Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S filmem Příšerky, s.r.o. pootevřete dveře do světa podivných figurek a rošťáků, kteří rozesmívají každého přímo ďábelským smíchem. James P. Sullivan a Mike Wazowski pracují v továrně Příšerky, s.r.o., největší společnosti v Monstropolis, která přeměňuje křik na elektrickou energii. Všichni tam věří, že děti ze světa lidí jsou nebezpečné a žádná příšerka se jich nesmí dotknout, Proto všechna ta monstra dokonale vyděsí, když se do jejich světa nedopatřením dostane malá holčička Boo. Sulley a Mike dělají vše proto, aby ji bezpečně vrátili do jejího dětského pokoje, odkud se ztratila. Čekají je ale přímo příšerné překážky, než se jim to povede. Nikdo nikdy ještě nevymyslel film, ve kterém by se objevilo tolik podivuhodných postaviček a příšerek, Spolu s dokonalými dialogy a neuvěřitelným humorem pro děti i dospělé se tato komedie okamžitě od svého vzniku zařadila mezi největší světové hity! (Magic Box)

(více)

Recenze (670)

Lima 

všechny recenze uživatele

Další masterpiece od PIXARů, u kterého jsem se bavil ještě víc, než u tolik přeceňovaného Shreka. Skvělá animace, originální a vtipný příběh a do toho všeho hlasy Stevea Buscemiho a Johna Goodmana. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Skvělé dílko. Vtipné, napínavé, skvělé po technické i hudební stránce plné jak narážek pro odrostlejší publikum, tak sympatických oblůdek a hlášek pro děti. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky výborně zvládnutá animovaná komedie, i když zaměřená na dětštější publikum. Jen by mě zajímalo jak se ve skutečnosti jmenovala Boo;) Na rok 2001 skutečně působivé, i když není náhoda, že krom Sullyho jsou všichni gumoví/kožovití. BTW ty distribuční názvy jsou skvělá obchodněprávní loterie:)) Není to nic myšlenkově světoborného, ale funguje to úžasně. 80% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Málokterý film tak přesně vystihuje můj postoj k malým dětem jako tenhle mix caprovské komedie, buddy movie a paranoidního sci-fi. Zvlášť ve své první, méně změkčilé polovině. 85% Zajímavé komentáře: Adman, LuckyStar, MilesTeg, plechulka ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nemusí to být pouze zápor, ale i Pixar stárne. Tenhle jeho animák jsem jako jediný neviděl a i když hlavní téma filmu -je lepší slyšet dětský smích než jekot- by si mohlo dát studio jako slogan, mám od něj raději něco dospělejšího. 70%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tady pozor o tomhle filmu se moc nemluví,ale mělo by .Opravdu mezi animáči asi skoro nejvtipnější ja jako xx leté dítě vím o čem mluvím.ale i scénař měl uroveň. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Milý příběh s naprosto geniální animací, v níž má své nejčetnější místo postavička Sullyho. Příběh je přednostně určen dětem, ale dokáže zaujmout i dospělé, byť tentokrát neoplývá "dospěláckými" hláškami. Mě osobně nejvíce zaujala postavička Mika Wazowskiho, která se velmi líbila i mé čtyřleté neteři, a ta si ji od shlédnutí filmu stále kreslí. :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tržby vrátane obnovenej 3D premiéry __ ║Rozpočet $115miliónovTržby USA $289,916,256Tržby Celosvetovo $573,800,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $28,276,791 //počet predaných kusov 1,019,166 od roku 2013 Tržby za predaj DVD v USA $5,008,928 //počet predaných kusov 247,380/85%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Perfektní animák plný hromady nenáročného vtipu! Kam se hrabe dnešní až přeplnění Shrekové, tahle záležitost je originální nářez v poddání dvou dokonalých příšerek a roztomilé holčičky. Postavy jsou sympatické a některé bonusy na dvd včetně nového autíčka toho malého očka opravdu stojí za to(a to ani nemluvím o závěrečných titulcích samotného filmu!nepřehlédnout:)). Rodinný film, který bude bavit všechny bez rozdílu věku a je bohužel hodně zastrčený za všechny vybroušené (a přebroušené) animované diamanty jako je Shrek, Hledá se Nemo(všimnete si Nema v Příšerkách?:) a nebo třeba Úžasňákových. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na Pixar překvapivě dětinské; chybí tu ten dospělácký element, který by to povyšoval z výtečné dětské podívané na rodinnou zábavu. ()

