Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S filmem Příšerky, s.r.o. pootevřete dveře do světa podivných figurek a rošťáků, kteří rozesmívají každého přímo ďábelským smíchem. James P. Sullivan a Mike Wazowski pracují v továrně Příšerky, s.r.o., největší společnosti v Monstropolis, která přeměňuje křik na elektrickou energii. Všichni tam věří, že děti ze světa lidí jsou nebezpečné a žádná příšerka se jich nesmí dotknout, Proto všechna ta monstra dokonale vyděsí, když se do jejich světa nedopatřením dostane malá holčička Boo. Sulley a Mike dělají vše proto, aby ji bezpečně vrátili do jejího dětského pokoje, odkud se ztratila. Čekají je ale přímo příšerné překážky, než se jim to povede. Nikdo nikdy ještě nevymyslel film, ve kterém by se objevilo tolik podivuhodných postaviček a příšerek, Spolu s dokonalými dialogy a neuvěřitelným humorem pro děti i dospělé se tato komedie okamžitě od svého vzniku zařadila mezi největší světové hity! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (670)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna z mojich najobľúbenejších Pixaroviek nápadito čerpá z hororového žánru, čo sa týka rôznych potvôr a ich správania. Hlavným plusom je ale parádne ústredné duo, ktoré si ma získalo od prvej sekundy a bavilo ma ich pošťuchovanie. No a aj zápletka sa Pixaru vydarila asi ako vždy v tej dobe. Je to jeden z tých filmov u ktorého zbožňujem SK dabing, ktorý je vtipnejší ako originál. 10/10. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zábavné, napínavé, dojemné, svižné. K tomu originální zápletka, tuna nápadů na každém kroku, kulometná palba fórků, nadhled, hlášky z nichž některé se u nás zařadily rodinného slangu, povedená trojka hlavních hrdinů (Boo si prostě nelze nezamilovat). A téměř žádná chyba, která by kazila dokonalý zážitek. Nenudili jsme se ani vteřinu. Pixar ve vrcholné formě předhodil malým i velkým divákům jeden ze svých nejlepších kousků. A po repríze na tom nehodlám změnit ani slovo! ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Milý příběh s naprosto geniální animací, v níž má své nejčetnější místo postavička Sullyho. Příběh je přednostně určen dětem, ale dokáže zaujmout i dospělé, byť tentokrát neoplývá "dospěláckými" hláškami. Mě osobně nejvíce zaujala postavička Mika Wazowskiho, která se velmi líbila i mé čtyřleté neteři, a ta si ji od shlédnutí filmu stále kreslí. :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Práve som si spomenul, aké to bolo, keď ťa moje oko videlo prvý raz.“ Johna Goodmana (a sem tam i Billyho Crystala) mám rád, pestrofarebné, veselé a originálne pixarovské svety zbožňujem od TOY STORY 2 a keď som ako malý videl DETSKÚ HRU, dával som si počas nasledujúcich nocí dobrý pozor, aby mi z postele nevisela noha alebo ruka. Takže MONSTERS, A.S. mám rád. Vrátane rozkošnej Boo a jej „cica cica“. Príliš mi neprekáža dokonca ani to, že snímka je orientovaná na detského diváka viac, než má Pixar vo zvyku. Veď už kvôli všetkým tým farebným figúrkam (a vlastne farebnému úplne všetkému) návšteva sveta príšer stojí za to. Bohužiaľ, koniec sa do predchádzajúceho deja vôbec nehodí (a nik mi nevyhovorí, že chlapci a dievčatá z Pixaru nemajú odvahu na niečo temnejšie. MAJÚ, tým som si istý.). Čerešničkou na torte sú „pokazené“ zábery, občasné odkazy pre geekov („Rezervoval som stôl u Harryhausena.“) a výborný vtip na pokračovanie (ustavičná kontaminácia smoliarskej príšerky). Ale mňa tento inak plus mínus podarený kúsok nikdy príliš nebavil. Kino Považan NMnV 2002 ()

numi 

všechny recenze uživatele

Pixar opět dokazuje, že umí a že na něj poli animovaného filmu nikdo nemá (až na výjimky). Výborně propracovaný svět strašidel i samotný systém strašení je bezchybný, každá příšerka je originální, příběh strhující, nenatahovaný a dostatečně krátký, film zbytečně nehraje na emoce, ale snaží se prostě a jednoduše diváka pobavit - prostě nefalšovaná rodinná zábava se vším všudy. Komické gagy střídají neomalené romantické výlevy obou hlavních strašidel (ať už k opačnému pohlaví či dítěti), do toho sem tam vpadne nějaká ta akční scénka, která si nic nezadá ani s hranými (a mnohem nákladnějšími) scénámi. A nesmím ještě zapomenout na dva naprosto slizké slizouny, kteří mají svůj osobitý šarm a styl a bez kterých by to prostě nebylo ono. Příjemná oddechová zábava pro celou rodinu! A to se jen tak nevidí. [říjen 2006] ()

Galerie (130)

Zajímavosti (59)

  • V závěrečných titulcích se mezi herci objeví také děti, jejichž křiky byly použity ve filmu. (Mr.Critic)
  • Na konci záverečných titulkov je upozornenie: "Pri tvorbe tohto filmu nebolo ublížené nijakým príšerkám." (Phosphorus)

Související novinky

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

10.04.2019

Server The Hollywood Reporter přišel s informací potvrzující předchozí plány studia Disney oživit sérii Příšerky s.r.o. na chystané streamovací službě Disney+. Seriálový projekt nese název Monsters… (více)

Hugh Jackman ve městě duchů

Hugh Jackman ve městě duchů

05.05.2009

Produkční společnost Seed Productions, kterou vlastní Hugh Jackman, zřejmě spojí síly se studiem Disney. To právě zakoupilo práva na blížící se komiks Ghostopolis. Hugh bude produkovat filmovou… (více)

Reklama

Reklama