hlavu, Cruise může mluvit česky, ale k ničemu ála průnik do Langley v první díle, se Abrams nepřiblíží ani na vzdálenost dvaceti celuloidových kilometrů... výsledek? Odkoukáno, stráveno a vyloučeno... tenhle film ve vás prostě nezůstane. :) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč nemám Ethana Hunta rád... Určitě není problém v hlavním představiteli, neboť Tom Cruise se podle mého dostal konečně do produktivního věku a seká jednu skvělou roli za druhou. Ale na skautíku Huntovi, který je skvělým partnerem, milencem a navíc běhá skutečně vzorově, s ukázkovým vedením těla a držením rukou, je mi prostě cosi odporného. Člověk si až povzdechne: "Podívejte, jak ten Ethan krásně běhá..." Ale to není nejhorší věc na M:I:III, nejhorší věcí na tomhle filmu jsou sekvence jiné než akční. Sekvence rodinné. J. J. Abrams bohužel dokazuje, že jeho doménou jsou seriály a říkám zcela bez přehánění, že z jeho plytkého a přihlouplého pojetí mezilidských vztahů jsem v kině rostl. A Tom Cruise mi připomínal svým hraním spíše svoje časy horší. Je to škoda, protože snaha udělat z panáka Hunta člověka je dobrou cestou, ale podle mého se z něj podařilo udělat panáka zcela jiného druhu. Naštěstí je tu ještě akce a tady Abrams boduje. M:I:III je akčňák ze staré školy, samá exploze, divoká přestřelka a minimum hi-tech režijních řešení. Konzervativně, ale skvěle natočená akčňárna určitě graduje stylovou infiltrací Vatikánu. tady pan režisér ukazuje svojí televizní klipovou školu v plné polní a nelze než říci: dívá se na to nádherně a má to zatracený španung. Další plusovkou je skvostný a chladnokrevný zloduch Philipa Seymoura Hoffmana... Takhle odpudivý a úchylný typ skutečně zalahodí a vytvoří ve filmu silné napětí. Tohle napětí funguje i navzdory tomu, že mi vztah a Ethana a jeho vyvolené Jules lezl poněkud na nervy. Jenže duel vynalézavého agenta a slizkého překupníka je prostě tak napínavý a jeho akční provedení tak adrenalinové, že závěrečná selanka, obsahující snad všechna nejhorší klišé včetně jehovisticky vysmátých zpomalovaček, prostě dojem z cekem dobrého akčního filmu zničit nedokáže. Nicméně je zcela zjevné, že tvůrci chtěli z Hunta udělat velký karakter, což se nepodařilo. Je to prostě malebný kluk z americké učebnice v zatraceně explozivním světě. Mohlo být i lépe, přesto je trojka zřejmě nejlepším dílem série... Silnější ***. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mission impossible 3 už je konečně realitou a hrdě hledí na své dva předchůdce. Hledí na ně z patra s vážnou tváří, protože pro Ethana Hunta se svět změnil. Ze světa plného špionáže se stal svět plný lásky. Je to obrovská změna, která se dá přirovnat maximálně ke krátkému manželství Jamese Bonda, které oblíbený Blofeld rychle ukončil. Poprvé se do této role v celovečerním filmu dostane můj milovaný obdivovaný a za poslední díl Aliasu i trochu nenáviděný J. J. Abrams. Tohohle člověka jsem začal obdivovat, když se mi do rukou dostala seriálová záležitost jménem Alias, která z Jennifer Garner udělala Jamese Bonda v sukni. Alias hodně ovlivnil dnešní seriály a do televize přinesl pár koncepcí, nápadů a scénáristických kliček, které se hlavně v MI 3 hodně projevují. Proto se stává JJ největším plusem, ale i mínusem celého filmu. Celý film je velmi seriálový. Do seriálové koncepce JJ přidal svou oblíbenou a už maličko ohranou scénaristickou kličku(na začátku filmu vidíte situaci na konci filmu, která se odehraje, poté se děj dostane před ní odvypráví se a nakonci celého filmu zjistíte, že je to vlastně trochu jinak ). Používal to v Aliasu, myslím že i víc než jednou v Lostu a tady je to také. Další co mě zklamalo byli úvodní neuvěřitelně krátké a primitivní titulky. Jako by JJ chyběla potřebná hravost s kterou by vymyslel úvodní titulkovou sekvenci více filmovou a hlavně více promyšlenou. Oblíbenému jazykovému kurzu se ani Tom Cruise nevyhnul a po Jennifer Garner si majitelé dabingu užijí i tuhle hvězdu pěkně česky :) a jde mu to :). Ted k tomu co se JJ povedlo. Tom Cruise tentokrát zapoměl na svou Katie Holmes doma a konečně zase hraje. Možná toho klučinu se slavným úsměvem nenávidíte, ale pro mě zůstává velmi kvalitním hercem. JJ s Tomem posouvají celou postavu Ethana Hunta do realnějších obrysů než byl nesmrtelný Ethan Hunt v minulých dílech. Konečně také Ethan našel důstojného soupeře. Oscarový P. S. Hoffman je zpět v roli úplně jiné než byla role spisovatele homosexuála. Působí velmi skutečně a opravdu vás přesvědčí o tom kým je a to arogantním prodejcem