May 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí od tohohle filmu čekalo "vyzrálejší" zábavu, je to příliš nasměrováno na ty nejmenší, ale i přesto považuju Monsters Incorporated za nejhezčí Pixar film. Nádherně propracovaná Sulleyho srst, lehkost vtipu a pohádkový nadhled na celou věc... nemůžu si pomoct, prostě nádhera. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Newman: 1. If I Didn't Have You ,2. Monsters, Inc. ,3. School ,4. Walk To Work ,5. Sulley And Mike ,6. Randall Appears ,7. Enter The Heroes ,8. The Scare Floor ,9. Oh, Celia! ,10. Boo's Adventures In Monstropolis ,11. Boo's Tired ,12. Putting Boo Back ,13. Boo Escapes ,14. Celia's Mad ,15. Boo Is A Cube ,16. Mike's In Trouble ,17. The Scream Extractor ,18. Sulley Scares Boo ,19. Exile ,20. Randall's Attack ,21. The Ride Of The Doors ,22. Waternoose Is Waiting ,23. Boo's Going Home ,24. Kitty ,25. If I Didn't Have You, ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vtipný příběh, spousta nápadů, sněžný muž s citronovou zmrzlinou, neskutečně roztomilá Boo, slizký Randall, sladce dojímavá poslední scéna a jeden z vrcholů, které se Pixaru povedlo vyrobit. Nejlepší pohádky totiž vždycky vzniknou tam, kam se ještě nikdo neodvážil. Ve světě příšerek, které nejsou zase tak děsivé a kde si nikdy nejste jistí, kam které dveře vedou a kdo za nimi čeká. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Práve som si spomenul, aké to bolo, keď ťa moje oko videlo prvý raz.“ Johna Goodmana (a sem tam i Billyho Crystala) mám rád, pestrofarebné, veselé a originálne pixarovské svety zbožňujem od TOY STORY 2 a keď som ako malý videl DETSKÚ HRU, dával som si počas nasledujúcich nocí dobrý pozor, aby mi z postele nevisela noha alebo ruka. Takže MONSTERS, A.S. mám rád. Vrátane rozkošnej Boo a jej „cica cica“. Príliš mi neprekáža dokonca ani to, že snímka je orientovaná na detského diváka viac, než má Pixar vo zvyku. Veď už kvôli všetkým tým farebným figúrkam (a vlastne farebnému úplne všetkému) návšteva sveta príšer stojí za to. Bohužiaľ, koniec sa do predchádzajúceho deja vôbec nehodí (a nik mi nevyhovorí, že chlapci a dievčatá z Pixaru nemajú odvahu na niečo temnejšie. MAJÚ, tým som si istý.). Čerešničkou na torte sú „pokazené“ zábery, občasné odkazy pre geekov („Rezervoval som stôl u Harryhausena.“) a výborný vtip na pokračovanie (ustavičná kontaminácia smoliarskej príšerky). Ale mňa tento inak plus mínus podarený kúsok nikdy príliš nebavil. Kino Považan NMnV 2002 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi film od Pixaru a opet bomba. Sice nema na nejlepsi animovany filmy jako Shrek a Toy Story, ale i tak to je velice slusnej nadprumer. Akorat mi prislo, ze herci, kteri priserky v originale dabovali, jsou docela nevyrazny. Nejvetsi klad filmu je obrovska skala ruznejch priserek, je tu prakticky jen jeden clovek a to mala Boo. Grafika je taky pekna a pribeh originalni s predvidatelnym koncem. Proste sem se skvele bavil. ()

Související novinky

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

10.04.2019

Server The Hollywood Reporter přišel s informací potvrzující předchozí plány studia Disney oživit sérii Příšerky s.r.o. na chystané streamovací službě Disney+. Seriálový projekt nese název Monsters… (více)

Hugh Jackman ve městě duchů

Hugh Jackman ve městě duchů

05.05.2009

Produkční společnost Seed Productions, kterou vlastní Hugh Jackman, zřejmě spojí síly se studiem Disney. To právě zakoupilo práva na blížící se komiks Ghostopolis. Hugh bude produkovat filmovou… (více)

Reklama

Reklama