Poslední leč Alfonse Karáska (TV film)

Komedie / Hudební

Československo, 1987, 55 min

Někdo honí zajíce,jiný holky, někdo zpívá, někdo se baví.No když ta leč byla poslední,tak to zase nebylo tak špatný a faktem navždy zůstává,že z Janou Paulovou bych si taky nějakou tu leč střihnul.(5.9.2006)

Taková ta průměrná česká komedie se zpěvy a tanci...Takhle se v Československu kdysi dělala (tuctová) zábava... (Miloš Kopecký natočil takovýchto rolí spoustu a pan Podskalský takovéhle oddychovky přímo sypal z rukávu...)(1.9.2007)

Poslední díl trilogie o Alfonsu Karáskovi. Zestárlý a mýty opředený svůdník Alfons Karásek (Miloš Kopecký) tentokrát učí svého nesmělého synovce Lojzíka (Jiří Langmajer, který oproti Copak je to za vojáka ze stejného roku hraje dost křečovitě a obzvlášť pohyb a tanec mu moc nejdou), jak jednat se ženami. Do vzniklých potíží se ale nejvíc zaplétá sám. Oproti předešlým dílům filmu uškodila barva a kulisy „zlatých“ 80. let, takže se s nostalgickým kouzlem starších černobílých dílů nedá srovnat. Taky herecké obsazení je podstatně slabší, alespoň písničky zůstaly dobré.(21.1.2008)

Miloš Kopecký je pro mne naším největším hercem a první role, která se mi při zmínce o něm vybaví, je právě nádherná lidská postavička Alfonse Karáska. Tento díl je můj vůbec nejoblíbenější a je velká škoda, že už se takovéto pohodové písničkové komedie vůbec netočí... Alfons Karásek pro mě nikdy nebyl žádnou tuctovou, ale naopak velmi kvalitní a milou zábavou.(11.1.2009)

Tentokrát se příběh odehrává na mysliveckém honu na Konopišti, kde Alfons Karásek opět osudově potkává několik žen a s každou si musí aspoň.... střihnout duet :) Některé nové verze starších hitů zaváněly trapností (Holky z naší školky na recepci apod.), ale některé songy mě dostaly: Duhová víla v podání Libuše Geprtové s natáčkami a hlavně závěrečné Zvonky štěstí. Paulová nahoře bez... bylo to nutné? Celá "sága" o Karáskovi je fajn, tenhle díl je slabší. Pro mě zde ani tolik nezářil Milda, jako právě spíš ta Geprtová s Jiráskovou.(18.1.2012)

Žádné velké umění, ale Podskalský se ani nesnažil něco takového předstírat. Příjemná a oddechová zábava, která neurazí.(22.4.2011)

Třetí díl trilogie o Alfonsi Karáskovi. Tradiční Podskalského hudební komedie s výstavním hereckým obsazením, ve které během hodiny zazní spousta tehdejších hitů či písní z operet. Příběh vypráví o zestárlém milovníkovi žen Alfonsi Karáskovi, který se snaží svého synovce Lojzíka uvést do tajemství milování. Mezitím mu neustále hrozí, že jej chtěně trefí některý z myslivců cítících se ohroženi jeho pověstí. Musí se nechat, že veškerá hudebn-taneční vystoupení jsou spíše trapná než úsměvná. Celkově poklidná, avšak hodně zkostnatělá zábava. Jedinám zpestřením je snad jen hodně odvážně polonahá Jana Paulová. Hudební úprava: Karel Sodomka(26.6.2011)

Taková hudební crazy komedie se spoustu známích písniček v podání našich herců. K tomu nahá J.Paulová na lodce a v seníku.(6.9.2008)

• solskjaer

Alfons Karásek alias Miloš Kopecký v hudební komedii se spoustou známých i méně známých humoreskových písní, si své příznivce určitě najde, a když ne on tak možná zaujme téměř úplně odhalená Jana Paulová. Bohužel mě se to nějak nedotklo a to, co nejspíš ostatním přijde vtipné, mě nudí.(16.4.2005)

Příjemná hodinka s Kopeckým a spol. v rytmu best of 80. let. Všichni zúčastnění umí celkem slušně zpívat, mladej Langmajer byl docela komik a musím konstatovat, že Jana Paulová je těžkotonážní sexbomba a rád bych se s ní válel v seníku nebo projížděl na loďce, takže mírný erotický podtext komedie měl u mě slušný úspěch. 3,5 z 5.(27.8.2008)

Nahá Janička Paulová naprostá nádhera(27.1.2008)

Miloše Kopeckého mám rád. V tomto "filmu" se objevila velká plejáda úžasných herců... jakými jsou Nárožný, Jirásková, Langmajer ... Skvělý výběr písniček... dobře se u toho odpočívá. 60%(26.6.2011)

Tehle film mě vždycky bavil, ani nevim proč. ;-)(29.12.2006)

Pokud Vam chybi film ke zlepseni pochmurne nedelni nalady, zapnete si tohle... pan Kopecky stale ve skvele forme, prijemne pisnicky, uvolnena atmosfera...(25.12.2007)

Z komentářů se skoro zdá, že ve filmu je nejdůležitější nahá Paulová. Proč to pořád všichni dokola píšou?!? Jinak film fajn, úlet, legrace...(15.11.2008)

• prasklinka

známé české hity, v podání herců, bohužel v naprosto špané kvalitě - at žije hvězdná pěchota.(26.6.2011)

• boombang

Pamatuju si z toho jen Paulovou... všichni víme proč. Jinak hudební debilita.(27.8.2011)

Dobré, LEČ nikoli výtečné....(6.1.2011)

• tančísvlky

Tu sa strašne tlačí na pilku , množstvom pesničiek , hereckým obsadením , všetkým . A to na mňa pôsobí dojmom zbytočnosti , ak to tak môžem povedať ...(26.6.2011)

Výborní Kopecký a Jirásková, překvapivě nedobrý Langmajer. Vždycky se strašně těším na scénu od rybníka s Janou Paulovou, na konec osmdesátek slušné :-) Abych nezůstal jen u "sprosťáren", tak zajíc a jeho sprint je také povedený. Ein Kessel Buntes v exteriérech a česky.(17.1.2012)

<< předchozí 1 2