zbraní. Jednoznačně poráží oba dva záporáky z minulých dílů a nasazuje laťku poměrně vysoko pro čtvrtý díl, kterého se doufám dočkáme. Jediná smůla Owena Damiena je konec filmu a jeho duel s Ethanem, který je lehce odfláknutý a zkrácený. JJ má ještě jednu jistotu a to je jeho velmi kvalitní zvládnutí akčních scén. Ozbrojený konvoj s vězněm jede po mostě. Najednou letí rakety, které vyhodí první a poslední auto do vzduchu. V ten okamžik proletí něco jako dálkově řízená stíhačka všem nad hlavami ... John Woo možná v HK byl tvůrce toho nejlepšího z akčních filmů, ale JJ se svou trojkou MI přejíždí jeho dvojku na plné čáře. Ať už je to souboj na mostě nebo duel v prostoru větrných elektráren, tak jako tak kvalita JJ Abramse dotváří tuto akční bombu. Kdo nezná jeho seriály a má rád MI jednoznačně dá 5*. (tak napotřetí stále nechápu, jak je možný udržet to smrtelné tempo, takže plné hodnocení:)) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Alex Kurtzman, Roberto Orci, J.J. Abrams .. Vládní agent MIF Ethan Hunt se podstatně změnil. Stejně jako se změnil Tom Cruise. Šťastná byla jeho volba na post nového tvůrce projektu, který je pro jeho kariéru stěžejní (když pominu spolupráci se Stevenem Spielbergem) . Poděkujme právě snaze J. J. Abramse, který neposunul sérii M:I jen na jinou kolej, ale vytvořil zcela vlastní a skvěle fungující organismus. Oproti původnímu filmu rozvedl soukromí život tajného agenta. Ten ukazuje svoji lidskou stránku, především svoji snoubenku a nesmírnou zamilovanost (neboť Tom Cruise je v současnosti přesně takový). Těžiště filmu ovšem neleží ani tak v příběhu, protože ten je kombinací mnoha známých motivů o záchraně světa, ale hlavně v dynamičnosti akčních i neakčních sekvencí. Zvláště akční jsou neskutečně povedené. Abramsova režie je v tomto prvku výtečná. V mnoha momentech dokáže skvěle budovat a stupňovat napětí, samotná akce je pak velmi svižná, v rámci možností realistická, navíc místy příjemně odlehčená. Zkrátka, nově daná úroveň série M:I nepostrádá nápad, tvůrčí originalitu, super kompozici mnoha scén a bezchybné technické zpracování, kde zvláště kamera stojí za vyzdvihnutí. Je neskutečně pohyblivá a děj díky ní přehledný. Za zmínku stojí také zvuková kulisa a práce trikařů z ILM. Doporučuji vyhledat kvalitní kino! Poslední prvek, který je potřeba vyzdvihnout jsou postavy, resp. hlavní kladná a záporná - Tom Cruise, prezentující tu první, se vybičoval k obdivuhodnému výkonu, kombinující slušné herectví a náročné adrenalinové kaskadérství. Protipól Phillip Seymour Hoffman je démonický, herecky vyspělý, zkrátka poctivý padouch. Série Mission: Impossible dozrála, utvořila si vlastní tvář, která doufám bude ještě několikrát vylepšena. 85%. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Tuhle sérii nijak zvlášť neobdivuji, dvojka mi dokonce způsobila hemeroidy a zánět spojivek, ale protože jsem zoufalec, co sleduje kdejaký komerční průjem aby byl kůl, neunikl mi ani tento díl. Nadšením si kroužím nasliněnýma ukazováčkama po bradavkách a slastně vzdychám! Pan Ambramovič vzal z dvojky toho šaška s paralizovanýma mimickýma svalama, co dokázal pohledem roztavit pancíř a pomocí sirky a paštiky se infiltrovat do Pentagonu, a proměnil jej ve vyděšenou, ubulenou a ufňukanou limonádu. Chybující, lidštější a uvěřitelnější Tomáš pro mě byl prostě přijatelnější. Tlamu mi hlavně zavřela strhující akce a naprosto famózní práce s kamerou a důrazem pro detail. Děj sice stál za píču, ale pustil jsem si kurva akční film, který mi nabídl perfektní adrenalinovou jízdu a tak přidávám hvězdu za to, že jsem si nemusel lámat hlavinku nad efektem motýlích křídel a smyslem života. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Dokonalý letný blockbuster, ktorý chirurgicky presne dávkuje všetky potrebné esencie - intenzívne napätie, božskú a na moje potešenie hodne "špinavú" a drsnú akciu, silné emócie, správne odľahčujúci humor s trefnými narážkami na predchádzajúce časti a výrazne presvedčivého záporáka, pričom si stihne ešte aj "populárne" politicky rypnúť do zahraničnej politiky vlastnej krajiny. Páni DePalma a John Woo - vaše misie boli výborné, ale J.J Abrams je pre mňa jasným víťazom, ktorý priniesol "švajčiarske hodiny akčného thrilleru". Neviem, či sa mi to takto extrémne bude ľúbiť aj na ďalšie pozretia (mierne prekombinovaný záver), ale na prvý krát som pri tomto hybride seriál/film nedýchal od vzrušenia a napätia od prvej do poslednej minúty. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

