Reklama

Reklama

Mýty: Velké záhady lidstva

(seriál)
  • Česko Mýty: Největší záhady lidstva (více)

Obsahy(1)

Mýty. Kolik je na nich pravdy? Pokusíme se přijít na kloub legendárním mýtům, když se vydáme po stopách vědců i amatérů, a také archeologů, kteří odkrývají starověké hrobky a podnikají podmořské výpravy. Pátrání nás zavede do starověkého Egypta, k hunskému králi Attilovi i do středu nechvalně proslulého Bermudského trojúhelníku - a od historických postav až po moderní městské legendy. Kde se nachází skutečný Svatý grál, existoval skutečně tajemný ostrovní stát Atlantida a jsou vlkodlaci jen výplodem naší fantazie? Tento seriál se zabývá některými spekulacemi, které tyto mýty obklopují, zkoumá obskurní teorie a podrobuje vědeckému zkoumání, co se za těmito mýty skrývá. (Viasat)

(více)

Recenze (2)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

2 série po 5 častí a jedna špeciálna. Postupne sa tu rieši: Bermudský trojuholník, Záhada Attilovho hrobu, Svätý grál, Motýli muž, Poklad Nibelungov, Kliatba Tutanchamona, Atlantída, Veľká potopa, Duchovia a strašidlá, Vlkolaci, Sedem najväčších hádaniek. Musím povedať, že seriál ma veľmi zaujal a vybral si tie témy znamenite. Páčilo sa mi, že k témam nepristpuje bulvárne, ale snaží sa vedecky vysvetliť nejaké javy, no dáva priestor aj na prípadnú nadprirodzenosť. Nerobí súdy, necháva to na diváka. Napríklad pri Atlantíde sa snaží reálne odhaliť, kde mohla byť a dáva priestor všetkým názorom - od tých, čo si myslia, že to bolo na Kréte, Santorini či Gibraltare, až po mimozemské teórie. Pri kliatbe Tutanchamona reálne vysvetľuje, čo stálo za podivnými úmrtiami, no priznáva, že sú aj veci nevysvetliteľné. Podobne postupuje pri všetkých otázkach a to všetko zároveň robí pútavou formou. Teda aspoň pre mňa. Na nemeckú ZDF tvorbu prekvapujúco veľmi dobrý seriál. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Díl o Bermudském trojůhelníku se snaží novými poznatky tuto oblast vědecky demytizovat a víceméně shrnuje známé události. Oproti podobným starším dokumentům a knížkách je vidět posun myšlení podobně jako v přijetí faktu změny klimatu lidskou činností. ()

Reklama

Galerie (196)

Reklama

Reklama