Pokud mi někdo řekne, že nemá rád Jiřinu Bohdalovou, pak mu můžu vřele doporučit toto dílo.Zde se Bohdalka objevuje v úplně jiné rovině, rozhodně ne s tím svým připitomělým úsměvem, který používá snad v každém filmu. Zde předvedla i jinou rovinu svého herectví a řekl bych že obstojně. Jí se může vyrovnat snad jen........ vlastně nikdo. Ostatní herci v mezích normy až na Lukavského. Profesor Lukavský tentokrát velice zklamal.(1.2.2004)

Nadprůměrná televizní adaptace, kterou ale šíleně sráží dolů špatné kostýmy a kulisy. Promiňte, ale takhle se za protektorátu rozhodně neoblékalo a ta závodní jídelna...wtf?!?(6.5.2007)

Silná dramatická látka povyšuje tuhle kvalitou zpracování a rozpočtem jen průměrnou televizní záležitost na čtyřhvězdičkovou úroveň. Bohhdalová i Brzobohatý podávají slušný výkon, ale například v Kachyňově " Uchu" byli ještě o třídu lepší. Frýd napsal zajímavou konverzačku, ze které je tíživá atmosféra protektorátu opravdu cítit.Celkový dojem 70 %.(6.5.2007)

Je to taková nenápadná televizní inscenace, která se ve dnech významných výročí nesměle krčí mezi pompéznějšími pořady. Snad by si ale zasloužila větší pozornost. Vrací se ke zlým časům naší vlasti a upozorňuje alespoň na jeden z těch miliónů smutných osudů. V rámci televizních her je to obdivuhodné dílo s dobrými hereckými výkony.(27.10.2005)

Zasutá, zapomenutá věc. Scénář, režie a herci snesou srovnání s jakýmkoliv světovým filmem tohoto typu. Výprava a kostýmy jí bohužel moc nepomohly.(8.5.2009)

Mohl bych podepsat Divočákův komentář. Nejen kostýmy, ale i ty účesy jsou hrozné - copak za protektorátu se nosily takový kotlety, jaké zde mají třeba postavy režiséra a scénáristy? A pravdu má i Gudaulin: Bohdalová (i Brzobohatý) jsou v Uchu ještě o třídu lepší. Ani ty dialogy nejsou nijak geniální (kam se to hrabe třeba na protektorátní seriál Byl jednou jeden dům, mimochodem také dílo Františka Filipa). Prostě průměr.(6.5.2007)

Obsahově velmi kvalitní drama, inspirované osudem české herečky Anny Letenské. Vyšší hodnocení však sráží zcela nezvládnutá výprava. Rekvizity, exteriéry, kostýmy a líčení vypadají jak ze sedmdesátých let (účesový out-fit Bohdalové hovoří za vše). A co měla znamenat ta proletářská jídelna? V Protektorátu? Na Barrandově? Ehm! A samozřejmě, že protektorátní film neprodukoval nic jiného, než velkolepé limonádové muzikály (v tom vidím zcela konkrétní parodii hudebních veseloher s Jarmilou Kšírovou / Marikou Rökk). Herecké výkony standardní, ovšem Martin Růžek Miloše Havla fyziognomií nepřipomíná ani v nejmenším. Jako celek je inscenace slušný průměr, který ale díky těmto chybám diváka spíše znechutí.(9.11.2008)

Tento námět si rozhodně zasloužil větší rozpočet (viz Divočák a Exkvizitor) a možná i velké plátno. Tak by daleko lépe vynikly výborné herecké výkony a koneckonců celý příběh. Rozhodně se jedná o výborný televizní film.(6.5.2007)

Zajímavé téma pro mě dosud zcela neznámého snímku sráží průměrné zpracování a nikterak oslnující výkony herecké. Obzvláště JB mě, na rozdíl třeba od Ucha, vůbec nepřesvědčila...(8.5.2009)

