Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říkají si Osamělí jezdci, jsou tři a hrají řízný heavy metal. Zpěvák a šéf skupiny Chazz, bubeník Pip a basista Rex. Hrají vytrvale a podle svého mínění i dobře, prorazit se jim však stále nedaří. V rádiu je nehrají, protože nejsou slavní a slavní nebudou, dokud je nebudou hrát v rádiu. Klasický začarovaný kruh, z něhož na první pohled není cesty ven. Osamělí jezdci se nehodlají vzdát a když to nejde po dobrém, rozhodnou se, že to zkusí po zlém, tedy skoro po zlém. V hračkářství si opatří několik umělohmotných napodobenin zbraní, které sice místo smrtích kulek chrlí vodu, ale vypadají dostatečně věrohodně, aby nebyly od pravých k rozeznání. Takto vyzbrojeni přepadnou malou rozhlasovou stanici, zajmou její osazenstvo jako rukojmí a vyhlásí svůj jediný požadavek. Chtějí, aby personál pustil demokazetu s jejich písničkami do éteru, tak, aby ji konečně slyšely miliony posluchačů a oni se mohli stát slavnými. Původní plán, který počítal s rychlým obsazením, okamžitým přehráním a rychlým zmizením se však poněkud zkomplikuje, když páska nešťastnou náhodou shoří. Jediná šance je pokračovat v přepadení a získat druhou pásku. Jenže tu má Chazzova dívka Kayla, se kterou se muzikant právě rozešel. A to zdaleka není všechno. Metalisti jsou z celé situace značně rozrušení, mnohem víc než jejich zajatci a navíc se venku rojí policie, která stanici obklíčila. Naštěstí se zdá, že až na výjimky mají zajatí rozhlasáci pro metalisty pochopení a dokonce se jim snaží pomoci hlídající policii přelstít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (112)

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Tři rockeři obsadí rozhlasovou stanici, aby si zajistili puštění své nahrávky. Film místy připomene legendární Psí odpoledne s Al Pacinem, místy se asi snaží parodovat Die Hard, ale celkově působí hodně béčkově (a to ve špatném smyslu tohoto slova). Dolů ho hodně sraží mimo jiné obsazení hlavní role Brendanem Fraserem, který se pro roli rockera hodí asi jako John Wayne pro roli baleťáka. Fraserův herecký výkon je navíc dost slabý, což vynikne zejména u scén napodobujících Pacinovy výstupy z Psího odpoledne. Sandler mi překvapivě připadal celkem v pohodě, Buscemi jede ve svém standardu a je tím hlavním, co film udržuje nad vodou. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Roztomilá podivnost, která jako by se scénáristovi trošku zvrtla. Avšak zaplněná geniálně podivnými postavami, jako je Sandlerův pitomeček nebo Mantegnův bývalý rocker, nakonec stejně skvěle pobaví, rychle uteče a vykouzlí nějaké ty úsměvy. Pro ty co mají rádi rock je to o to příjemnější. Čtvrtá hvězdička za vtip o Lemmym a následně opravdického Lemmyho v davu, to jsem zíral:-) ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Střelená komedie o jedné metalové skupině ,které se nedaří prosadit ,tak se rozhodne vloupat do rádia a donutit je zahrát jim skladbu v rádiu. Použijí k tomu dětské hračky ,které vypadají jako skutečné. Jak už to u amerických filmů bývá rázem o tom ví celé okolí co poslouchá rádio A všichni jim fandí. Celé se to neobejde bez spousty gegů a vtipů. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Komedie splnila svou úlohu v tom, že jsem se několikrát opravdu velmi pobavil. Ale bohužel jen několika okamžikům a ne komedii jako celku. Příběh má spousty hluchých míst a spousty situací, kde se má člověk smát, ale vždy to nefunguje. Já vím je to oddechová záležitost a divák by neměl všude něco hledat. Jenže to vždy tak dobře nejde a kdo určí který snímek právě nemá být viděn pod mikroskopem. Jinak je to zajímavá myšlenka a na všechny tři hlavní představitele se dá dobře dívat. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Steve "Mánička" Buscemi, Adam "Mladý ucho" Sandler a Brendan "Kdotosakraje" Fraser. Povedená trojice kapelníků tvořící jakousi skupinu Osamělí jezdci, kteří nejsou populární a nehraje je žádné rádio, a tak vezmou situaci do svých rukou. Spousta polovičatého situačního humoru, trapných situací vyústí do velice průměrné komedie, která se dá ale docela v pohodě zvládnout. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Členové skupiny "Sons of Thunder", Monty Colvin, Alan Doss, Ben Huggins a Mitchelle Dane Sonnier, jsou ve skutečnosti členové skupiny "The Galactic Cowboys". (liquido26)
  • Ve filmu se objeví i Rob Zombie a další členové jeho skupiny White Zombie. (liquido26)
  • Baskytarista Lone Rangers, Rex, byl pojmenován po Rexi Brownovi z Panthery. (liquido26)

Reklama

Reklama