Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S filmem Příšerky, s.r.o. pootevřete dveře do světa podivných figurek a rošťáků, kteří rozesmívají každého přímo ďábelským smíchem. James P. Sullivan a Mike Wazowski pracují v továrně Příšerky, s.r.o., největší společnosti v Monstropolis, která přeměňuje křik na elektrickou energii. Všichni tam věří, že děti ze světa lidí jsou nebezpečné a žádná příšerka se jich nesmí dotknout, Proto všechna ta monstra dokonale vyděsí, když se do jejich světa nedopatřením dostane malá holčička Boo. Sulley a Mike dělají vše proto, aby ji bezpečně vrátili do jejího dětského pokoje, odkud se ztratila. Čekají je ale přímo příšerné překážky, než se jim to povede. Nikdo nikdy ještě nevymyslel film, ve kterém by se objevilo tolik podivuhodných postaviček a příšerek, Spolu s dokonalými dialogy a neuvěřitelným humorem pro děti i dospělé se tato komedie okamžitě od svého vzniku zařadila mezi největší světové hity! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (670)

numi 

všechny recenze uživatele

Pixar opět dokazuje, že umí a že na něj poli animovaného filmu nikdo nemá (až na výjimky). Výborně propracovaný svět strašidel i samotný systém strašení je bezchybný, každá příšerka je originální, příběh strhující, nenatahovaný a dostatečně krátký, film zbytečně nehraje na emoce, ale snaží se prostě a jednoduše diváka pobavit - prostě nefalšovaná rodinná zábava se vším všudy. Komické gagy střídají neomalené romantické výlevy obou hlavních strašidel (ať už k opačnému pohlaví či dítěti), do toho sem tam vpadne nějaká ta akční scénka, která si nic nezadá ani s hranými (a mnohem nákladnějšími) scénámi. A nesmím ještě zapomenout na dva naprosto slizké slizouny, kteří mají svůj osobitý šarm a styl a bez kterých by to prostě nebylo ono. Příjemná oddechová zábava pro celou rodinu! A to se jen tak nevidí. [říjen 2006] ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších animovaných snímok a možno moja najobľúbenejšia. Rodinná komédia vytvorená dokonalou počítačovou animáciou je skvelou zábavou pre všetkých, bez rozdielu veku. Vývoj počítačových technológií ide rýchlo dopredu a Príšerky, s.r.o. sú toho dôkazom. Neoddeliteľnou súčasťou filmu sú graficky pojaté titulky, evokujúce klasickú animáciu šesťdesiatych rokov. Príslovečnú "umelohmotnost" textúr a s ňou súvisiaca "gumovitá pružnosť" pohybov v predchádzajúcich snímkach tvorcovia elegantne využívali únikom do sveta hračiek a hmyzu. Tentokrát dievčatko Boo prenikne do Monstropolisu bez tušenia, že jej hrozí smrteľné nebezpečenstvo. Svojou prítomnosťou odštartuje eskapádu naháňačiek, počas ktorých je postupne rozkryté veľké sprisahanie a zvrátenosť energetického systému spoločenstvá príšeriek. Osvieženie prináša tiež pre animovaný film netypická hudba inšpirovaná jazzom 40. rokov. ()

Reklama

repe 

všechny recenze uživatele

Propracované, pohádkové a vtipné. Pixar, ano. Ale také velmi originální nápad. Dětský jekot jako zdroj energie? Sofistikované tovární systémy s milióny dveří, tvrdý řád a strašící zaměstnanci, totiž monstra? No to se ví, že z toho je trhák. Je to určené spíše dětem, ikdyž se mi to ze začátku nezdálo. Je to podáváno tak, jako kdyby děti byli mnohem děsivější (ruku na srdce, někdy to tak je), což je pro ně určitě koukatelnější. Po jakém jiném filmu je můžete sledovat, jak koukaj do skříní a pod postel s cílem potkat toho chlupáče, sledovat jak se bojí on a zasmát se? Třešničkou na dortu jsou závěrečné titulky a "herecké" bloopery. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nutno zřejmě vzít v potaz stáří snímku. Věřím, že udělat chlupatou hlavní postavičku dalo spousty práce. Animátorsky je to vysoce komplikované i dnes. O špatný snímek se nejedná, ale sdílet zdejší nadšení nehodlám. Zasmál jsem se pouze párkrát. Příběh se mi líbil asi pouze do okamžiku než do snímku vstoupil človíček. Animák je zbytečně až příliš roztomilý. Příliš mi to nesedlo. Asi je škoda, že jsem Příšerky s ručením omezením viděl až na stará kolena. Jako dítě bych jej jistě docenil víc. Pro odrostlejší toho příliš k vidění není z mého pohledu. Slabé 3 *. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tržby vrátane obnovenej 3D premiéry __ ║Rozpočet $115miliónovTržby USA $289,916,256Tržby Celosvetovo $573,800,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $28,276,791 //počet predaných kusov 1,019,166 od roku 2013 Tržby za predaj DVD v USA $5,008,928 //počet predaných kusov 247,380/85%/ ()

Galerie (130)

Zajímavosti (59)

  • Karavan, ve kterém se ocitne Randall, je ten samý jako ve filmu Život brouka (1998). Vedle karavanu si všimněme známého auta Pizza Planet. (SONY_)
  • Zkratka žlutých agentů CDA znamená Child Detection Agency čili Agentura pro odhalování dětí. (Jifo)

Související novinky

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

10.04.2019

Server The Hollywood Reporter přišel s informací potvrzující předchozí plány studia Disney oživit sérii Příšerky s.r.o. na chystané streamovací službě Disney+. Seriálový projekt nese název Monsters… (více)

Hugh Jackman ve městě duchů

Hugh Jackman ve městě duchů

05.05.2009

Produkční společnost Seed Productions, kterou vlastní Hugh Jackman, zřejmě spojí síly se studiem Disney. To právě zakoupilo práva na blížící se komiks Ghostopolis. Hugh bude produkovat filmovou… (více)

Reklama

Reklama