Reklama

Reklama

Final Fantasy: Esence života

  • USA Final Fantasy: The Spirits Within (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl hodnotit pouze děj, tak by to vyšlo stěží na 3 hvězdičky. Ale ta animace, ta naprosto geniální animace, která se opravdu VELMI blíží skutečné realitě, ta tenhle film povyšuje trochu výše. Jako v jistém slova smyslu "průkopnický" film to Final Fantasy určitě nemá lehké a měli bychom k němu i z toho důvodu být trochu shovívavější. Vzpomeňte na 1. díl Jurského parku. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Škoda, přeškoda. S herní předlouho FF to má společného pouze to, že jde o zachraňování planety. Ikdyž na obranu je třeba říct, že průměrná hrací doba FF je někde přes 50hodin čistého času a to zde jaksi nejde. :-) Kvalita zpracování je úchvatná, to musí přiznat každý, ale taky jsem se místy neubránil pocitu "plastikovosti" postav a pro příště bych prosil, zapracovat na mimice tváří. :-) Myslím ale, že se v brzké době podobného kousku těžko dočkáme, jelikož za 8 let se nic podobného neobjevilo. Tedy, co si pamatuji... :-) 60% ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Final Fantasy: The Spirits Within má prelomovú animáciu, avšak to je asi jediná vec, ktorou by sa mohli tvorcovia chváliť. Po obsahovej stránke to už tak dobré nie je - správanie postáv je neprirodzené, zápletka je neoriginálna, nie je tu žiadny hlboký význam a podobne. Nie je to film spravený s citom a s dušou, je to len nič nehovoriace chaotické sci-fi, ktoré je najviac mnohonásobne horšie od hernej série. Nehovoriac o tom, že bol pre mňa film tak únavný a nezaujímavý až natoľko, že sa mi ho podarilo pozrieť celý až po štvrtý raz. No, celý... aj počas štvrtého pokusu som venoval pozornosť niečomu inému, než deju a líši sa to akurát v tom, že som počas sledovania nezaspal, ako sa stalo popri predošlých pokusoch. Odpad nedám, pretože grafická stránka filmu je na rok výroby veľmi slušná, soundtrack nebol hrozný a má to spojitosť s Final Fantasy hrami. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Animace prostředí je kvalitní, ale postavy, i když jsou hyperrealistické tak přesto je poznat, že jsou umělé, právě proto mě moc neohromila, protože na ni lze obdivovat jen ten pokus o realističnost bez nějakého nápadu, což je u mě velký mínus. Příběh jednoduchý(místy až předvídatelný), hudba kvalitní. Některé situace hodně připomínali film Vetřelec a Vetřelci(nebudu scény popisovat, spoilerovat nechci, ale schéma je hodně podobné...)těžko říct, jestli se tvůrci zmiňovaných filmů inspirovali, ale jinak jsem se u filmu nenudil, tak myslím, že 2,5 hvězdičky si zaslouží... a co se týče filmu jako adaptace, těžko říct, já jsem nějaké společné znaky nenašel, snad jen název a tu grafiku(myslím jako, že vypadá dobře) :-) ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Ale jo, graficky rozhodně hodně povedený, ale to další, to už bude hodně záležet na vkusu. Servírováno je zde totiž poměrně náročné sci-fi, kterému by lehce někdo nechtěl uvěřit. Např. problematika jakýchsi vln zní hodně podivně, resp. ty vize, v čem všem se takové vlny nacházejí. No, a že zde má lidstvo co dočinění z marťanskými duchy, to taky není zrovna tradiční myšlenka. Pokud s těmihle věcmi nebudete mít problém, tak si film celkem užijete. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (21)

  • Animátor zodpovedný za vzhľad Aki Ross sa volá Roy Sato. Snažil sa, aby jej postava vyzerala inteligentne, výrazne jej skrátil vlasy a odstránil make-up, pretože z nej nechcel spraviť supermodelku. (Greenpeacak)
  • Celá produkce filmu trvala 4 roky. Když už se natáčely poslední záběry a scény, musely být některé ze scén, jež byly vytvořeny jako první předělány, jelikož technologie za tu dobu tak pokročila, že vedle novějších scén vypadaly zastarale. Také software, jenž se používal při výrobě byl vylepšen a dovoloval tak lepší a detailnější záběry. (Caszidy)
  • Ve své době se jednalo s rozpočtem 137 mil. amerických dolarů a nejnákladnější film, vytvořený na motivy počítačové hry. Zisk však činil pouze 85 milionů amerických dolarů. (Mitchy1)

Reklama

Reklama