Reklama

Reklama

Neumírej sám

Trailer

Obsahy(1)

King David, tvrdý a charsmatický drogový král, se vrací do svého rodného města, kde místo očekávaného spasení najde pouze kruté násilí a zločin. Poslední okamžiky svého života stráví se ctižádostivým novinářem Paulem, kterému vypráví o svých zločinech a jejich následcích. Předává Paulovi kazetu, na níž je zaznamenán jeho život. Díky tomu zůstane Paulův život navždy ovlivněn... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nejlepší věc je když od filmu nic nečekáte a dostanete velice slušnou a u tohohle filmu se nebojím říct i "áčkovou" zábavu. Celej film je dost ponurej a k tomu dost přispívá i to, že se skoro celej odehrává v noci. Kamera je zajímavá. Herci docela dobrý (stejně je pořád tma, tak nejsou moc vidět). DMX dělá hlavně sveřepý ksichty a ty mu jdou takže se do té role fakt hodí. Další velký klad je jeho nemorálnost, to se mi opravdu zamlouvalo, že to byl vlastně fakt hajzl. Nečekaně dobrej film. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Drsná akční kriminálka z prostředí současného černoškého ghetta, která se formou i obsahem evidentně inspiruje klasickými filmy stylu NOIR ze 40. a 50. let - ať už komentářem hlavního hrdiny, nasvícením a barevným tónováním ( typická je scéna siluety tmavého vozu s krvavě červenými světly ) a zejména syrovou atmosférou prosycenou realisticky pojatým bezohledným násilím. Slušné herecké obsazení, zajímavý soundtrack. Neumírej sám nepředstavuje nějakou filmovou revoluci, není vyjímečný, ale ve svém žánru představuje slušný nadprůměr. Celkový dojem 75 %. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Naozaj drsný filmík, ktorý sa len tak ku každému nedostane, no ten kto ho niekedy zhliadne, myslím, že ľutovať nebude. Atmosféra dosť hustá, DMX je ozaj cool a do tohto filmu perfektne zapadol a divák má konečne viac užije nielen jeho gangster-hlas, ale aj čo-to z hereckého prevedenia (preto asi jeho najlepší film). Neľútostný príbeh so skvelým, nečakaným záverom. Na konci filmu ste aj radi, že skončil tak ako skončil. A že vôbec skončil. Pre mňa 75%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nechce se tomu ani věřit, ale DMX je opravdu nehorázně cool motherfucker. Nad jeho hláškami by se dalo klidně kroutit hlavou, ale tady je člověk baští ani neví jak. Příběh je kupodivu ucházející a stopáž je tip ťop akorát. Na typicky americký "gangsta" film překvapivě syrová akce a digitální kamera (natáčí se hlavně v noci), což je samozřejmě věc pozitivní. Navíc závěr přinese do trochu obnošené story příjemný závan v podobě neočekávaných zvratů. Celek v podstatě není vůbec inovativní, ovšem podán je formou věru originální. Žádné moralizování, maminkovské řeči a snaha o vykoupení. DMX je prostě šmejd, ale nelze si ho neoblíbit. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +netradiční příběh v netradičním balení, herci DMX a David Arquette -pomalé tempo, ze začátku film nudí, tedy než se dostanete do příběhu/// Zvláštní film o drogách. Už nebudu brát žádné drogy, tedy ne po tomhle filmu. Je to síla, jak to dokáže člověka během pár měsícu odrovnat. A u krásnejch koček je to vidět obvzlášť. Jenže co byste čekali, když se motáte kolem drogového krále. Rozhodně sedla i role pro Davida Arquetta, který tomu dodal na zajímavosti. No a závěr to celé ještě vylepšuje, takže celkově mírnej naprůměr, ale jednou se to dá zhlédnout, i kvůli té akci./// Celkem 63%/// ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Co je černějšího než pět černochů v tunelu? Deset černochů v noir gangsterce v rytmu rapu. Hodně tmavé drama. Město je zde nasnímané zásadně v noci, černé vozy, černí frajeři v černých kapucích. Jen zlaté řetězy na krku a červená zadní světla to trochu prosvítí. S neustále dunícím rapem máte pouze tři možnosti - bud se vám líbí, nebo ho vytěsníte, anebo vás bude vytrhovat z napínavé atmosféry hezky nasnímaného filmu o nehezkém drogovém podsvětí. Kraluje mu King David ztvárněný rapovou hvězdou DMX Earlem Simmonsem, který zlo seje, pleje i sklízí. K jeho vraždě se připlete novinář Paul ztvárněný Davidem Arquettem a vezme ho do nemocnice. David tam však umírá. Úředně Paulovi odkáže svoje auto a osobní věci. Paul v autě najde kazety a při jejich poslechu zjištuje s hrůzou, co byl David zač. Zajímavě vypjaté drama působí velmi nenápadně, ale o to silnějším příběhem disponuje. Mé hodnocení: 70% ()