J.J. Abrams je podle mě jeden z největších, nových, režisérských talentů současnosti. A tenhle film to dost dokazuje, celou dobu je to rychlý, svižný a velice zábavný. Akce je tam tak akorát, ani ne moc, ani ne málo. Vyhypovaná přestřelka na dálnici je výborná, ale mě se možná ještě více líbily takové ty komornější věci, jako když Cruise sejme tři securiťáky ve výtahu a leží při tom spoutanej na pojízdnym lůžku. Tom Cruise totiž při bitkách působí velice svěže a fakt jsem mu věřil, že se umí takhle prát. Cruise to zahrál dobře, i když se zrovna nepral, stejně jako ostatní herci. Michelle Monaghan je strašně hezká, ale titul "největší kunda filmu" patří Maggie Q, protože je fakt gigasexy. A teď se dostáváme k tomu "prvnímu pořádnému záporákovi" v sérii. Philip Seymour Hoffman to zahrál dobře o tom žádná, ale s tim jeho tlustym ksichtem působí strašně komicky (takže úvodní vyšokovaná scéna s výslechem na mě měla přesně opačný účinek tzn. smál jsem se, až mi to bylo trapný) a ve chvíli když se za něj převleče Hunt a Philip dělá akční kousky to nešlo udržet. Fakt vtipný. Jinak ale převeliká spokojenost a asi je to i nejlepší ze série, i když jednička se mi líbila hodně. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Přinejmenším stejně progresivní jako bourneovská trilogie, o třídu progresivnější než v devadesátých letech zakotvený, na první díl navazující Matrix Reloaded a z Heatu se napájející TDK, nemluvě o over-the-top Transformers nebo stoickými karetními prolukami prolezlý Casino Royal, a vůbec definice akčního filmu pro 21. století. Ačkoliv MI3 vyvolává podobný divácký zážitek jako spousty jiných filmů, zpochybňuje zároveň dosavadní představu diváctví založenou na klasickém modelu zbavené tělesnosti a navrací tento prožitek zpět do dob raného „kina atrakci“, kde je čistá vizualita doplněna o příjemné, fyzické uvědomování vlastních koordinovaných vjemů v architektonickém prostoru; vertikálami v Šanghaji vzbuzujícími pocit výšky, několikanásobnou sítí horizontál ve Vatikánu a narušením kolmosti třetí tvůrčí silou, šikmým pohybem, v Berlíně. ____ Mluví-li se o důmyslnosti MI 3, zmiňuje se nejčastěji serialita a teaser na začátku nebo propojení akce a konverzaček, které jsou neoddělitelně spojeny jako gin a tonik v koktejlu do jedné intenzivní dvouhodinové intelektuální atrakce, unášející bezmocného diváka napříč „nemožnými misemi". Bohatství zjevů, jež MI3 podává divákovi, je nevyčerpatelné, a nelze je už stlačit v racionální jednotu. Na její místo nastupuje rychlost a plnost, neboť i skutečnost se děje rychle a bez mezer. Přitom největší progresivitu celého filmu skýtá otázka, zda mohou mít agenti normální vztahy a zda je možné se navrátit ke kořenu všech amerických filmů, kterým je rovnoměrná dělba filmu mezi lásku a práci, respektive mezi Ethanovu akční partnerku Lindsey a romantickou partnerku Julii. Černoch Luther Toma Cruise varuje, že osobní vztahy a špionáž propojit nelze, a ačkoliv se nám MI 3 snaží namluvit, že i heterosexuální romantická láska má dnes ve filmech své místo, (-spoilery-) v konci tuhle ideu obrací vzhůru nohama a dává Lutherovi za pravdu. Paralela mezi Julií, která vezme na konci bouchačku a pomáhá Ethanovi, se stejnou scénu v Berlíně, kde