Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o tom, že dva manželské páry se sejdou na nepovedeném mejdanu. Prozradí se, že všichni čtyři nejsou příliš spokojení s tím, čeho dosáhli, a jejich manželské soužití trpí stereotypem. V opilosti se partneři prohodí, vymění si klíče od bytu a po kratičké radosti z něčeho nového se z této záměny roztočí kolotoč potíží. Ze Švýcarska přijede bohatá tetička, na oběd přijde nepříjemná tchýně, podvedený manžel přijde potrestat nevěru své ženy, manželka vlivného funkcionáře přijde zachraňovat svou propadající dceru. Vrší se trapasy a nedorozumění. Hrdinové jsou fyzicky i duševně týráni, dostávají se do choulostivých situací, a tak brzy zatouží po jediném - dostat se zase domů ke svému zákonitému partnerovi. Nakonec jsou šťastni, i když nic nezískali. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Scénář je celkem slušný, a to jak z hlediska zápletky, tak z hlediska hlášek (Mé tělo přímo po relaxaci prahne - Já už se taky dlouhou neožral). Bohužel zpracování je poněkud slabší, takové laciné a šité horkou jehlou. Herecké výkony mě příliš neuchvátily a konec mohl být po scénáristické stránce lepší. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie podle hry Antonína Procházky o dvou manželských párech, které si na jednu noc z recese vymění partnery a pak z toho musejí obratně vybruslit před senilní tetičkou ze Švýcarska (Jiřina Jirásková). ()

endymion 

všechny recenze uživatele

Vím že film a divadlo nejdou příliš srovnávat, ale přesto - film původní inscenaci plzeňského divadla nesahá ani po kolena. Jestli to nebude tím, že role byly Antonínem Procházkou šité na tělo členům divadelního souboru, kterýžto rozměr se přeobsazením v TV vytratil. Ve filmu navíc spousta scén, u nichž se smáli lidé v divadle, vůbec nezafungovala. Do jisté míry i vinou hodně průměrné televizní režie, která úplně zabila dynamiku inscenace. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Televizní film na základě úspěšné divadelní hry se sice snaží z daného scénáře vytlačit humorný příběh, ale to, co tomu chybí především, je vtip. Divadelní prkna mají svoji ničím nezaměnitelnou atmosféru a tato televizní inscenace to zkrátka v žádném případě nepochytila. Těžko říci jak by vypadalo zpracování do honosnějšího celovečerního filmu, ale tady je prostě marná snaha o pobavení. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama