Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Enid (Thora Birch) a Rebecca (Scarlett Johansson) práve dokončili strednú školu a lomcuje nimi puberta. Miesto vo fast-foodovej americkej spoločnosti si hľadajú bombardovaním okolia uštipačnými hláškami. Navyše majú depresiu z toho, čo ich čaká. Budú si musieť nájsť nudnú prácu, čakať na prvý románik. Kým Rebecca sa zamestná v miestnej kaviarni a začne si šetriť na byt, Enid je bližšie flákanie sa s neurotickým romantikom Seymourom (Steve Buscemi). Skúška dospelosti je za dverami - obe majú čo robiť, aby si obhájili svoje identity, splynuli so "systémom" a pri všetkých osobných zmenách zostali stále priateľkami. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (322)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý film, který mě podruhé pohltil ještě více, než při prvním shlédnutí. Ústřední herecký trojlístek Birch, Buscemi a Johansson je perfektní, ale hlavní zásluhu na působivosti snímku má bezpochyby Terry Zwigoff (mimo jiné spoluautor scénáře a několika písní). Jen ten komiks, podle kterého byl film natočen, si nějak nedokážu představit. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zbytečně nadhodnocený film, který se nemůže rozhodnout, jestli bude komedií nebo dramatem a nakonec dopadá jako nahořklý příběh o klasickém hledání životních cest. Bohužel ale snad všechno, co je v něm k vidění, už tu nejméně jednou bylo. Zajímavý loser, znuděná a cynická dvojice holek, epizodní role jednoduché premiantky nebo třída plná divných existencí s uměleckým zaměřením. Jestli je něco prvotřídní, je to Steve Buscemi, kterému jsem věřil všechno, od neurotických záchvatů po lásku k deskám. Škoda trochu vypočítavě nedořečeného konce, zbytek je příjemný, ale rychle zapomenutelný. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Ohh, podívej jak jsem roztomilá. - Hmm, jako pytel plnej hadů! Přízračný svět jsem chtěl vidět. Nechtěl jsem ale vědět o čem je. Ani nevím proč, snad kvůli nějakému momentu překvapení, každopádně jsem přistoupil k filmu vyzbrojený ničím. A světe div se.....já to vůbec nepochopil! Jsem jedinej člověk na světě, kterej tak primitivní příběh nepochopil? Tak ať! Tady šlo spíše o zábávu a té se mi v první polovině dostalo vrchovatě. Někdy až příliš. Co se druhé poloviny týče, nevím od čeho bych měl začít. Více prostoru se dostává Thoře Birch, která si roli rebelantský Enid užila dosytosti. Možná to byl právě ten okamžik, kdy se TY dvě holky rozutekly každá jiným směrem, možná. Ale film ztratil na tempu a i na momentu "bumbác" překvapení, kdy by vás měl odzbrojit nějakou netušenou událostí. Nestalo se. Každopádně kvůli Scarlett Johansson a také kvůli písničce Jaan Pehechaan Ho od Mohammeda Rafiho, musím dát 4*. ()

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

I po přečtení komiksu a opětovném (třetím? čtvrtém?) zhlédnutí za plný počet. Předloha je sice o něco "punkovější" (je to dáno epizodickou strukturou - vycházela na pokračování - a absencí Seymourovy postavy), jízlivost komentářů ale film většinou zachovává (což zaručuje Clowesovo jméno v titulcích). Navíc lepší herecké představitelky pro role Enid a Rebeccy mě v tuto chvíli nenapadají. This is so bad it's gone past good and back to bad again. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Podivnej film o ničem a přesto se na to dívá výborně, hlavní zásluhu na tom mají samozřejmě herci. Z nich je jednoznačně nejlepší Steve Buscemi, vypadá jako správnej looser a herecky předvádí jeden ze svých nejlepších výkonů. hned za Buscemim je hlavní postava filmu Thora Birch, ta po americké kráse si vybrala další skvělej film a i tadyje naprosto skvělá, za zmínku tady ještě stojí mladá Scarlett Johansson, která už ve svých 15 letech dokazuje, že zní bude dobrá herečka. Ani se mi nechce věřit, že stejný režisér natočil Santa je úchyl, to je přece jenom film trošku o něčem jiném a rozhodně v sobě nenese spoustu skrytých otázek k zamyšlení jako přízračný svět, no i když.... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Film získal jako první historii nominaci na Oscara za nejlepší adaptovaný scénář, který vychází z komiksu. (Kulmon)
  • Film je adaptací celosvětově známého comicsu "Ghost World". (Bajda)

Související novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (více)

Reklama

Reklama