Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o zámku, kde si všichni rádi hrají... Pohádka vypráví o princezně (S. Nálepková), která se královským rodičům (P. Nárožný a I. Janžurová) narodila jako mechanická hračka. Na první pohled to vypadá jako jistá výhoda, neboť zlobí-li takové dítě, rodiče ho prostě nenatáhnou. Dostaví-li se ale čas dospívání a s ním i první láska, už to tak jednoduché není. Však také měla princezna Mařenka se svou „zvláštností“ nemalé potíže… (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Já bych do toho kopla !! Tady abych pořád jen něco natáčela !! ;) Jedním slovem divočina !! Neuvěřitelnému paskvilu nedětsky satirické "taškařice" a nepovedené muzikálové žumpy neupřete jistou dávku originality v té nejvyšší možné míře, několik slušných dialogů a především jména postav dokazují snahu, bohužel však co vypadalo vtipně na papíře, se pod režijní taktovkou roztěkané Koutné, očividně omámené něčím nepocházejícím z této galaxie, změnilo v pomník trapnosti, který nemá dětem absolutně co nabídnout, soudím tak z vlastní zkušenosti, mně osobně se totiž Princezna na klíček nelíbila ani jako dítěti školou povinnému .. Kam se poděla přívětivá atmosféra a roztomilost jejích typických pohádek ?? Ztratila se v prvoplánovité pitoresknosti a jinakosti, která vykrádá velkou spoustu jiných pohádek či seriálů, což dokazuje například Vladykův princ ing. Horáček jako ekvivalent jeho vlastní jiné role pradědečka z Křečka v noční košili, aby je vtipně ozvláštnila, u scénáristy Josefa Hanzlíka, který si však s humorem příliš netyká, tuším zde podobný záměr jako u geniálního Karla Čapka, k jehož kouskům pro děti se však tato křeč nemůže ani přiblížit, vtipu je zde pomálu, estrádní improvizace komediální "elity" mě uráží a ty rádoby inteligentní popěvky ji definitivně pohřbívají.. ()

dogrose 

všechny recenze uživatele

Moderní pohádka, která je bohužel chybně kompozičně postavená. Výsledkem je tak estráda, jakoby jednotlivé výstupy bez pevnější souvislosti, s proměnlivou kvalitou dialogů. Chybí zápletka a hlavní motiv - všechny postavy jsou divné nebo záporné, není komu fandit, s kým se ztotožnit. Pohádka by v zásadě skončila špatně (vítězstvím tria podvodníků), kdyby nebyli (náhodou) odhaleni snad jedinou kladnou postavou (chůva v podání krásné Mileny Dvorské). Neúměrně natahované, několikrát jsem si říkala: teď už to musí skončit. Výborné herecké obsazení, dobrá hudba, zajímavé motivy (princezna na klíček, zasazení do přelomu století; král a královna nejsou líní, ale technicky zruční, Světlana Nálepková pohybově výborná, apod.) - ale ani to nestačí k tomu, aby se na výsledek dalo dívat. Pohádka se mi nelíbila již v době svého vzniku, dávali ji tenkrát o Vánocích. Jedna z těch horších pohádek Libuše Koutné. Určitě by stálo za to pohádku natočit znovu. Zajímavé je, že scénář napsal Josef Hanzlík, básník a spisovatel pro děti, mj. autor pohádky s nejdelším názvem, kterou najdete v Novém špalíčku českých pohádek. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ženy mají tendenci hledat v partnerovi svého otce. Princezně z téhle pohádky se to povedlo, její manžel, princ inženýr Horáček, je stejný technický nadšenec, jako je její otec. A princezna sama sbírá panenky, stejně jako je sbírala její maminka královna. Snad se v příští generaci narodila princezna s nějakou lepší mechanikou než s klíčkem na zádech. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Ale jo, ze všech těch nedělních českých pohádek, které jsem viděl tahle velmi výrazně vybočuje... A naštěstí k lepšímu... Mnoho vtipných gegů, sice ne zcela původní pohodková linie, což ale z této pohádky dělá netradičnější a pěkně koukatelnou pohádku... No a co stojí za zmínku je skvělé obsazení, které Petrem Nárožným začíná a pokračuje přes paní první Dámu a udýchaného Trávníčka až k Lábusovi, Vladykovi a Kaisrovi. Všichni tyto čeští herci podali v této české pohádce skvělé herecké výkony... :-) ()

topi 

všechny recenze uživatele

Oldřich Kaiser jako Hugo Kocórek z Brna mě dostal! Bláznivá a ztřeštěná pohádka, ve které si to všichni herci vehementně užívají. To je radost sledovat!! Osmdesátky nepřály jen zahraničním akčním filmům, komediím nebo hororům, ale i českým bláznivým pohádkám, které v těchto létech vznikaly. Novodobé paskvily postrádají vtip a hlavně hereckou elitu, která u nás dříve kralovala. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Exteriéry na natáčely na zámku Veltrusy ve Středních Čechách. (Mackin)

Reklama

Reklama