se ohání pistolí Lindsey, je nepopiratelná. Práce nakonec pohltila lásku: Julia je asimilovaná Ethanovým světem, dokonce se potkává s celým teamem. Co se zdá býti neuvážlivým prozrazováním přísně tajných informací, je ve skutečností předvojem budoucích událostí a dokladem seriality filmu: Ethan vycvičí Julii stejně jako Lindsey, tudíž jí může všechno vyžvanit. MI 4 by klidně mohla začínat únosem Julie, parafrází únosu Lindsey ze trojky. Nejvíce reálná scéna – happy endingový epilog, v němž míří pár za líbánky – je tak nejméně reálnou scénou, neboť pár míří na cvičiště, kde předělají Julii ve špionku. V oxymóron mnohdy přecházející nadsazený realismus MI 3 nám nedovoluje brát podobně oxymoronické eventuální spolčení lásky a práce vůbec vážně. ____ Nakonec je tedy film nucen uznat dnešní svět, v němž heterosexualita vyšla z módy. Co převažuje, jsou za prvé workoholici bez rodiny jako Jason Bourne, v laboratořích a po garážích kutící Sherlock Holmes a Tony Stark, nebo übersexuálové vyhledávající pouze krátkodobé avantýry podobni George Clooneymu v Lítám v tom; za druhé geekové, autisti poznamenaní Aspergerovým syndromem a outsiderské typy mužských identit, soustředěných kolem pop-kultury, fantastických žánrů a digitálních médií jako jsou počítačové hry, internet či informační a komunikační technologie obecně, které charakterizuje rozsáhlé odborné znalosti a upřímné dětské nadšení, na čemž jsou založeny i dominantní produkty Hollywoodu, dětské příběhy – produkty hračkářského průmyslu (Transformers), zábavní atrakce (trilogie Piráti s Karibiku) či literární předlohy (heptalogie o Harry Potterovi) pro vrtošivé děti, věčné adolescenty, jejichž celé bytí spočívá v neustálé výměně jedné hračky za druhou; a za třetí abnormálně blízké homosociální vztahy dvou mužů z bromance vztahovek (I love You Phillip Morris, I Love You Man). Muži jsou příliš dospělí, nedospělí, anebo nezávislí - a pro ženitbu podobně jako banány přezrálí, nevyzrálí, či teprve zrající. ____ Kolem 47. minuty sledujeme, jak se Maggie Q kamsi zahledí, načež v dalším záběru vidíme objekt jejího zájmu, který kamsi odchází, ovšem co je zajímavé, v záběru se octne i Maggie Q, jako kdyby se dívala sama na sebe. A nepřipadá nám to vůbec divné. Jde o jakési porušení osy, asi jako kdybychom snímali při dialogové scéně tváře obou herců z levého profilu, či levého natočení. Proklatě důmyslné. Za druhý je hudba přesně nastřihaná na obraz a na kvadrát zintenzivňuje prožitek z filmu. And be sure to get some popcorn too! () (méně) (více)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Ethane, kde je králičí packa?“ 1,2,3.. ,,Dobrá pomůžu vám!“ 4,5,6... ,,Přísahám, že vás zabiju!“ 7,8.... ,,Pusťte ji, pomůžu vám!“ 9,10,prásk............... . Hodně mi to už v úvodu připomnělo Lost. Hlavně kamerou a vypjatostí scény. E.Hunt je vynalézavej, vtipnej, veselej.... . Vítej zpátky brácho! ..... . V každým jiným filmu, by bylo od počátku jasný, že T.Cruis nemůže prohrát. Ale tady si nikdo nemůže být jistej ničím. Svěží, rychlá a neotřepaná akce nám ukazuje, že nejen ve špionážní technologii jsme zase o kus dál. Abrams si s námi pohrává, chvíli brnká na emoční, chvili zase na akční strunu. A já tu jeho hru beru všemi pěti! ()

