Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasická filmová pohádka podle bratří Grimmů o lásce, která zlomila kletbu. Rozmazlená princezna Henrietta ztratí svou oblíbenou kouli. Slíbí za ni ošklivému žabákovi všechno, co chce: že spolu budou jíst z jednoho talíře, pít z jednoho poháru a spát v jedné posteli. Ale úplně svůj neuvážený slib splnit nemůže. Žabák, kterého princezna vztekle hodí na stěnu, se promění v mladého krále, který ale musí odejít do vyhnanství. Teprve tehdy princezna pochopí. Po dlouhé a nebezpečné cestě krále najde a díky své odvaze, důvtipu a vytrvalosti nakonec přece jen vše splní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

sagana 

všechny recenze uživatele

Princezna je tak škaredá a ve svém věku tak infantilní (hraje si s koulí), že mohla oblíznout všech deset, když o ni vůbec někdo projevil zájem, byť by to byl žabák s chlupama jak dráty na zádech (chlupatá žábá, to je taky unikát!!!). Může mi někdo vysvětlit, proč jsou německé pohádky cosi jako trest pro hodně zlobivé děti? Pro Němce vidím jediné řešení: spojit jejich plné šrajtofle s např. českou filmařinou, pak je šance na velký úspěch (viz Tři oříšky pro Popelku). ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář - Walter Beck, Brigitte Bernert, Jacob Grimm a Wilhelm Grimm. Produkce - Siegfried Kabitzke. Hudba - Günther Fischer. Nádhera - povedená Východo Německá pohádka. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Smíchané tři pohádky bratří Grimmů do jedné. Ale tolik to nevadí, je to pro děti. Ale, že bych z toho byla " na větvi", tak to ani náhodou. Našim českým pohádkám se holt nic nevyrovná. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

jo žáby frčej, německá nízkorozpočtová pohádka vycházející asi z nějaké německé klasiky. Je to starý, dnes těžce koukatelný ale něco to mělo. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama