Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejveselejší kniha roku 1934, čtenářský hit, pak znamenitý film a další různá zpracování - to jsou proslulé "Zvonokosy" Gabriela Chevaliera. Staly se i námětem veselého muzikálu Jindřicha Brabce a Petra Markova, kteří jej nejprve úspěšně uvedli v Hudebním divadle v Karlíně, aby svou poslední podobu dostaly v televizním pojetí režiséra Jana Bonaventury - Vinařský kraj okolo francouzského Macônu s malým městečkem, jemuž vévodí krásky Judita Čuprová a Jarmila Macarátová voní levandulí, nezkrotnou "ženskou logikou všech místních klepen a hojen okořeňován z nouze počestnou starou pannou Eulálií Čubíkovou. Že se i toto maloměsto může stát politickým kolbištěm." Samozřejmě a ne ledajakým. To vše s laskavou nadsázkou ukazuje pojetí režiséra Jana Bonaventury, chytré a upřímně srdečné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Renton 

všechny recenze uživatele

Poměrně vtipný televizní muzikálek podle věhlasné francouzské předlohy. Shodou okolností jsem měl týden před tímto televizním počinem možnost vidět představení na divadelních prknech v provedení ochotnického divadelního spolku Bratří Mrštíků z Boleradic a tak porovnat obsahové zpracování a vyznění. Na prkna se Zvonokosy hodí více, zejména pár postav, které sehrály mnozí známý, byly o poznání zábavnější. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert!!! Ať se podíváte na kterékoliv jméno, tak to herecký výkon, který potěší! Zvonokosy jsem hrál v ochotnickém divadle, takže jde o jakousi srdeční záležitost :) Pro pobavení vynikající film! Skvělé písničky, výborné hlášky a úpravy scénáře ze strany "pánů herců". ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Docela milý muzikál, který je ale přespříliš televizní a navíc je divné, že jsou zde přezpívány i pěvecké party herců, kteří prokazatelně zpívat umějí (např. Zlaty Adamovské). Za pozornost rozhodně stojí Hana Maciuchová netradičně v komediální roli. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Dej skandalni kroniky maleho francouzskeho mestecka se toci kolem banalni veci vybudovani obecniho pisoaru.Pisoar se ale stava hlavnim bodem svaru v predvolebnim boji a rozdeli obec na dva tabory.Velmi podarene ceske zpracovani s famoznimi hereckymi vykony a skvele zapadajíci hudbou.Fakt podarena vec! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Taková krávovinka ze staré školy. Začátkem 90. let končila v televizi jedna éra a tohle je tak žánrově překombinované a zároveň přeplněné lidmi před kamerou i za ní, že se až může zdát, jakoby to celé bylo realizované jako malá domů ze strachu, kdyby už nikdy v budoucnu neměla přijít další televizní zakázka. Podobně jako se tomu stalo ve filmu Rozina sebranec na konci války. Těžko se na to kouká, vzhledem k tomu, že hudební aranžmá a jednotlivé party jsou až provokativně špatné. Výprava je divná, kdesi na pomezí mezi papundeklovou pohádkou a něčím (nezáměrně) dada, rozhodně to ale nerespektuje dobu děje Chevallierových románů (trilogie vycházela v letech 1934-1963). Svým způsobem je zajímavé sledovat některé, kteří hrají jako vždycky (Čmaňa, Veškrnka, Fialová nebo Heřmánek s Menzelem) a ty, kteří tvoří navzdory všemu jako o život (Maciuchová, Adamovská). Ale výsledkem je absolutní pachuť. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama