Reklama

Reklama

Bakaláři 1997


Dobrá zpráva (E17)

(epizoda)
  • angličtina Good News (festivalový název)
Komedie / Krátkometrážní
Česko, 1997, 35 min

Obsahy(1)

Dobrá zpráva je bakalářská povídka, která se odehrává na vesnici mezi rekreanty. Miroslav Donutil v hlavní roli znamenitě hraje muže, který si chvíli dělá plané naděje, že se změní politický vývoj, jenž se mu nelíbí. Tato povídka získala v roce 1997 cenu Trilobit za přínos původní televizní a filmové tvorbě. (oficiální text distributora)

Recenze (65)

golfista 

všechny recenze uživatele

Tahle povídka je určitě jednou z nejlepších v celé historii "bakalářů". Výkon Miroslava Donutila je jedním z jeho hereckých vrcholů. A pouštět by se měla opravdu častěji. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Miroslav Donutil exceluje v roli protivného komouše, který si na začátku devadesátých let stěžuje všem a na všechno. ŘEKNI MI FRANTO, CO TI V TOM DRUŽSTVU CHYBĚLO? NEBO MĚ CHCEŠ NASRAT???!!! Další mistrovský kousek Hřebejka a Jarchovského z povídkového cyklu na základě diváckých příběhů - Bakaláři. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

. „ Sousedy, dobu a rodiče si člověk nevybírá“. Zastánce starých pořádků a proti němu Lucrezia Borgia, teda Maryša. Naprosto úžasné! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Spolehlivý Miroslav Donutil a spousta upocené snahy kolem. Pokulhává mi zbytek herců, vtip i zápletka a nemůžu se opřít ani o politicky mířené glosy. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Dobrý zprávy - dobrý kafe." "Dobrou noc." Čtyři roky po Šakalích letech se na tandem Hřebejk-Jarchovský začalo zvolna zapomínat. Další film se zdál být v nedohlednu, tak vzali zavděk příležitostí chopit se jednoho dílu Bakalářů. Kvůli tradičnímu problému - slabým diváckým námětům - zasáhli o něco víc, než bylo zvykem. A zatímco první dvě povídky si nikdo nepamatuje (i já bych rád zapomněl), z Dobré zprávy se zvolna stává tv evergreen jako Uspořená libra nebo Bohouš. Není divu. Excelentní souboj Donutila a Holubové nemá chybu. Špičkový film, i když jen půlhodinový. 100 % ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Podobně jako v seriálu České století se stanete svědky Zabíjení (no, spíše vyprázdnění) soudruha - tentokráte šálkem dvakrát pražené brazilské kávy.. I přes přítomnost ostatních herců Donutilova one-man show, při které se střídavě smějete a máte chuť ho zliskat. Protože ideologie a lidský charakter jsou spojené nádoby, některé generace nikdy nevymřou.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Tak nebylo to špatné, to vůbec ne, ale u zajímavého nápadu to začíná a bohužel i končí a postupem času (s odchodem z hospody) se to celé už jen opakuje. Nicméně Donutil nemá chybu. 60%. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Miroslav Donutil si tuto bakalářskou povídku, zabral pro sebe. Bylo by však originální zajímavé natočit to v obraceném gardu. Taková inscenace, pokud vím, neexistuje. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připadá že jako Tarantino měl před Pulp Fiction své Reservoir Dogs, měl Hřebejk před legendárními Pelíšky toto. I herecké obsazení je dost obdobné - nehledě na autory předlohy. Jak Donutila nemusím, tady svého komanče zahrál naprosto dokonale. Oni mu tyhle role blbů nějak přirozeně sednou. Humor nedře, je přirozený, bohužel místy černý. Při pohledu na dnešní politickou scénu se děsím vědění, že ve vládě je spousta těch, kteří vzpomínají na tenkrát a nějaké to bratrské osvobození by se jim vlůbec nepříčilo. 4 lusky! * * * * ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mno, viděno dnešním pohledem (2013) je to poněkud slabé. Zvláště poté, co jsme si užili oné reálné svobody a poctivých politiků a sociálních zákonů a kdy všichni vládní zloději jsou pozavírání a komunistická strana demokraticky zakázaná. Jako sorry, je to sice zahrané dobře, ale je to jen pravicová agitka intelektuální kavárenské pražské vrstvy. Jenže dneska už si hodně lidí z komunistů legraci nedělá, ale naopak je ze zoufalství volí, protože tu nikdo jiný nezbyl, kdo by nabídl něco pozitivního. Realita je tak nějak jinde, a i ty „pravdy“ z této inscenace jsou trochu jinak, jinde a jiné. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Dokonalé. Donutil je úžasný bolševik, dvojka Holubová - Klepl mu zdárně sekundují. Kdysi jsem to měl nahrané na VHS a každý den odpoledne si dával repete. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahrané, vtipné a zároveň smutné, protože postav - jakou hraje v tomto dílku Donutil - je okolo nás stále spousta. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

Pre všetkých nadšencov absolutistickej vlády tvrdej ruky superpevného štátu (od komančov po náckov) sú "tři hrstičky" asi jediný spôsob argumentácie, ktorý s nimi takpovediac "pohne" :)) Milý malý kraťas s minirolou česko(-slovenského) "Homera Simpsona" pána Bedrnu (po ňom, čiže po 12.sérii Simpsonovcov, už žial Homer nie je pre mňa skutočným Homerom :-/) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Donutil, Holubová, Klepl v povídce s geniálním scénářem. Krátká bakalářská povídka na téma sousedské vztahy na vesnici po roce 1989. Otravný zarytý komunista soudruh Jeleček v geniálním podání Miroslava Donutila, který čeká na další "osvobození" od sovětů, ale dostane se mu pouze akce novodobé Maryši. Nemá chybu, prostě se bavte :-) ()

Reklama

Reklama