Reklama

Reklama

Šmoulové a kouzelná flétna

  • Francie La Flute à six Schtroumpfs (více)

Obsahy(1)

Belgický animovaný film o tom, jak šmoulům ukradli kouzelnou flétnu a co z toho vzniklo. (oficiální text distributora)

Recenze (14)

MMR 

všechny recenze uživatele

No moc lidí koukám na šmouly nevstalo. Za to já vstal, díky t.monovi :-) Jinak mé vstávání za poslední týden: Po 11:33, Út: 11:44, St: 11:29, Čt: 11:27, Pá: 11:41, So: 11:35, Ne: 8:04. Takže 5 je povinných, i když to na ně nebylo. Sice se šmoulíci objevili až skoro v půlce pohádky a pohádka měla absenci Gargamela, ale i tak to bylo fajn :-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Půvabný klasický film vycházející z prvního dobrodružství Johana a Pirlouita a šmoulů z 50. let. Ano, skutečně, Peyo kreslil před příhodami ze šmoulí vesničky dobrodružství z belgického středověku, v jejichž jádru se šmoulové (zatím bez Šmoulinky) poprvé objevili. Pro příznivce frankofonní animované školy příjemná povinnost a především radost. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Prvních 40 minut žádného Šmoulu neuvidíte. I proto je to nezajímavá nuda, kdy máte pocit, že se vůbec nedíváte na film se Šmoulama. Až s jejich nástupem na scénu přichází změna. Taťka Šmoula vysvětluje, kdo jsou to Šmoulové a některé konkrétně představí, což je pochopitelné, protože spousta lidí vůbec v tu dobu netušila, kdo jsou ti modráskové. Tento film vznikl totiž nějakých pět let před slavným seriálem. S porovnáním se seriálem je to přesto slabá podívaná. Dá se o něm mluvit jako o takovém nechtěném pilotovi, na kterého se časem zapomnělo. Navíc tu chybí Gargamel s Azraelem, a to fakt dělá hodně. Ze Šmoulů tu mimo jiné chybí Šmoulinka. [336. hodnocení, 14. komentář, 67%] ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Na Šmolkoch som odmalička vyrastal, takže moje hodnotenie dosť ovplyvní aj nostalgia. V tomto prípade sa konkrétne bavíme o prvom televíznom prevedení tejto animovanej rozprávky, ktorý tvorcovia veľmi umne prepojili s pôvodnou predlohou Johana a Čejka, ktorí boli akoby predchodcami týchto "modrých darebákov". Aj napriek tomu, že už teraz som sa pritom aj miestami nudil, štyri hviezdičky musím dať už len kvôli tomu, akým kultom sa Šmolkovia v minulosti stali. 70 % ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Prvních 33 minut žádného modráska neuvidíte. Animace lidských postaviček jako v kresleném Asterixovi a celý děj o kouzelné flétně, která padne do špatných rukou. Zpočátku se zdál snímek nudný a nezajímavý, ale nástupem šmoulíků se vše změnilo - najednou to celé doslova ožilo a bylo to veselé zábavné. "My jsme šmoulové to je hotové, hodně pracujem vlastně šmoulujem!" Peyo stvořil fenomén, jenž nás baví dodnes a nejen v tomto snímku. - 100%. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Autor předlohy (tudíž i Šmoulů) je Pierre Culliford (1928–1992). Zdrobnělina jména Pierre zní Pierrot, což jeho malý bratranec nedokázal správně vyslovit a Cullifordovi říkal zkomoleně Pejo. Autor si tuhle přezdívku později osvojil jako umělecký pseudonym – Peyo. (Landauer)
  • Film byl natočen podle komiksového alba „Johan et Pirlouit - La Flûte à six trous“ (1958). Zde se poprvé objevují Šmoulové, kteří nakonec v oblíbenosti předčili hlavní postavy série a brzy začali vlastní komiksovou řadu. (Landauer)
  • Šmoulové zde nevystupují paradoxně jako hlavní hrdinové, protože původně byli jen vedlejšími postavami komiksu „Johan et Pirlouit“, podle kterého je film natočen. (Landauer)

Reklama

Reklama