arie 

všechny recenze uživatele

Neumieraj sám je vcelku ambiciózne béčko, ktoré však dopláca na zjavne nízky rozpočet a útržkovito poskladaný scenár. Snímka, ktorá zaujme skvelou kamerou a prekvapivo obstojným raperom DMX v hlavnej úlohe, sa topí v nulovej gradácii deja a v závere vyznieva skôr ako dráma než triller, je napriek svojej nevyrovnanosti vcelku netradičným žánrovým počinom. David Arquette je vo filme úplne zbytočný a jeho necharizmatická postava diváka otravuje viacej než otrasný soundtrack, ktorý môže zaujať len notorických priaznivcov americkej rapovej scény, no a režisér Dickerson síce stvoril pozerateľnejší kúsok než je jeho úbohý príspevok do hororového žánru Bones ,ale i tak je Neumieraj sám len ďalšou snímkou, ktorá v pamäti dlho nepobudne... ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Pekne drsný film s drsným DMXom, ktorý prekvapivo aj celkom dobre hrá. Celý priebeh filmu je pomerne temný, dej je prešpikovaný fajn zvratmi a celé tomu dá bodku zaujímavý záver.***a 1/2 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Typická černošská, rádoby drsná podívaná, která není ani akční, ani napínavá a už vůbec ne zábavná. Nuda s velkým "N". ()

sharky 

všechny recenze uživatele

50% zajímavý pokus o film noir, ale v černoškém prostředí se tomu příliš nedaří. Retrospektiva není moc dobře poskládaná, film působí příliš útržkově. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

No, nevím, spíš asi celkem zbytečný film. Vsází se tu na to, že drsný hlášky jsou cool apod., jenomže drsňáků, kterým drsný věty sluší víc, je poměrně dost. No a příběh o tom, že zabijou nějakýho chlápka, a reportér si z pásek pouští jeho příběh, ve kterém se mluví o koksu, mrtvých milenkách apod., aby se nakonec zjistilo, že ho zabil jeho vlastní syn, kterému reportér přenechá slušnou sumičku, která mu zbyly po tom zavražděném, je docela naivní, zvlášť když v závěru mrtvý mluví o tom, jak se chtěl změnit apod. Jinými slovy, tady se někdo snažil napsat něco hustýho, něco co bude kult, jenomže já nevidím jediný důvod si myslet něco jiného, než že byl natočen další průměrný film, na který se snadno zapomene, a vlastně už zapomenulo ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Domýšľavé, falošné. Kvôli otravným pokusom o dobre nie o existenciálnu drámu som si toto inak celkom neškodné béčko v temnejšom balení nedokázal vychutnať. Nemám problém vypnúť, problém je, ak sa ma nejaká otrava snaží presvedčiť, že vypnúť nemám, lebo mi má čo povedať. A ponúkne mi záplavu veľkohubých prejavov, nezrozumiteľných rozhodnutí, teatrálnych gest, jedným slovom kopu hnoja... nabudúce sa tým kŕmte sami. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Pouze z nostalgie jsem se k tomuto gangsta filmu znovu dostal. Před těmi více než devíti lety jsem to sjel v krátké době víckrát. Bylo to něco nového a tenkrát bych určité dal min. 80%. Dnes musím toto krimi ohodnotit objektivně nižším hodnocením. První třetina dost nuda, kdy máte téměř chuť to vypnout. Když tomu dáte šanci, nakonec zjistíte, že to tak hrozne nebylo. Osudy postav se protínají a vás zajímá, jak to dopadne. Vyprávění DMX na kazetách mě poměrně vtáhlo a závěr taky docela ušel. Škoda té první třetiny, 4 hvězdy bych nejspíš udělil. Takhle je to jenom za tři. 60% ()

monsieurR 

všechny recenze uživatele

Další vynikající gangsta film s DMXem. Slušný příběh, dějové zvraty a nigga prostředí na každém kroku. To je co vám tento film může nabídnout. ()

Reklama

Reklama