Související novinky

Star Trek 3 v rukách debutanta?

Star Trek 3 v rukách debutanta?

10.05.2014

Hollywoodská studia zřídkakdy vkládají sto a více milionů dolarů do rukou někoho, kdo ještě nikdy nenatočil celovečerní film. V poslední době ale dostali takovou důvěru třeba Rupert Sanders (Sněhurka… (více)

Abrams nenatočí nové Star Wars digitálně

Abrams nenatočí nové Star Wars digitálně

25.08.2013

Posledním dílem ságy, která byla natočena na klasický 35 mm film, byla Skrytá hrozba. V Klony útočí a Pomstě Sithů už Lucas experimentoval s digitálními kamerami. Tvůrci Epizody VII (a dalších) však… (více)

Brutální Nikita se vrací

Brutální Nikita se vrací

23.02.2010

A tentokrát bude nejen krásná a smrtící, ale bude mít i dobré kung-fu. Maggie Q se sice narodila na Havaji (americkému otci a vietnamské matce), ale jméno si udělala v hongkongských filmech plných… (více)

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

12.06.2009

Zdá se, že čtvrtá mise je docela „possible“. Dokonce za účasti Cruise a Abramse. Mission: Impossible 3 se jim povedla a přestože nesplnila komerční očekávání, těch 400 milionů dolarů na celosvětových… (více)

Reklama

Reklama