Výborný televizní film, který mě upoutal především svou atmosférou a výkony Jiřiny Bohdalové a Radoslava Brzobohatého. Zaujala i postava producenta v podání Martina Růžka a v miniroli se objevil velmi mladý Oldřich Kaiser. Prostředí filmových ateliérů je zajímavé vždycky, zde je ale jen kulisou k tragickému příběhu. Námitky ke kostýmům, účesům a podobně nepovažuji za podstatné, jde o televizní tvorbu, kde si štáb musel vystačit s minimem finančních prostředků. S ohledem na to naopak vypadá výsledek i co se týče výpravy velice dobře. (František Filip je český televizní fenomén.)(8.5.2009)

• jitrnic

U této adaptace jsem se smál, až jsem plakal (což je asi u protektorátního dramatu špatně). Moc se mi nedařilo vnímat děj, který tím pádem raději nehodnotím. Co jsem shledal velice zábavným je z téměř každého záběru na sto honů páchnoucí počátek sedmdesátých let - ty rádiovky, jupky, ústřední topení, bílé pláště, socialistické budovy... Přizdobeno omšelými dialogy a přehrávající Jiřinou Bohdalovou (přes všechnu její snahu jsem v ní pořád viděl jen Bohdalovou v divném ohozu)... Jako zábava na sváteční televizní dopoledne dobré. Jako drama směšné.(8.5.2009)

Jakkoli se mi J.Bohdalová za posledních deset let "přejedla" svou nadpřítomností na všech kanálech všech TV stanic, na které se člověk podívá, v téhle inscenaci podala výkon, před nímž nelze nesmeknout...(5.5.2008)

Tak závodní jídelna opravdu ovzduší protektorátu zrovna dvakrát nepřipomínala a Jaroslav Moučka, který vezl herečku tím autem, když utekla, je pro mě natolik spjat s normalizací, že jsem si ten Protektorát taky nemohl příliš představit, jinak ale film musel zaujmout skvělými hereckými výkony i rychlým spádem. Na Ucho ale nemá.(8.5.2009)

Příběh má velmi silnou atmosféru, a i přesto, že mi Bohdalová nesedne a snaha o dobové kostýmy byla nulová, děj je skvěle stupňován a na konci mě to zcela vzalo.Nádherně vykreslena všudypřítomná bezmoc a snaha zachránit každý sám sebe.(8.5.2009)

• Lish84

Nejsem sice znalec, ale muzikálová čísla, které zde filmaři natáčí, mi do éry českého filmu počátku 40. let rozhodně nesednou. Jakoby sem zabloudila z filmu Dáma na kolejích. Jistě jde o tvůrčí záměr, ale jeho smysl vůbec nechápu. Navíc tyto taneční výstupy vždy spolehlivě pohřbívají napětí, které se v přestávkách mezi nimi daří jakž takž vybudovat. A ani jinak se filmařům dobu děje moc evokovat nedaří. S ohledem na námět je také film zbytečně dlouhý. Jediný výrazný klad je Jiřina Bohdalová, která s úspěchem ztvárnila jednu ze svých dramatických rolí.(14.5.2007)

• jakoby

Pri vsi ucte k Anne Letenske, toto s ni nema nic spolecneho.!!! Koketni Bohdalka a kulisy a obleceni ve stylu sedumdesatych let dvacateho stoleti srazi kvalitu a auteticnost filmu az na na dno. Jedna hvezdicka jen za uvodni titulky.Kat nepocka, urcite sel pryc , divat se na neci lepsiho. A to muze byt cokoliv.(31.5.2011)

Dobře zpracované téma a výborný výkon "gestapáka" Brzobohatého!! Vyvedené dílko!! Za čtyři!!(20.5.2003)

Docela sugestivní, ale ty kostýmy, hrůza.(8.5.2009)

Úžasná Bohdalová v jedné ze svých nejlepších charakterních rolí.(1.1.2011)

Jiřina Bohdalová zde hraje opravdu zcela nestandartně, což neznamená, že špatně, naopak. Je to asi takový výkon, jako od Bolka Polívky v Zapomenutém světle!!!! Pobavil mě pan Lukavský. Jakoby nadčasově ukazoval jednoho zneuznaného drrrrrrrrramatika, pardon, vlastně kulisáka.....(10.5.2011)

<< předchozí 1 2