Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Je to vlastně krajně nezodpovědné servírovat k snídani vajíčka naměkko! Pod skořápku není vidět, kdyby bylo zkažené, mohlo by vyvolat leknutí, odpor a způsobit celodenní nechutenství!“ Tato slova vykřikuje na své zničené královské rodiče princ Hektor (O. Vetchý). Však také král (P. Nárožný) s královnou (J. Brejchová) mají důvod ke smutku. Těšili se, že předají vládu synáčkovi a sami odjedou na letohrádek. Copak to ale jde? Moc dobře vědí, jak nezodpovědným a lehkomyslným panovníkem by jejich syn byl… Krále napadne požádat o pomoc čarodějnici Valentýnu (N. Boudová). S jejím příchodem na královský hrad se ale začnou dít věci. Když princ vypije nápoj zodpovědnosti – stane se z něj nesnesitelný pedant a puntičkář. Účinky lektvaru byly silnější, než Valentýna předpokládala… (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Brilantní pohádková komedie, která se úspěšně vyhýbá jakýmkoli klišé studiových pohádek a nabízí herecký koncert Petra Nárožného jako roztomilého krále. Nic nelze vytknout ani zbytku obsazení. Všichni hrají s chutí a budete-li se dívat pozorně, všimnete si, že v jednom dialogu o čmelákovi v lihu jistě chybělo málo, aby se herci odbourali. Je to fakt vidět, když se soustředíte. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To byl ale hloupý nápad. Ani nevím koho to napadlo." Královské plány jsou už zkrátka takové, takže princ Hektor si loknul nápoje zodpovědnosti a už je to tady. Penze se nekoná a místo toho nastupují královské mise v přestrojení mezi prostý lid, královské porady o půl šesté ráno a samozřejmě počítání králíků. To je vynikající rozjezd pohádky, kterou svými hláškami neustále osvěžuje král Nárožný a já se přiznám, že jsem se pobavil mnohem hlasitěji, než etiketa našeho království připouští. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vtipná pohádka s perfektním Petrem Nárožným a roztomilou Nelou Boudovou, které to neobyčejně sluší. Navíc lásku s Ondřejem Vetchým jim lze opravdu věřit. "Trocha špiritusu. Chtěl jsem si do toho naložit čmeláka a pozorovat ho." ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zmatený, lehce degenerovaný král chce, aby to syn dotáhl dál než on sám, k tomu je ale třeba, aby synek začal být zodpovědný. Čarodějka, která si sama odčarovala paměť, vyučená u čarodějky, která se definitivně sama zaklela v kočku, je jistě nejlepším možným řešením, tedy ne ona, ale lektvar, který princi uvařila, on chudák (no opravdu pitoma, celý tatínek) myslel, že na nechutenství. A princ se i zodpovědně zamiluje a vlastně jediné, co se nepodaří je, že králi není umožněno sledovat čmeláka ve špiritusu. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Spoilery: Královští rodiče žádají čarodějnici o pomoc s laxním synáčkem, potom se řeší, jak do prince dostat nápoj odpovědnosti, potom jak mu tu odpovědnost trochu srazit a nakonec jak zařídit, aby si vzal princeznu a ne tu čarodějnici. Dopadne to dobře. Pod dementním názvem "Čarodějné námluvy" se překvapivě skrývá nejfundovanější pohádka na téma problematiky generační výměny. A jelikož má jít o výměnu Nárožný - Vetchý, počítejte s tím, že to bude na krev. O všech hlavních i vedlejších postavách platí, že jsou sice karikaturní, přesto ve svých funkcích zcela náležité (král, královna, princ atd.), což se často nevidí (zvlášť to vyniká u princezny: má jít o protivnou postavu, přesto její karikovanost nepřekračuje únosnou mez nevkusu a její "duchaplná konverzace" je jak opsaná z klasických románů). Dvojice Nárožný+Brejchová je možná obtížně představitelná, nicméně perfektní a skvěle se doplňující. Doporučuji. (Jo a jestli jsem dobře slyšel, tak první slovo celého filmu, totiž čarodějnicí pronesené zaklínadlo, je "Faidros". Co to má mít společného s Platónem, ovšem netuším.) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která vůbec není pro děti, sice nedosahuje svým vtipem kvalit Nekudovy Hloupé pohádky, ale nestydatě jí konkuruje. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Komediální génius Petr Nárožný ze sebe excelentním způsobem sype jednu skvělou hlášku za druhou v navýsost příjemné a opravdu vtipné televizní pohádce. A to tvrdí člověk, který téměř všechny české (nejenom) televizní pohádky považuje za otravně studiové, neúnosně škrobené a k nepřežití nudné. 70 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

To je tak, když si Nárožný ukradne celou pohádku pro sebe. Ostatní kolem něj jen přizvukují. Scénář moc slaboučký, čarodějnice rozhodně nepatří do potenc. okruhu nástupnic trůnu, ale zase se mi líbila ta přímočarost, po první scéně seznamovací to začne odsýpat. Boudová je fajn, ale nikdy nebyla hezká ženská a hrát milovnice by neměla. Ta úvodní fotka co tu máme, vypadá jak Aneta Langerová ve videoklipu :) ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Víc pitvořivé než pohádkové. Herci si zřejmě užívali jazykové hříčky a občasné nápady, které ale sotva dětští diváci docení. Pro mě byl celý příběh zbytečně dlouhý a předem jasný. Herecké obsazení až na princeznu bylo výtečné, ale celkové podání takové nemastné neslané - podobně jako jídlo podávané princi. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

To je tak přehnaně vtipné, až to na tu přehnanou vtipnost dojíždí. Občas se člověk zasměje, ale častěji je to až nepříjemně střelené, fóry jsou zde pro fóry, a ne aby pobavily, a některé vtípky jsou už tak nějak zbytečně a navíc (např. čichací sůl nad zlato. Navíc je to zdlouhavé - půl hodiny se hraje o to, jestli princ vypije lektvar, a když ho vypije, tak aby zas nebyl zodpovědný. Vetchý navíc chvílemi tak těžce přehrává, až vypadá spíše jako dementní synek s roztroušenou sklerózou, a ani čarodějnice by se do takového pitomečka hihňavého nezamilovala. Ale jak říkám, pár vtipů je povedených, jenže na tu stopáž je jich málo, více je těch nepovedených až trapných. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Petr Nárožný je jeden z nejlepších králů naší televize. Vzor degeneráta. Velice osvěžující přístup k této figuře. "Tvůj děd byl blázen." "Neyl. Měl jenom trvalé potíže s hlavou." ()

stub 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné překvapení v podání nízkorozpočtové tv produkce. Nemyslím, že by děti sofistikovaný humor příliš ocenily, naopak - dospělý a alespoň trochu chápavý divák si rozhodně přijde na své. Pro ilustraci: "...Důvěřuj, ale prověřuj..říkali to ti mudrci z východu..." ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Tradčině rozjančený (ale opět neodolatelně vtipný) výkon Nárožného mírní klidný projev Brejchové, což vytváří velmi zajímavý kontrast. Příjemná (polo)crazy pohádka. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A kdo to zařídí ??" - "No ty !! Za co tě platím ??" - "Ale vždyť vy mě vůbec neplatíte !!" - "Ale já vim, ne ?! To se jen tak řiká, to je jen taková fráze !!" ;) ()

argenson 

všechny recenze uživatele

To je taková sranda, že když to chvilku sranda nebyla, tak jsem byl skoro uraženej, že to není sranda furt. Výborná věc. ()

Reklama

Reklama