Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Neuvěřitelné věci se dějí na francouzském královském dvoře! Píše se rok 1782, sedm let před Francouzskou revolucí, a nemorální Colombine, hraběnka de Vache žije a intrikuje v paláci ve Versailles na dvoře Ludvíka XVI. Jejími nohsledy jsou otrlá služebná Lisette a sluha Bouffant. Donášejí královně Marii Antoinettě, všemožně se snaží pokořit hraběnčinu úhlavní nepřítelkyni, madam de Plonge, a v rámci svých intrik se neštítí ani vraždy. Vůbec netuší, že dekadentnímu dovádění francouzské aristokracie už brzy učiní přítrž Velká Francouzská revoluce. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

pabulator 

všechny recenze uživatele

Výborný britcom se značně černým a zvrhlým humorem a perfektním českým dabingem škoda že o tomhle skvostu neví moc lidí. "Dobrý jitro tak sem slyšela,že markýz de Sade zase uprchl ze žaláře. Víte ,že sem spala v sousední komnatě? Mohla sem to být já surově svedená s prasečím měchýřem přes hlavu. Z bujarých večírků už to znám taky" Prostě klasika není co dodat. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Dělat si srandu z Francouzů nebylo Angličanům nikdy cizí. Vydařenej komediální sitcom. Ikdyž je ten přisprostlej humor trochu pokleslej, je všechno hodně dobře promyšleno a nikdy to nesklouzne k bezduchosti, je to příjemnej oddech od závažnějších témat. Perfektní překlad do češtiny dává vyznět všem vtipům, je to asi jeden z mála případů, kdy by to asi i se sebelpšíma titulkama nebylo ono. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Toto by in Östereich se nikdy nemoct stát!" Škoda, že největší ambicí ČT zůstává nejkvalitnější pořady před divákem svědomitě ukrývat a pouštět je s nulovou propagací v popůlnočních časech. Následky jsou nedozírné - například tenhle skvělý britcom, tematicky srovnatelný s Černou zmijí, skoro nikdo nezná. Kdo se pozastavuje nad tím, že dvojice Frenchová - Saundersová patří v UK k nejúspěšnějším atributům televizní zábavy? Kdo ocení prvotřídní český dabing, který si hravě poradil i s hustým výskytem slovních hříček? Kdo kromě nás nespavců udrží otevřená víčka i v hodinách duchů? Kdo je pro sepsat protestní petici ve věci hojnějšího výskytu britské srandy v televizi? Jestli se někdo najde, budu první, kdo to podepíše. 100 % ()

marekspanel 

všechny recenze uživatele

Neskutečně vtipný seriál, který má naprosto úžasný dabing, kdy prostě dabovali opravdoví herci. Skandální, ujetý, perverzní, sprostý, ale ne laciný. Míra arogance hraběnky je prostě best.."tohle není dřevo, to je strom.." :D Vlastně nejvtipnější sitcom co znám, škoda, že tak krátký, ale občas je to jen ku prospěchu. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Slušný britcom dělající si srandu z předrevoluční Francie a života v paláci Versailles. Vtipné postavy bohužel nemají dostatečnou oporu v scénáři a tak většina dílů se nese sice v zábavném, leč bohužel lehce sterilním duchu a člověk se sice po většinu času usmívá, ovšem úchvatných vtipů, po kterých by se pořádně zasmál je nedostatek. Čestnou vyjímkou tak zůstává výborný druhý díl o tom, kterak se hraběnka vypořádává s prohranou sázkou a obviněním z vraždy ( "Taková typická sebevražda" ), jenž ovšem má následně protipól ve čtvrté, značně nepovedené části o hraběnčině těhotenství. Celkově tedy slušné a za podívaní stojící, přesto z mnoha situací šlo pro diváka chtivého humoru získat více a postoupit z průměru mezi britcomovou elitu. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • V této epizodě hraběnka vyčítá Bouffantovi, že jeho povinností rozhodně není to, co dělal před 3/4 hodinou (byl u svého milence v Paříži). Stefan Zweig však ve své biografii o Marii Antoinettě popisuje, že cesta z Versailles do hlavního města trvala kočárem 2 hodiny, svižnou chůzí pak nejméně 6 hodin. (stefji)

Reklama

Reklama