Dobrá zpráva (TV film)
Komedie
Česko, 1997, 35 min
Jan HřebejkHrají:
Miroslav Donutil, Eva HolubováObsah
Dobrá zpráva je bakalářská povídka, která se odehrává na vesnici mezi rekreanty. Miroslav Donutil v hlavní roli znamenitě hraje muže, který si chvíli dělá plané naděje, že se změní politický vývoj, jenž se mu nelíbí. Tato povídka získala v roce 1997 cenu Trilobit za přínos původní televizní a filmové tvorbě. (oficiální text distributora)
golfista
Tahle povídka je určitě jednou z nejlepších v celé historii "bakalářů". Výkon Miroslava Donutila je jedním z jeho hereckých vrcholů. A pouštět by se měla opravdu častěji.(9.5.2003)
Tosim
Miroslav Donutil exceluje v roli protivného komouše, který si na začátku devadesátých let stěžuje všem a na všechno. ŘEKNI MI FRANTO, CO TI V TOM DRUŽSTVU CHYBĚLO? NEBO MĚ CHCEŠ NASRAT???!!! Další mistrovský kousek Hřebejka a Jarchovského z povídkového cyklu na základě diváckých příběhů - Bakaláři.(7.5.2003)
Faye
. „ Sousedy, dobu a rodiče si člověk nevybírá“. Zastánce starých pořádků a proti němu Lucrezia Borgia, teda Maryša. Naprosto úžasné!(18.2.2006)
Radek99
Po téhle povídce měním názor na bakaláře!(18.11.2011)
Oskar
"Dobrý zprávy - dobrý kafe." "Dobrou noc." Čtyři roky po Šakalích letech se na tandem Hřebejk-Jarchovský začalo zvolna zapomínat. Další film se zdál být v nedohlednu, tak vzali zavděk příležitostí chopit se jednoho dílu Bakalářů. Kvůli tradičnímu problému - slabým diváckým námětům - zasáhli o něco víc, než bylo zvykem. A zatímco první dvě povídky si nikdo nepamatuje (i já bych rád zapomněl), z Dobré zprávy se zvolna stává tv evergreen jako Uspořená libra nebo Bohouš. Není divu. Excelentní souboj Donutila a Holubové nemá chybu. Špičkový film, i když jen půlhodinový. 100 %(8.5.2003)
novoten
Spolehlivý Miroslav Donutil a spousta upocené snahy kolem. Pokulhává mi zbytek herců, vtip i zápletka a nemůžu se opřít ani o politicky mířené glosy.(17.2.2006)
Damiel
Dokonalé. Donutil je úžasný bolševik, dvojka Holubová - Klepl mu zdárně sekundují. Kdysi jsem to měl nahrané na VHS a každý den odpoledne si dával repete.(19.12.2006)
veronikav
M.Donutil naprosto úžasný :-)(16.2.2010)
Fanucci
Skvěle zahrané, vtipné a zároveň smutné, protože postav - jakou hraje v tomto dílku Donutil - je okolo nás stále spousta.(17.2.2006)
MJMilan
Tahle povídka má něco do sebe. Donutil naprosto dominantní a úžasný.(22.1.2012)
Jiří K.
Dokonalé, civilní, autentické, humorné, realistické, za pět hvězdiček.(21.11.2004)
jilda
Hnusnějšího komouše než tady zahrál Donutil můžete potkat už jen ve skutečném životě.(11.8.2005)
rakovnik
Donutil, Holubová, Klepl v hereckém koncertu. Krátká bakalářská povídka na téma sousedské vztahy na vesnici po roce 1989. Velmi vtipná s vynikající pointou. Nemá chybu, prostě se bavte :-)(17.7.2010)
kethy
Donutil válel, co,(26.6.2009)
jakeer
Tento filmík som si pozrel kvôli môjmu obľúbenému režisérovi Hřebejkovi, no pri takejto statickej snímke sa jeho réžia veľmi neprejavila. Avšak, kvitujem skvelý herecký výkon Mirka Donutila a plné hodnotenie dávam ja z toho dôvodu, že v rodine mám podobného človeka - môjho deda. A takisto, keď sa jeho socialistické názory skombinujú s alkoholom, amen tma...(29.9.2011)
Dejvi21
Bohumil Klepl má pravdu, ta generace (komunistů) musí vymřít :-).(17.11.2011)
Muztag Ata
Tohle dílko jsem chytnul v televizi náhodou a nakonec jsem zcela bez dechu sledoval půlhodinový brilantní výkon páně Donutila. Jeho komouš těšíc se na návrat ke starým pořádkům je naprosto excelentní a trio Holubová, Klepl, Bedrna mu zdárně sekunduje...(9.3.2006)
Danulinda
Skvělý herecký výkon "bolševika každým coulem" Mirka Donutila.(24.4.2010)
Warden75
Tak pitomé dialogy člověk hned tak neslyší.Donutil hraje svoje,ale Holubová a Klepl-naprostá katastrofa.(18.11.2011)
bosonoh
Je snad nemožné na tomhle mistrovském kousku pánů Hřebejka a Jarchovského najít něco slabého. Já však největší úctu cítím před scénaristou. Tak skvěle podanou rétoriku všech těch "skalních" komunistů asi nenajdete. Ta nemožnost rozpoznat kde u nich hloupost začíná přerůstat v ubohou a lživou hru na překrucování těch nejjednoznačnějších faktů mi připomíná naše "třešničkáře" od lůzy až po "elitu" (bez ohledu na vzdělání a tituly). Kolik jste jich pane Jarchovský v životě musel potkat, aby jste to tak pečlivě odpozoroval? Dokonalosti by nebylo dosaženo samozřejmě díky skvělým výkonům všech herců. Mirosav Donutil je tak přesvědčivý, že mě dokonce přinutil k myšlence jestli tam někde uvnitř něho není také kousek "rudocha". Vím ale že je to "pouze" projev jeho herecké geniality. Povídka patří jednozančně k tomu nejlepšímu co u nás bylo kdy natočeno. Bez nejmenších pochybností: hodnocení nejvyšší.(17.2.2006)