Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S filmem Příšerky, s.r.o. pootevřete dveře do světa podivných figurek a rošťáků, kteří rozesmívají každého přímo ďábelským smíchem. James P. Sullivan a Mike Wazowski pracují v továrně Příšerky, s.r.o., největší společnosti v Monstropolis, která přeměňuje křik na elektrickou energii. Všichni tam věří, že děti ze světa lidí jsou nebezpečné a žádná příšerka se jich nesmí dotknout, Proto všechna ta monstra dokonale vyděsí, když se do jejich světa nedopatřením dostane malá holčička Boo. Sulley a Mike dělají vše proto, aby ji bezpečně vrátili do jejího dětského pokoje, odkud se ztratila. Čekají je ale přímo příšerné překážky, než se jim to povede. Nikdo nikdy ještě nevymyslel film, ve kterém by se objevilo tolik podivuhodných postaviček a příšerek, Spolu s dokonalými dialogy a neuvěřitelným humorem pro děti i dospělé se tato komedie okamžitě od svého vzniku zařadila mezi největší světové hity! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (670)

repe 

všechny recenze uživatele

Propracované, pohádkové a vtipné. Pixar, ano. Ale také velmi originální nápad. Dětský jekot jako zdroj energie? Sofistikované tovární systémy s milióny dveří, tvrdý řád a strašící zaměstnanci, totiž monstra? No to se ví, že z toho je trhák. Je to určené spíše dětem, ikdyž se mi to ze začátku nezdálo. Je to podáváno tak, jako kdyby děti byli mnohem děsivější (ruku na srdce, někdy to tak je), což je pro ně určitě koukatelnější. Po jakém jiném filmu je můžete sledovat, jak koukaj do skříní a pod postel s cílem potkat toho chlupáče, sledovat jak se bojí on a zasmát se? Třešničkou na dortu jsou závěrečné titulky a "herecké" bloopery. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k originálnímu námětu bych čekal větší invenci a více vtipu. Ale na druhou stranu, většina animovaných filmů to má se mnou těžké - cením si výborné animace, celkově je to většinou hezké a milé, ale nějaký extra emoční dopad to na mě nemá. Příšerky s. r. o. jsou pro mě také takovým filmem. 3,5*. ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Krásně zpracovaný film s ještě roztomilejšími příšerkami. Sallym a Mikem.Ůkolem těchto potvůrek je strašit děti a získávat jejich křik,který potřebují.A právě tito dva se s jedním takovým dítětem potkají,protože uteče ze svých dveří a dostane se do světa příšerek.Co všechno s ním tito dva prožijí zjistíte,když se na tenhle film podíváte. :-) 82% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Již z plakátu, "obalu" a od úvodních obrazovek je jasné, že Příšerky nebudou žádní strašáci do zelí, natož něco ve smyslu animovaných cryters. Pohádkovému a mírumilovnému ražení napovídá i pestrobarevné ražení všech strašidel a tak je každému jasné, že o veselou pohádku se šťastným koncem nebude nouze. A taky, že nebyla... :-) 75% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pixar prostě umí. Na rozdíl od Disneyho dokáže zabavit jak děti, tak teenagery, tak dospělé. Krásná animace, originální příběh, pěkná hudba, nejrůznější gagy. Takto má vypadat každý animák a ne jen ty od Pixaru. To bych asi chtěl moc. A tak tedy za jedinečnost a originalitu spojenou s téměř dokonalou animací nemůžu jinak než za pět. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (59)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. října 2001 v Los Angeles. (Varan)
  • Sulley má na sobě 2 320 413 digitálních chlupů. Renderování jednoho jeho framu proto zabralo 11-12 hodin. (Karlos80)
  • Zkratka s.r.o znamená „s ručením omezeným“. Zkratka Inc., která je použita v originálním názvu filmu (Monsters Inc.), znamená „Incorporated“ neboli „Tvořící korporaci“, což je v USA specifický firemní právní statut, který ovšem neodpovídá českému s.r.o, tomu v USA odpovídá zkratka LLC neboli Limited liability company. Jedním z hlavních rozdílů je, že společnost s ručením omezeným nemůže vydávat akcie a tento statut je obvykle používán pro menší, lokální firmy. (vojtaruzek)

Související novinky

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

10.04.2019

Server The Hollywood Reporter přišel s informací potvrzující předchozí plány studia Disney oživit sérii Příšerky s.r.o. na chystané streamovací službě Disney+. Seriálový projekt nese název Monsters… (více)

Hugh Jackman ve městě duchů

Hugh Jackman ve městě duchů

05.05.2009

Produkční společnost Seed Productions, kterou vlastní Hugh Jackman, zřejmě spojí síly se studiem Disney. To právě zakoupilo práva na blížící se komiks Ghostopolis. Hugh bude produkovat filmovou… (více)

Reklama

Reklama